Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Migrační krize = historické zrcadlo pro Evropský socialismus a velkokapitál

Snad jsme o migraci slyšeli úplně vše.  Ze všech stran slyšíme, jak uzavřít hranice, jak se bránit. Jak nám pomůže Turecko! To zásadní však dosud nikdo přiznal. Migrace je důsledek několik desítek let trvajícího směřování EU.

 

 

 

Zrcadlo historie je neúprosné!

Neustálý kolotoč zvyšování všelijakých sociálních dávek, neustálá podpora a pomoc lidem, kteří nikdy nepracovali (ani pracovat nechtějí) se stal nekonečnou vábničkou pro další a další „sociální případy“. Velkokapitál si se socialistickými manýry dlouho věděl rady. Nezvyšoval mzdy v mateřské zemi! Proč taky? Stačilo práci poptat jinde – na východě. Tam dělali za zlomek mzdových nákladů, které měli doma. Všichni byli spokojeni. Socialisté, měli co přerozdělovat a čím uplácet své voliče a velkokapitál si mastil kapsy dál. Na východě měli co vyrábět.

Společně však museli vyřešit to, kdo jim bude doma uklízet, kdo bude socialistům zametat chodníky a kdo bude velkokapitalistům nosit večeře. I s tím si poradili – pozvali si ty, co ještě chtěli pracovat. Tenkrát se jim však neříkalo imigranti, byli to přistěhovalci. V Německu Turci, ve Francii obyvatelé bývalých afrických kolonií atd. Zde vznikaly základy současné migrační krize.

 

Proměna chtěného přistěhovalce v nebezpečného migranta.........

Na socialismus si rychle zvykli i přistěhovalci. Proč pracovat, když k lepšímu životu, než byl doma, bohatě stačí i vysoké sociální dávky. A když už jsem tady, tak proč nebrat to, co domácí a zároveň žít „svobodně“ jako v domácí zemi. A potomci původních přistěhovalců to ještě vše „vyšperovali“, postupně se začali vracet ke své kultuře – postupně tak vytvářeli svá gheta. A co na to Evropský socialista? Ten viděl romská gheta všude okolo, všude okolo viděl sociální nerovnost, ale pod svoji neotřesitelnou suverenitou již neviděl vznikající gheta pod svými okny. Proč taky, když to skvěle fungovalo několik desítek let. EU bohatla, jednotlivé státy bohatly, velkokapitál byl stále větší a mocnější. A socialisté – ti mají stále větší a větší krajíc na přerozdělování.

Stačilo jediné: aby se politika socialistické EU a zájmy velkokapitálu potkaly s krizí na Dálném východě a vznikem Islámského státu. Najednou z vítané laciné pracovní síly vznikl neřízený příliv masy migrantů, kteří chtějí pouze to, na co byli zvyklí jejich předchůdci – nějakou tu práci a hlavně sociální dávky pro celé rodiny.

 

Náklady na migraci musí platit ti, kteří ji způsobili !

Imigranty si vytvořila sama EU, zakládající státy EU. Svým systémem si socialisté, podporováni velkokapitálem (možná i naopak) vytvořili systém, ze kterého několik desetiletí bohatli. Bohatli na levné pracovní síle ve střední a východní Evropě, bohatli na vítaných přistěhovalcích zejména z Turecka a dřívějších afrických kolonií.

A současná migrace jsou odložené náklady, které mají původ v ekonomice zakládajících států EU.

Náklady na migraci musí nést ti, kteří ji způsobili a několik desítek let na ní vydělávali. Nové státy EU se vznikem migrace nemají nic společného, proto ani nemohou nést její současné náklady.

 

Zastavit migraci znamená odstranit její příčiny!

