Dvojitá dávka dobrého amerického thrilleru

Sérioví vrazi, sociopati a výjimečná vyšetřovatelka, která je jim na stopě, jsou hlavní ingrediencemi dvojice skvělých thrillerů, po jejichž přečtení budete chtít víc. Nikam neutíkejte a skočte na mimořádnou horskou dráhu.

Agentka FBI Laurel Snowová je nadprůměrně inteligentní, má fenomenální paměť, ale její mozek funguje jinak. Fantasticky zvládá svou práci, ale plave v rozpoznávání emocí ostatních a sociální interakci. Pro zjednodušení si představte Sheldona Coopera, kdyby byl agentem FBI.

Snowová pochází z malého města ve státě Washington, z něhož odešla už v pouhých jedenácti na univerzitu. Nyní se o vánočních svátcích vrací, aby se pokusila zjistit, kdo v horách nechává těla mladých žen. Navíc musí kolegy vyšetřovatele přesvědčit, že její strýc není tím pravým podezřelým. Rodné město, drsná zima v horách a vzpomínky jí práci rozhodně neulehčují. Ale jak to dopadne, to už si musíte dočíst v knize Uteč, dokud můžeš.

Jakmile Snowová vyřešila svůj první případ v Genesis Valley, chtěla se vrátit domů. Jenže nějak plíživě zjistila, že doma je právě tam, kde je. Stojí před velkým rozhodnutím, když její přemýšlení přeruší další sériový vrah. Navíc se zdá, že v nebezpečí by mohla být nedávno objevená, velmi blízká osoba. A aby toho nebylo málo, musí se vypořádat s city a emocemi vůči parťákovi Hucku Riversovi, veliteli horské služby a rangerovi, s nímž už snad ani žádné spojení nečekala a neví, jestli je vůbec vítá. Zvládnou tihle dva vyřešit druhou sérii vražd dřív, než bude pozdě? Prozradí thriller Zmiz, dokud můžeš. A čtěte pomalu, protože bohužel více dílů tato skvělá série zatím nemá.

Autorka Rebecca Zanetti vyrostla na americkém severozápadě a první příběh napsala už v šesti. Zkušenosti sbírala v žurnalistice a advokacii, aby se nakonec vrátila k původní vášni – k psaní. Série o agentce Laurel Snowové je napínavým čtením, plným zvratů i nečekaných romantických vzplanutí, od kterého se nebudete chtít odtrhnout. Zanetti stvořila město plné zajímavých vedlejších postav, ale především výjimečnou a báječnou hlavní hrdinku. Geniální Laurel, která si bůhvíproč pamatuje, kolik lidí v červených botách toho dne viděla, a dokáže se vcítit do duší zvrácených zločinců, aby je konečně zastavila. A vy si ji zamilujete hned na druhé stránce (protože na první nevystupuje).

Milovníci kvalitních amerických thrillerů, připravte si nervy a ostříhejte nehty, abyste si je napětím neokusovali. A připravte se také na to, že hned po dočtení budete chtít další pokračování.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Herynková | úterý 23.1.2024 15:02 | karma článku: 6,88 | přečteno: 182x