Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dávkovač mýdla i dobré nálady

Máte-li doma tvora, který dokáže pro většinu předmětů ve vaší domácnosti najít zcela nečekané využití, měli by jste vybavení vybírat nejen podle kritérií jako je cena, užitná hodnota, nebo barva.

Tím (po)tvorem není nikdo jiný, nežli dvouletý kočkopes Bonifác Darwin z Dundelionu. Vysoce inteligentní, až přehnaně společenský obrkocour, který si nárokuje nejen každý centimetr čtvereční domácnosti, ale i každou minutu mého času. Záměrně nepíši mé domácnosti...jsem jen platič nájemného, drbač, krmič a toaletář..majitelé koček vědí o čem je řeč.

Kdysi jsem na návštěvě zahlédl bezdotykový dávkovač mýdla. Dáte před něj ruku a on vám díky pohybovému čidlu, odplivne dávku mýdla přímo do vaší dlaně. Paráda, ideální tip na vánoční dárek...napsal jsem Ježíškovi dokonce konkrétní model i s barvou, aby mi v koupelně ladil. A pro jistotu i barvu tekutého mýdla...mám rád okoladné kombinace tvarů, i barev. Asi jsem byl hodný, protože jsem dávkovač pod stromkem našel.

Následující den jsem vyndával prádlo ze sušičky a rovnou ho pečlivě skládal do komínku. Oči mi občas zálibně sjely k umyvadlu na designově povedený dávkovač, který zatím pracoval přesně podle mých představ. Náladu mi ještě vylepšovala hudba ve sluchátkách...člověk se má radovat i z maličkostí, no ne?

Když tu se zjevil ON. Jak taky jinak. Měl jsem být svědkem jeho dalšího boje s vetřelcem, který se zbaběle schovával za sklem nad umyvadlem...rozumějte v zrcadle. Myslím, že už ani Bonifáce nepřekvapilo, že tam byl ten obrovský kocour i tentokrát. Rozsápat, nebo aspoň ukázat, kdo je tady pánem!

Zuřivé škrábání zrcadla bylo provázeno vzteklým mrskáním ocasu...který se zjevoval ve vcelku pravidelných intervalech před čidlem dávkovače. A ten poslušen svému účelu, pokaždé vyronil přílušnou dávku mýdla tuhle na ocas který se pozdržel, jindy na umyvadlo, kde ho ten velechlupatý ocas sebral při dalším pohybu...jen tentokrát zespodu.

Kdybych neměl na uších sluchátka, nejspíš bych slyšel zabzučení, které každý výron mýdla provázelo...jenže já místo toho pokračoval ve vyskládávání prádla a kocourovu snahu udělat díru do zrcadla, jsem vnímal jen periferně. Tedy do doby, kdy mi mýdlem oslizlý ocas zavadil o ruku.

Když mi došlo co se děje, houkl jsem na kocoura: Bonku, příšero příšerná, ani se nehni! A pomalu se k němu natáhl, abych ho zpacifikoval.

Bonifác si to samozřejmě vyložil po svém. Vyvalil oči...ha, budeme si hrát! Ukázkovým skokem se přenesl na komínek právě vyskládaného prádla a přitom mě ocasem trefil přímo do tváře, čímž mě přiměl k iracionálnímu zasyčení: ty prase! Natáhl jsem se po něm, abych ho zvedl z prádla, jež se změnilo v nevzhlednou hromádku. Rozdováděný kocour přeskočil změt na umyvadlo, přičemž ocasem nahodil i zrcadlo. Ve vzteku jsem zavelel: zmetku, ty kocoure, buď hodnej! Další skok do prádla, které začalo vypadat, jako kdybych měl na stará kolena poluce. Tam se požitkářsky rozvalil a čekal na podrbání na břichu. A u toho ocasem sice pomalu, ale zato téměř malířským grifem, nanášel zbytky mýdla na zeď za sušičkou.

Nemá smysl popisovat co se dělo, když jsem se z něho snažil mýdlo dostat. Dlouhá srst... teplá voda pěnila, studená voda ho přiváděla k šílenství...navíc tím jak se válel v prádle, byl od mýdla všude... .

Po hodině jsem byl mokrý i oslizlý od mýdla a poškrábaný, jako kdybych místo borovic na Vysočině, objímal šípkový keř u nás za domem. Přesto se tomu všemu nešlo nesmát.

Kdo by to byl řekl, jaká sranda může být s obyčejným dávkovačem mýdla.

 

 

 

 

 

Autor: Martin Herák | sobota 11.1.2020 14:27 | karma článku: 23,20 | přečteno: 566x
  • Další články autora

Martin Herák

Ruská nevěsta

Na internetových seznamkách číhají různá nebezpečí nejen pro ženy, ale i pro muže. Myslel jsem, že mě se to stát nemůže, jsem přece inteligentní člověk... . Jenže tohle jen o intelektu není. Konečně, udělejte si obrázek sami.

18.2.2020 v 15:36 | Karma: 33,90 | Přečteno: 2450x | Diskuse| Ona

Martin Herák

Reklamace na chlapa

Před několika lety jsem hledal partnerku na internetové seznamce. Brzy mi ale došlo, že pro většinu žen, jsem jen další kus v davu ženychtivých lovců. Bylo tedy potřeba zvolit strategii, abych se "vydavil".

27.11.2019 v 21:51 | Karma: 28,34 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Ona

Martin Herák

Úsměvy smutných mužů

Čím to je, že někdo dostane od života ránu, zapláče si, otřepe se a jde dál a jiný se přesune na dno láhve? Jsou slabí, nemocní, nebo to mají v genech? I o tom je nový český film Úsměvy smutných mužů.

22.7.2018 v 10:08 | Karma: 23,30 | Přečteno: 1226x | Diskuse| Ona

Martin Herák

Když se chlapi tyčí

Není to spravedlivé, ženský letí na čahouny a v práci má dvoumetrový chlap, taky větší respekt! Slýchávám z úst mužů, kteří si připadají malí. I když měřím jen 188 cm, pokyvuji souhlasně hlavou. Ale zadarmo, to rozhodně není.

19.10.2016 v 15:02 | Karma: 18,99 | Přečteno: 756x | Diskuse| Ona

Martin Herák

Kterak babka ke světlům přišla

Kočky, psi, slepice, srnky, divočáci...je spousta tvorů, kteří svými často velmi nečekanými výlety přes silnici, prověřují pozornost řidičů. Nikdo z nich však nemá na "temné jezdce" z Veverské Bítýšky.

18.10.2016 v 15:18 | Karma: 21,44 | Přečteno: 729x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2328x
Typický zástupce všech tlučhubů, narozených ve znamení Střelce. Co na srdci, to na jazyku a navíc to klidně zveřejní :o)

Seznam rubrik