Odřený nárazník - nová praktika zlodějů na řidiče aut?

Ťuk ťuk na okénko u auta... "Paní, máte odřený nárazník!!! Pojďte se podívat!" Pravděpodobně nová praktika zlodějů číhá na důvěřivce...

Dnes měl můj kolega zajímavý zážitek - jeho žena ho odvezla do práce a když odjížděla směrem z Václavského náměstí, na křižovatce Hybernská - U Bulhara, tedy na velké křižovatce poblíž Masarykova nádraží, kde se podjíždí magistrála, na ni na červené ťukal nějaký pán - na škvíru otevřela okno, a ať se jde podívat na druhou stranu auta, že má šíleně odřený zadní blatník u spolujezdce a snad i přední...
Odbyla ho, že těžko – na firemním dvoře pár minut předtím kolega u auta byl a bylo zcela v pořádku. Podle slov jeho paní ovšem pán dost naléhal, ať se jde podívat, že je to fakt dost odřené... Paní reagovala velmi ostražitě, poslala starostlivého pána tak trochu někam se slovy, že se jedná o služební auto a je jí tedy úplně jedno, jestli je odřené nebo ne. Padla zelená a odjela. O kus dále v jiné ulici zastavila a auto šla zkontrolovat – samozřejmě nikde ani škrábaneček.

Pán byl poměrně slušně oblečený, seriózně vypadající, prý "trošku víc opálený", vystoupil z nějakého světlejšího auta, které zastavilo za ní ve vedlejším pruhu (SPZ ani značku vozu bohužel nestihla zjistit). Ještě v něm ale seděl minimálně jeden spolujezdec.

Pokus o krádež? Člověk by vystoupil a kabelka pryč? Každopádně paní volala na Policii ČR, tam jí nějaká důstojnice poděkovala za oznámení. A že prý není první, kdo podobný případ hlásí, že se někdo snaží vylákat řidiče z auta a pak okrást.

A protože nejspíš tuto policistku ani nenapadne, aby tedy logicky myslela a iniciovala informování veřejnosti o riziku krádeže, nezbývá nic jiného než "lidi sobě". Třeba se můžete s podobnou situací setkat i Vy. Nezapomeňte na to, že pokud vás zrovna někdo nenaboural, čehož byste si jistě všimli, tak jestli je i auto nabourané či odřené z dřívějška, je to už jedno a vyřešíte to později s pojišťovnou. Určitě neriskujte, že vás někdo okrade o obsah v autě, naskočí do auta vedle a odjede pryč.

Máte podobný zážitek? Děkuji vám předem za komentáře, které mohou pomoci i dalším čtenářům, potažmo řidičům a jejich spolujezdcům.

Autor: Jana Henychová | čtvrtek 23.11.2017 10:38 | karma článku: 43,77 | přečteno: 8358x
  • Další články autora

Jana Henychová

O rohlíčcích, které se nejí

18.5.2018 v 19:23 | Karma: 16,54

Jana Henychová

OPOSLECHNUTO: Směrnice na flešce

22.2.2018 v 15:11 | Karma: 22,96

Jana Henychová

Byla nebyla jedna disketa...

12.1.2018 v 11:37 | Karma: 21,38