Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Namixujte si svůj šťastný a úspěšný rok

Konec světa nepřišel a další rok je už v plném proudu. Na každého z nás se opět valí přívaly negativních zpráv z médií. Je vůbec možné v tomto světě být šťastný a  úspěšný? Odpověď zní - ano. Aby se tak stalo je ale potřeba chvíli média nesledovat a pár věcí si uvědomit.

V prvé řadě to, že každý z nás si zaslouží být šťastný. Všichni jsme se narodili proto, abychom byli šťastní.  Avšak štěstí se u nás vždy samozřejmě neobjeví poté, co dosáhneme nějakého úspěchu. Nejdříve musíme být šťastní, abychom mohli být úspěšní. Když se naučíme být šťastní, budeme také úspěšní. Být šťastný se může naučit každý, je to vnitřní úkol. Štěstí je na dosah pro každého z nás, jen je potřeba vědět, jak se k němu dostat.

Štěstí může  pro každého znamenat něco jiného. Mám pro vás

7 přísad, které používají šťastní a úspěšní lidé.

Sami si namixujte svůj koktejl, který vás učiní šťastnými právě tento rok.

1. Poslouchejte své srdce

Spojte se svými pocity. Vaše pocity a vaše srdce vám ukazují, zda práce, rozhodnutí, vztah, investice jsou pro vás správné. Je jedno, co na to říkají kolegové, sousedi, rodinní příslušníci. Jediný soudce reality jsou vaše pocity.

Pokud vás to někam táhne nebo cítíte, že potřebujete změnu, udělejte to. Vyhraďte si čas pro sebe každý den, kdy se uvolníte a zaposloucháte se do hlasu svého srdce. Tento rituál bude pro vás zdrojem síly, klidu v duši a vaší rovnováhy.

Buďte k sobě pravdiví. Mějte odvahu a sílu poslouchat svůj vnitřní hlas – svoji intuici – svoji duši a srdce. Zastavte tlačení, honění, štvaní se za výsledky. Oceňte a děkujte za to, co máte. Nechte věci plynout, neboť co honíte, to vám utíká…

2. Zasloužíte si to

Zasloužíte si všechno štěstí, které dosáhnete díky vašim talentům, schopnostem a činům. Mějte rádi sami sebe a čím víc toho budete schopni, tím víc budete cítit, že si zasloužíte vše dobré ve vašem životě. Čím víc budete cítit, že si to zasloužíte, tím víc štěstí získáte. Štěstí není pro vyvolené, ale pro všechny. Oceňte svoji hodnotu natolik, že si dovolíte být šťastní.

3. Dělejte to, co vás baví

Je to jednoduché, ale mnoho lidí to odsouvá do pozadí. Nejčastější výmluva je – nemám čas, dělat co mě baví. Musím platit účty, živit rodinu, …

Měli byste dělat věci, při kterých se cítíte šťastní, radostní, nadšení a považovat tyto pocity za základní principy vašeho života.

Najděte v sobě nadšení pro něco, co rádi děláte. Nadchněte se. Nadšení je zdrojem energie, která vás přenese přes problémy a výzvy, které každý den zažíváte. Když vás práce, která vás živí zjevně nebaví, vydávejte ze sebe to nejlepší. Přinese vám to lepší pocit a více si budete život užívat. Když děláte něco, co milujete, jste plní energie lásky, která vás posouvá k vašemu štěstí. Pokud ihned nemůžete dělat, co vás baví ve vaší práci, dělejte to alespoň ve volném čase.

4. Zaplaťte cenu

Mnohokrát než se dočkáte svého štěstí musíte udělat menší věci, které jsou nepohodlné a udělají vás šťastnými až později. Dočasné nepohodlí a nespokojenost vás dovedou k vašim cílům a štěstí. Cena, kterou zaplatíte za své štěstí, se jmenuje vytrvalé každodenní úsilí. Vždy ujděte extra míli a váš úspěch bude zaručen. Buďte ochotní udělat vše a prostě to udělejte. Vystupte ze své zóny pohodlí. Mějte odvahu a dejte se do toho.

5. Ovládejte své myšlenky

Hledejte dobré v každé situaci. To, co se vám denně honí hlavou, utváří váš život. Mozek každého z nás denně vyrobí tisíce myšlenek, které jsou většinou negativní. Najděte v sobě sílu je ovládat a měnit. Soustřeďte svoji pozornost na to, co funguje, co je dobré a buďte vděční. Odpusťte sobě a svým rodičům, učitelům… pusťte minulost z hlavy a věnujte pozornost tomu, co probíhá právě teď.

