Bezejmenná z chatové osady

Neznámá žen nalezená mrtvá v zapadlé tatranské chatové osadě. Policejní kapitán a jeho parťačka, kteří tvoří velmi nesourodou dvojici vyšetřovatelů. A k tomu tajemství, dávno zasuté ve vzpomínkách, jež hodlá začít znovu ubližovat.

V osamělé chatové osadě na východním Slovensku je nalezena mrtvá žena. Mladíci, kteří ji našli, se stávají hlavními svědky, ale vyšetřovatelům nejsou moc platní. Ženu totiž sice pozorovali při opalování, ale s její identifikací pomoci nemohou. Případu se ujímá kapitán David Meizner a jeho partnerka Ema Kopecká. Nenapravitelný sukničkář a věčně nevrlý Meizner má dost svých starostí s novou šéfkou policejního oddělení a věcná, inteligentní a krásná vyšetřovatelka mu na klidu nepřidává. Tato zcela rozdílná dvojice dává hlavy dohromady, aby odhalila vraha a možná i zabránila dalšímu zločinu. Při hledání pravdy budou muset obrátit hodně kamenů a rozplést předivo mnohých tajemství, aby přišli zapeklitému případu na zoubek. Jak se jim to povede, kdo zločin spáchal a co ho k tomu vedlo, prozradí dramatický thriller Dívka v mlze.

Románový debut mladé slovenské autorky Barbory Bernátové je napínavým kouskem s živoucími hrdiny, jejichž charaktery jsou uvěřitelné a dokážete si představit, že byste je mohli na policejní stanici klidně potkat. Bernátová si na nic nehraje a čtenářům předkládá kvalitní, syrovou detektivku, u které si budete kousat nehty napětím a s každou další stranou rozkrývat nevyhnutelné rozhřešení příběhu. Dívka v mlze je dokonalým koktejlem divokých tajemství, rodinných strastí, a především řady nečekaných odhalení, který vás přiková ke stránkám detektivky, dokud neodkryjete poslední z nich.

Patříte-li mezi milovníky dobrých a svižných vyprávění, a chcete-li si užít kvalitní a hutnou detektivku z autentického pera rodačky z Košic, je Dívka v mlze tím pravým čtením po vás. Dobrou zprávou je, že by kniha měla být pouze prvním dílem očekávané série, takže se můžeme těšit na další setkání s Kopeckou, Meiznerem a jejich neotřelými vyšetřovacími metodami.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Herynková | úterý 14.11.2023 15:16 | karma článku: 6,04 | přečteno: 175x