Provolání k občanům a politikům této země

Většině našich politických představitelů bych vzkázal jediné – odstupte, dokud je čas! Za radikalizaci naší společnosti můžete totiž vy!  

Dnes máme sváteční den –  připomínáme si Mezinárodní den studenstva a současně události ze  17.11.1989. Dnešní státní svátek je však potřísněn krví nevinných obětí, které zahynuly na palubě ruského letadla a v Paříži. Ty nám jasně ukazují, v jakém světě žijeme.

Svět se za posledních 26 let změnil. I my jsme se změnili. Ovládl nás konzum, naše hodnoty a tradice se pomalu někam vytrácejí. Voláme-li dnes po změně, musíme se změnit především my sami. Jen tak něčeho dosáhneme. Zahoďme svoji lhostejnost a apatii, začněme se zajímat o své okolí a začněme ho měnit. Našim politickým elitám stávající stav vyhovuje. Občané, kteří jsou politicky nejednotní a kteří si „hrají jen na vlastním písečku“, jsou to, co našim politikům vyhovuje.

Abych však nebyl jen pesimistický. Dnes a denně jsem mezi lidmi, mluvím s nimi a je vidět, že si někteří z nás začínají uvědomovat vážnost situace a začínají se angažovat. Jedině tudy totiž cesta vede. Změny můžeme prosadit jen vlastní aktivitou. Nenechme se odradit tím, že nás mnozí nazývají radikály či xenofoby! Vlastenectví je morální hodnota, ne rasismus, jak se to snaží někteří interpretovat.

Většině našich politických představitelů bych vzkázal jediné – odstupte, dokud je čas! Za radikalizaci naší společnosti můžete totiž vy! Jen mluvíte, ale nekonáte. V EU ohýbáte hřbet, nejste důstojnými reprezentanty naší země a našeho národa. Zapomínáte na to důležité. Zapomínáte totiž na zájmy České republiky a jejích občanů. Jsme sice malá země, ale země důležitá. Jsme země Karla IV., J. A. Komenského, T. G. Masaryka, Ludvíka Svobody, ale také země Jaromíra Jágra, Pavla Nedvěda či Karla Gotta. Neumíte-li důsledně hájit naše zájmy, odstupte! 

Aleš Hemer

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Hemer | úterý 17.11.2015 11:53 | karma článku: 31,87 | přečteno: 926x