Dnes jste se pochlapila.

To, jak se komunistický režim zachoval k československým příslušníkům RAF, je skutečně něco zrůdného. Každý národ si hýčká své hrdiny, ale čeští komunisté je zavírali do vězení jen proto, že bojovali na nesprávné straně, i když proti společnému nepříteli.

PB

Havel komunisty zakázat opravdu nemohl. A nevím, jak byste si to představovala. Zda zakázat jen název té strany, což se stalo, nebo vyhodit ze státní správy všechny bývalé členy KSČ. V tom případě vás upozorňuji, že to bylo minimálně 80% všech politiků, soudců, policistů, úředníků, lékařů, učitelů...

Za článek ovšem karma, komunisté jsou opravdu zlo lidstva. Což dnes plíživě vidíme i na jejich umírněnějších bratrech aktivistických levičácích všude ve světě.

S tím zákazem názvu strany by se dalo hodně polemizovat, protože ten "nový" název v podstatě jen reflektoval rozdělení Československa.

JZ

Celkem dobrý text, až na to, že Václav Havel nemohl zakázat komunisty, protože k tomu neměl pravomoci.

Na druhou stranu měl ale takový vliv a respekt, že kdyby místo "nejsme jako oni" řekl "potrestáme hlavní viníky", nejspíš by se tak stalo, a Jakešové a Štrougalové by si neužívali důchodu do nadstandardního věku.

PC

Ano, s komunisty jsme se bohužel opravdu nevypořádali. Větsina z nich bryskně přehodila kabát a nasledně coby velcí "atikomunisté" se od roku 1990 rozlezli po všech politických stranách a jsou ve všech významných veřejných funkcích. Se stejnými nebo podobnými manýrami jako měli před r.1989.

Jo, a někteří si to dokonce i "odpracovali".

PC
Foto

Přesně. Kruté zacházení s hrdiny protinacistického odboje (jen proto, že byli ti "špatní západní") byla jedna z nejhorších komunistických zrůdností.

Mráz i v tomto případě přicházel z Kremlu: Pod vedením tzv. "sovětských poradců" se i u nás prováděla genocida statečných lidí, u nichž bylo jasné, že se komunistickým totalitním režimem neztotožní a budou mu odporovat. Což bylo pro režim potenciálně nebezpečné i proto, že skuteční hrdinové našeho protinacistického odboje měli u lidí respekt.

Další, vůbec ne nevýznamnou příčinou, byl mindrák (a pomstychtivost) komunistů, kteří se dlouho na žádný protinacistický odboj nezmohli. Oni ho měli v období let 1939-41 od Stalina zakázaný a tehdejší komunistická propaganda vychvalovala německé nacistické vojáky jako "dělníky v uniformě".

IS

"V tomto směru udělal velkou chybu Václav Havel, když komunistickou stranu nezakázal." On ji ovšem z titulu své funkce zakázat nemohl. To mohli poslanci přijetím patřičného zákona, což se nepovedlo, jak známo. Ostalgie na český způsob zvítězila.

LP

Jsem prekvapen, ze nejake vyznamnejsi satisfakce se pilotovi dostalo az z rukou prokremelsskeho pohunka, a ktery nestydate papouskuje prurusskacke lzi, siri prorussacky narativ a prorussacke dessinformace.

RK

Karma až na ten konec. Jak mohl Havel komunisty zakázat? Znáte Ústavu?

JH

J40a82n 71H56a74r59v60a72n

9. 5. 2024 9:37

Aha, tedy si Havel nabral jako nejbližší spolupracovníky komunisty straně oddané do posledních dnů 1989 - Čalfu a mluvčího Špačka (- soudruh Etiketa).

EH

Vždycky je to jenom jiný název se stejným posláním - hrstka chce ovládat masy.

Nejprve šlechtici, ti se pak museli klanět církvi.

Když se peníze přelily k podnikatelům, přišel komunismus a fašismus.

Dneska by tu moc chtěli uzmout aktivisté posílení penězi tzv. filantropů. Kdo má jiný názor, bývá zrušen z veřejné debaty. Další represe jsou otázka času. Cílem je moc.

AL

Někdy je to jenom jedinec, co by chtěl ovládat masy a je ochoten pro to udělat cokoli, i s kohouty si veřejně povídá.

VN

A co vy ? Byla jste paní učitelka ? nebo soudružka ????

RK

Na vás to jde poznat hned. Čtyři chyby ve třech větách...

  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,81
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik