Češi jsou národ houbařů

Jít na houby je každoroční kratochvílí většiny z nás. Ale ne každý si je jistý, že pozná všechny úlovky. Najděte odpovědi na nejčastější otázky o houbách v povedené publikaci.  

Jak se pozná křemenáč od kozáka? Jsou všechny klouzky jedlé? Podle čeho poznám jedlý žampion? Mohu sbírat také jiné houby než hřibovité? Tyto a další otázky pravděpodobně vytanou na mysli mnoha svátečních houbařů. Ale i ty ostřílené matadory, kteří se v lese vyznají jako ve vlastní kuchyni, občas zaskočí otázka, na kterou v klasickém atlase hub nenajdou odpověď. Sezóna hub vrcholí, a proto je dobře, že vyšla nová kniha, aby s otázkami kolem hub pomohla.

Certifikovaní mykologové Björn Wergen a Katrin Gilbertová dali dohromady více než stovku nejpalčivějších dotazů, a díky tomu vznikla publikace Nejčastější otázky o houbách.

Útlá kniha je nabytá informacemi a fotografiemi, a díky své velikosti si ji můžete strčit do kapsy a vzít s sebou do lesa jako pojistku. Užitečné a laicky pojaté odpovědi na nejrůznější záludné otázky mohou při sběru hub leckterému méně zkušenému houbaři zachránit život. Ale i když se považujete málem za mykologa, mohou vám další znalosti z knihy Nejčastější otázky o houbách značně rozšířit repertoár sbíraných lesních houbových pokladů.

Kapesní publikace se tak může stát skvělým podzimním dárkem a pomocníkem pro milovníky lesa a příslušníky houbařského národa.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Herynková | neděle 15.10.2023 9:18 | karma článku: 5,72 | přečteno: 175x