6. Neustále se učte a zlepšujte se

Všichni jsme zde proto, abychom se rozvíjeli  a zlepšovali. Pokud se vám něco ve vašem životě nelíbí, možná to není problém vně, ale uvnitř vás. Až se zlepšíte vy, zlepší se i vše kolem vás. Mějte rádi sami sebe. Dokonalost neexistuje, ale vždy je kam se posunout a zlepšit se. Každá událost a člověk ve vašem životě vás má něco naučit. Jsme na světě proto, abychom se poučili a rostli.

7. Život je v pořádku takový, jaký je

Svět není dokonalý a přesto funguje tak jak má. Absolutní jistota a dokonalost neexistuje, i když by ji mnoho lidí rádo našlo. Léto střídá zima, den střídá noc, i v našem životě se střídají vzestupy a pády. Užívejte si svůj život právě teď, takový jaký je, i když se vám zdá nedokonalý a nejistý. Udržujte si nadhled, vylezte třeba na kopec nebo na vysokou horu a oceňte, že vše funguje tak, jak má.

Dosažení vašeho vlastního štěstí je nejlepším měřítkem toho, jak dobře žijete svůj život a užíváte si ho. Aby jste se naučili, jak být šťastní, buďte ochotní se namáhat a platit cenu za spokojenost a odměny, které si zasloužíte.

Přeji Vám šťastný a úspěšný nový rok 2013.

 

 

Autor: Pavla Heřmanovská | pondělí 7.1.2013 8:37 | karma článku: 6,62 | přečteno: 443x
  • Další články autora

Pavla Heřmanovská

3+1 principy pro výchovu šťastných dětí

Zajímá vás , jak vychovat šťastné dítě? Chcete změnit chování vašich dětí? Nebo chcete, aby vás vaše dítě poslouchalo? Mám pro vás dobrou zprávu. Můžete změnit chování svých dětí úplně jednoduše.

9.11.2015 v 11:25 | Karma: 17,24 | Přečteno: 704x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Dělejte to, co vás baví! 3 tipy a 2 mýty…

Děláte v životě to, co vás opravdu baví? Děláte práci, která vás baví? Je pro vás vaše práce radostí a potěšením? Proč se ptám? Umožnit si dělat práci, která nás baví, je nejvyšší formou lásky k sobě.

5.11.2015 v 12:50 | Karma: 9,29 | Přečteno: 469x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Peníze jsou jako hlad

Peníze ovlivňují náš život více než si mnohdy připouštíme. Podle statistik jsou peníze nejčastějším důvodem k rozchodům a rozvodům. Na druhé straně mají lidé znalosti o penězích na úrovni 5-10 let. Peníze jsou energie a rodí se na základě našeho myšlení.A právě myšlení je mnoha lidmi tolik opomíjená a zavrhovaná činnost. Nedávno mě zaujala myšlenka jednoho úspěšného a bohatého muže, který řekl: Peníze jsou jako hlad. Možná je to vysvětlení, proč je tolik lidí kolem nás nervózních, nerudných a nepříjemných.

30.8.2013 v 11:48 | Karma: 10,08 | Přečteno: 534x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Jak být v pohodě?Objevte protilátky na negativní emoce...

Emoce jsou součástí našich dní a určují, jak moc budeme v pohodě či naopak v nepohodě. Nepříjemné emoce – nuda, netrpělivost, nejistota, strach, neklid, úzkost, bolest, podrážděnost, vztek, frustrace, zklamání, deprese...jsou součástí našich dní. Nevyhnou se nikomu z nás. Avšak někteří lidé jsou více v pohodě, co dělají jinak?

9.4.2013 v 21:22 | Karma: 17,95 | Přečteno: 1302x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Vyzrajte navždy nad finančními problémy

Skutečnost je taková, že finanční situace většiny lidí by snesla nějaké zlepšení. Finanční problémy má téměř každý člověk. Když máte málo peněz , máte finanční problémy a když jich máte hodně, máte je také. Když jich máte málo, přemýšlíte jak jich získat víc a když jich máte hodně, přemýšlíte, co s nimi a jak je výhodně využít...

3.4.2013 v 19:00 | Karma: 13,67 | Přečteno: 709x | Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Česko si letos během oslav prvního máje připomene i dvacet let v EU

1. května 2024

Sledujeme online Začínají každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a spolky,...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 915x
Dobrý den! Pracuji jako konzultant a kouč osobního rozvoje, více na mém webu www.pavlahermanovska.cz

Seznam rubrik