Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Stát jsme především my, občané, pouze si volíme své zástupce, aby v rámci zákonů spravovali určité věci, které nemůže řešit jednotlivec. Korektnější naši zástupci by pečovali o to, aby se i s nižšími daněmi (pojistným aj.) řešily dobře určité potřebné oblasti, ti méně korektní naše penízky méně užitečně rozfrcají, např. živí nadbytečné nemocnice a pak pacientům řeknou, že něco nebude hrazeno z pojistného. Důchodci, pokud ještě pracují byť na kratší úvazek, dále platí daně a také pojištění, ale i kdyby už nepracovali, vždy mě namíchne, když jim někdo něco chce upřít (např. slušný důchod) - v produktivním věku solili velké peníze do všeho ve společnosti: do zdravotnictví, školství, policie, armády, dálnic, do důchodů atd. Takže jim to má společnost později vrátit.

1 0
možnosti
Foto

Všichni důchodci platí daně, včetně bezdomovců!

0 0
možnosti
RK

Nedá mi ....

co je to dan ?

Ak by si si chcel sám postavit napr. cestu pred tvojim domom stal by ta 1bm napr. 5000 €. A tak isto aj tvoj sused. Ak tuto cestu postavite všetci na ulici spolu (a poverite stavbou rozumný stat), musi ist cena na polovicu. Pochopil si ? Vies co je napr. zhromadnenie vyroby ? Ze napr. nemusi kazdy sused robit zasobovaca, riaditela, miesacku, .... ale urobi to 1 za fsetkych resp. za mnohých. A aj v tom je ta úspora. Teda dan by mal byt dobrovolne chceny !!! poplatok obyvatela ale len za takéto LACNEJŠIE služby.

Ak ale pritom štát toto robí nehospodárne, kradne, defrauduje, ... treba ho (teda jeho predstaviteľov) poslat do čerta.

A ako to teda dosiahnuť ? Zásadnou zmenou systému riadenia politiky a štátu !!!

Znížiť dane na minimum - v Švajčiarsku či v Chile som videl ako to ide jednoducho a účinne , majú napr. dane nižšie ako 10% !!!! Ak sa nebudú neúmerne hromadiť, neni z čoho !!! Zaviesť takú kontrolu, že to jednoducho neni možné. Napr. priama demokracia, účinné referendum ,,,, a budú aj ... švajčiarske dôchodky. A išiel by som ďalej - jednotná sadzba dane/obyvatel. Ziadne percenta z prijmu a pod tuposti. Veď v zakl. baliku by boli len spoloc. výdavky (vláda, polica, armáda, ..) čo využíva každý občan v princípe rovnakým dielom a rovnako intenzivne. Za súdy ci basu by si všetky výdavky každý platil SAM (to by sa znížila kriminalita !!!) !!! Za cesty mýta - kto nevyužíva prečo by to platil ? A pod. A teda nezdaňovať už raz zdanené peniaze !!!! je to len poľutovania hodná a darebácka hlúpa lichva štátu !!! Teda : dane nesmú byť trestom za úspech a dávky nesmú byť odmenou za lenivosť !!!!! Čo VY na to ???? Máte lepší nápad ? Sem s ním !

0 0
možnosti
PK

Vidíte to velmi zjednodušeně a bez souvislostí. Stát znamená nejen vláda, armáda, policie, ale také učitelé, zdravotnictví, doprava (nutná pro armádu, policii, zdravotníky, dopravu potravin, ...), kultura, výzkum, příroda, vodohospodářství, sociální zabezpečení, ... atd. Téměř o všechno se musí postarat stát, na soukromníky toho zůsává minimum a většinou jde o věci celkem zbytné. Zkuste si někdy projít podrobně rozpočtové výdaje, abyste měl přehled, o co vše se stát stará a zda byste se bez toho mohl obejít.

1 2
možnosti
VK

Nad tím, kolik z mých peněz skončí ve spárech státu dumám opakovaně. K výše jmenovanému si ještě můžeme přihodit Srážkovou daň z úroku, Daň z nabytí nemovitosti, Daň z nemovitosti.

Udělat nějaký modelový příklad, jistě by to byla zajímavá čísla.

2 0
možnosti
JS

Tak jako říká Náhlovský v jednom představení. Já mám taky svého pasáka. A kdo to je! Ministr financí

5 0
možnosti
JS

Tak jak říká Náhlovslý v jednom představení. Já mám taky svého pasáka. A kdo to je? Ministr financí

1 0
možnosti
JA

Pravicové strany, na které se odvoláváte, byly u moci několikrát, s přestávkou kdy vládl socan. A výsledek? neustálé zvyšování DPH. Viz zde: https://www.hledamucetni.cz/clanek/zvyseni-dph-prijala-poslanecka-snemovna-cr

0 0
možnosti
HS

Pravicové strany nebyly u moci nikdy.

3 0
možnosti
BD

Trošičku zjednodušeno,ale autorka má plnou pravdu.Základní ekonomické poučka není o nějaké HDP( hrubý domácí produkt), ale o tom jak je vytvořen daňový systém. Když dobře- lid je spokojený. Co dělají chudáci lidé v USA, když na zboží jsou jiné ceny,než zaplatí u pokladny. Ale ani jeden z kamarádů v USA si na daně nestěžuje. Jsou smířeni a vyhovuje jim to. Tady nás jen tlačí k zemi - a ryjeme tam mdržkou ! ! Karel Kryl)

1 0
možnosti
JK

Kdyby lidi viděli, kolik daní platí, začali by se snažit platit min. A kdo by pak platil ty služby, co jsou tzv zdarma? Zdravotnictví, školství,...

0 0
možnosti
HS

No, a kdo by pak platil těch 38 promigrantských neziskovek, ty zbytečné úředníky, miliony nepracujících, afghánské mise, Evropské hodnoty, Agenturu pro sociální začleňování, ombucmana a celý ten úřad, studentské summity, lavičky Václava Havla nebo třeba Úřad na výzkum pěnišníků, Vinařský fond, detenční centra pro migranty, miliony neziskovám na získání zaměstnání pro osoby v produktivním věku, studia důležitých vědních oborů jako jsou genderová studia, genderová lingvistika, politologie a další důležité vědní obory a mnoho dalších důležitých a potřebných věcí bez kterých se opravdu, ale opravdu neobejdeme.

11 0
možnosti
IM

I24v46a51n 30M76i28n10á53ř

2. 1. 2020 18:08

Autorka má nepochybně pravdu. Přesto je bohužel, pro mnohé pohodlnější - setrvávat ve sladké nevědomosti. :-)

8 0
možnosti
OU
JZ

A který výrobek to je ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Seznam rubrik