Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co je jistota do budoucnosti?

Dnešní doba je protkaná ekonomickou nejistotou. Zdá se, že nic není jisté. Avšak většina lidí pomyslnou jistotu neustále hledá. Někde venku. Většinou v zaměstnání. Ale ani tam to není jisté. Nikdy nevíte, kdy a zda budete mezi dalšími lidmi, kteří budou propuštěni nebo pokud potřebujete více peněz, zda Vám zvýší plat nebo Vás povýší. Když podnikáte, také tam nemáte nic jisté. Sebelepší podnikatelský nápad není nikdy jistý.  

Při hledání jistoty většina lidí trochu pozapomíná podívat se dovnitř. Dovnitř sebe. Tam se ukrývá „NĚCO“, co můžete rozvíjet právě teď, abyste zvýšili Vaši schopnost vydělávat peníze a vaši jistotu po zbytek života. Nezávisle na tom, jaký bude stav naší ekonomiky.

Co je to „ NĚCO“? Co je v dnešní době důležité?

Jsou to dovednosti. To je to klíčové v dnešní době. Lidé jsou důležití. Co je ve Vás. V čem jste lepší než ostatní, v čem vynikáte, jaké jsou Vaše přednosti, které ostatní nemají. Důležité jsou Vaše silné stránky a talenty.

Ve škole nás učili soustředit se na slabiny. A ty zlepšovat. Poté nám a všem kolem nás unikalo, že jsme v něčem dobří či skvělí! Každý člověk má své slabé stránky, ale důležité jsou ty silné! Ty mohou udělat změnu ve Vašem životě nebo v životě ostatních lidí.

A proto se zaměřujte se na to, co Vám jde. Co vám nejde, mohou udělat ostatní. Přenechejte jim to. Naučte se říkat ne. Dělejte to, co Vás baví a v čem jste dobří. Odlište své silné stránky od slabých.

Stavějte na tom, kdo doopravdy jste.

Nesnažte se být tím, kým nejste. Je v tom velký potenciál pro Váš úspěch a jistotu do budoucna. Každý v sobě máme svoje silné stránky a talenty, stačí je jen objevit, využívat je a zlepšovat. Můžete být mnohem víc než jste.

Zeptejte se sami sebe: Co mi jde snadno? Nad čím, co umím, lidé žasnou? Které činnosti, kterým se věnuji, jsou pro ostatní obtížné?

Na pohovorech do zaměstnání se Vás téměř vždy na Vaše silné stránky pokaždé zeptají. Při začátku podnikání byste si měli sami sobě pravdivě odpovědět, jaké že silné stránky vlastníte. Není to jen formalita, je to základ pro Vás – pro Vaše sebevědomí a pro Vaše bohatství do budoucna.

Svoji dlouhodobou jistotu , po které všichni touží a všichni o ní mluví, si můžete sami vytvořit tím, když se dozvíte, jaké jsou Vaše silné stránky a talenty, a zaměříte se na jejich maximální využití a rozvoj.

Jak tedy postupovat při budování Vaší jistoty? Zde je 5 tipů:

1/ Zjistěte své silné stránky a talenty, dovednosti, ve kterých jste silní.

2/ Vyberte si  1-2 dovednosti a ty rozvíjejte do výborného stupně, aby všichni věděli, že jste v nich specialista. To vyžaduje trénovat, trénovat, trénovat a zlepšovat a zlepšovat…Skrývá se v tom pro Vás obrovský potenciál.

3/ Snažte se odlišit od ostatních svou výtečností. Odpovězte si: V čem jste jiní a lepší než kolegové a konkurenti v oblasti? VŠECHNY PENÍZE A MOC PATŘÍ TĚM, KTEŘÍ JSOU VÝBORNÍ V TOM, CO DĚLAJÍ . Pracujte lépe než 90% lidí ve vaší oblasti. Nestačí jen mít talent, přednost, silnou stránku, ale systematicky a vytrvale je  vybrušovat. Když budete v něčem vynikat, bude jedno, že v něčem jste slabí a bude se Vám nabízet více příležitostí na trhu.

4/ Nalezněte svůj trh. Najděte si oblast, kde se můžete se svými talenty a přednostmi uplatnit. Zjistěte, jaké jsou příležitosti v oblastech, ve kterých vynikáte.