Dnes je snad již všem politikům jasné, že migrace se zastavit musí. Slyšíme mnoho silných a přesvědčivých slov, činy žádné. Dohoda s Tureckem? Jestliže bude vykoupena vízem pro turecké občany, tak z jednoho problému se udělá do budoucna problém daleko větší. Uzavření vnějších hranic EU? Jako krátkodobé a dílčí řešení to určitě je. Neřeší však podstatu vzniku migrace. A zde je ten největší problém. Když podstatu migrační krize dosud nikdo nepojmenoval, tak ani jakákoliv řešení nemohou vést k jejímu potlačení a definitivnímu řešení migrační krize.

 

Má někdo sílu to změnit?

Abychom našli odpověď na otázku, zda má někdo sílu to změnit, tak si musíme nejdříve odpovědět, zda má někdo sílu a odvahu pojmenovat skutečné příčiny migrační krize. A odpověď: dosud NE. Jedná se o krizi demokracie. Demokracie je v rukou politických stran, které si svými sliby kupují svůj hlas voličů a velkých nadnárodních finančních skupin, které mají za cíl násobit své zisky a z toho financovat politické strany nebo přímo vstupují do politiky.

A kde je svobodný volič? Kde je malý živnostník, střední a velký podnikatel? Vývoj ekonomiky na nich sice stojí, ale ve skutečnosti mají v současné demokracii stále menší a menší místo.

 

Autor: Jan Helikar | středa 14.9.2016 7:00 | karma článku: 32,56 | přečteno: 1004x
  • Další články autora

Jan Helikar

KSČM podporuje vykořisťovatele svých voličů

Největšího oligarchu podporuje KSČM, to je fakt, ne pouhá domněnka. Komunisti podporují své vykořisťovatele, kapitalisty, oligarchy! Nebo je snad KSČM již bez komunistů?

14.3.2018 v 7:07 | Karma: 19,82 | Přečteno: 421x | Diskuse| Politika

Jan Helikar

Společnost rozděluje beznaděj v chudých regionech

Přímá volba prezidenta přinesla emoce. Tři týdny po volbě prezidenta agentury přinesly analytické rozbory, jak je společnost rozdělena. Všichni hlásají, že je třeba společnost sjednocovat. Nikdo ale neříká, jak toho dosáhnout.

13.2.2018 v 6:50 | Karma: 20,41 | Přečteno: 808x | Diskuse| Ekonomika

Jan Helikar

Volba prezidenta - personální vyprázdněnost

Co ukázala volba prezidenta? Úplná politická personální vyprázdněnost je největší porevoluční prohra demokracie. Prezident je nejvyšší politická funkce, politici se však do výběrového řízení nepřihlásili. Proč?

30.1.2018 v 6:48 | Karma: 16,65 | Přečteno: 580x | Diskuse| Politika

Jan Helikar

Uf, je to těžký, ale demokracie drží. Zatím!

Je tři měsíce po parlamentních volbách. Parlament začal makat rychle. Vyměnila se vláda, důvěru nezískala, ale začala taky rychle makat. Maká se jako o život, vlastně o zachování svobody pro premiéra.

17.1.2018 v 7:11 | Karma: 15,35 | Přečteno: 371x | Diskuse| Politika

Jan Helikar

Účelovka? Ne, to naše povaha Česká

Hnutí ANO, OLAF, Čapí hnízdo. Vyšetřování policie, dotační podvod, účelovka, vyšetřovaný předseda vlády, 50 mil Kč. To je realita. ANO získalo ve volbách 30% podporu voličů, to je rovněž realita. Je to podvod? Není to podvod?

10.1.2018 v 7:44 | Karma: 19,65 | Přečteno: 577x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  9:45

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Ukrajina zasáhla další ruskou rafinérii, okupační armáda zabíjela v Oděse

1. května 2024  9:39

Sledujeme online Ruská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila šest dronů nad čtyřmi regiony, informovalo...

VIDEO: V jižní Číně se propadla dálnice, o život přišlo nejméně 19 lidí

1. května 2024  9:09

Nejméně devatenáct lidí zahynulo při propadu části dálnice na jihu Číny. Informovala o tom místní...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik