Absolventi se loučí Čechovem

Letošní absolventi VOŠ herecké, pod vedením Petry Johansson a Martina Vokouna, se loučí s Pidivadlem. K rozloučení si vybrali aktovky A. P. Čechova.

Studenti se spolu s pedagogy rozhodli jako poslední kus uvést dvě aktovky A. P. Čechova, Výročí a Medvěd. Spojili je do jedné inscenace pod názvem Výročí medvěda. Hru, klauzurní představení, uvádějí v pouhých třech reprízách ve svém školním divadle, v letenském Pidivadle. Výročí medvěda je jejich poctou autorovi.

Čechovovy aktovky uvádějí tvůrci s podtitulem „festival přehrávání“ a svému záměru nezůstanou nic dlužni. Medvěd i Výročí zobrazují vlastně zcela obyčejné životní situace, v Pidivadle však tyto dvě malé komedie hrají jako pravé grotesky, u nichž nevíte, čemu se smát dříve. Výročí navíc okořenili bezmála hororovými prvky.

Měla jsem šanci víc než rok sledovat vývoj těchto začínajících herců a musím s radostí konstatovat, že od loňského jara, kdy jsem je viděla poprvé v krásné inscenaci Máchovy hrdličky křik, rozhodně herecky povyrostli. V obou absolventských inscenacích předváděli velmi dobré výkony a Výročí medvěda se tak stává pravou diváckou třešničkou na dortu.

Absolventi (Barbora Vovsíková, Jana Hajko, Klára Šalomounová, Monika Doležalová a Václav Werner Kraus) ve svých rolích dokazují, že už se s divadelními prkny během studia sžili a Výročí medvěda je pro ně zábavným rozloučením se školou.

Máte-li chuť se od srdce zasmát a během hodiny zhlédnout příjemný a nevtíravý gejzír vtipů, vyrazte si na Výročí medvěda do Pidivadla. Šanci máte ještě 27. května a 3. června.

Vám přeji příjemný zážitek a mladým herců mnoho úspěchů v jejich dalším působení.

Autor: Helena Herynková | pondělí 25.5.2015 8:07 | karma článku: 5,49 | přečteno: 206x