5/ Zaměřte se na to být výborní neustále. Soustřeďte čas a energii na věci, které Vám jdou nejlépe. Když to budete dělat, čekají na Vás velké odměny!!!Vydávejte ze sebe to nejlepší! Neustále.

Nalezněte, co Vám jde nejlépe, čím můžete být nejužitečnější pro ostatní a potom se tomu ze všech sil věnujte! To je celé tajemství toho, jak mít jistotu po celý život, své štěstí a bohatství pojištěné. Vaše bohatství a jistota se ukrývájí uvnitř Vás. Přeji Vám krásný den!

Autor: Pavla Heřmanovská | středa 10.10.2012 12:01 | karma článku: 8,96 | přečteno: 909x
  • Další články autora

Pavla Heřmanovská

3+1 principy pro výchovu šťastných dětí

Zajímá vás , jak vychovat šťastné dítě? Chcete změnit chování vašich dětí? Nebo chcete, aby vás vaše dítě poslouchalo? Mám pro vás dobrou zprávu. Můžete změnit chování svých dětí úplně jednoduše.

9.11.2015 v 11:25 | Karma: 17,24 | Přečteno: 704x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Dělejte to, co vás baví! 3 tipy a 2 mýty…

Děláte v životě to, co vás opravdu baví? Děláte práci, která vás baví? Je pro vás vaše práce radostí a potěšením? Proč se ptám? Umožnit si dělat práci, která nás baví, je nejvyšší formou lásky k sobě.

5.11.2015 v 12:50 | Karma: 9,29 | Přečteno: 469x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Peníze jsou jako hlad

Peníze ovlivňují náš život více než si mnohdy připouštíme. Podle statistik jsou peníze nejčastějším důvodem k rozchodům a rozvodům. Na druhé straně mají lidé znalosti o penězích na úrovni 5-10 let. Peníze jsou energie a rodí se na základě našeho myšlení.A právě myšlení je mnoha lidmi tolik opomíjená a zavrhovaná činnost. Nedávno mě zaujala myšlenka jednoho úspěšného a bohatého muže, který řekl: Peníze jsou jako hlad. Možná je to vysvětlení, proč je tolik lidí kolem nás nervózních, nerudných a nepříjemných.

30.8.2013 v 11:48 | Karma: 10,08 | Přečteno: 534x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Jak být v pohodě?Objevte protilátky na negativní emoce...

Emoce jsou součástí našich dní a určují, jak moc budeme v pohodě či naopak v nepohodě. Nepříjemné emoce – nuda, netrpělivost, nejistota, strach, neklid, úzkost, bolest, podrážděnost, vztek, frustrace, zklamání, deprese...jsou součástí našich dní. Nevyhnou se nikomu z nás. Avšak někteří lidé jsou více v pohodě, co dělají jinak?

9.4.2013 v 21:22 | Karma: 17,95 | Přečteno: 1302x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Vyzrajte navždy nad finančními problémy

Skutečnost je taková, že finanční situace většiny lidí by snesla nějaké zlepšení. Finanční problémy má téměř každý člověk. Když máte málo peněz , máte finanční problémy a když jich máte hodně, máte je také. Když jich máte málo, přemýšlíte jak jich získat víc a když jich máte hodně, přemýšlíte, co s nimi a jak je výhodně využít...

3.4.2013 v 19:00 | Karma: 13,67 | Přečteno: 709x | Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Úprava pravidel čištění odpadních vod v EU bude mít zřejmě vliv na cenu léků

1. května 2024  8:09

Na čištění městských odpadních vod by se od roku 2045 měly podílet největší znečišťovatelé, tedy...

Role digitálních služeb České televize bude posilovat, říká její nový ředitel

1. května 2024

Jan Souček stojí od října v čele veřejnoprávní televize. V kandidátském projektu uvedl mimo jiné...

Česko si letos během oslav prvního máje připomene i dvacet let v EU

1. května 2024

Sledujeme online Začínají každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a spolky,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 915x
Dobrý den! Pracuji jako konzultant a kouč osobního rozvoje, více na mém webu www.pavlahermanovska.cz

Seznam rubrik