(Vybrat) dárek může být hračka...

Z poličky na mě kulí oči figurka s nosem jak okurčička. Když na mě poprvé vykoukla z dárkového papíru, napadlo mě, že jsem na panáčky pro děti už dospělá. Ale spletla jsem se. Okatá postavička s tváří Pinocchia si mě brzo získala (zvlášť když jí na nose slušivě klimbaly klíče).

Nebýt té nosaté kuželky a netradičního dárku k narozeninám, asi bych neobjevila PYLONES - značku pro malé i velké hravé lidi. Její název není náhodný. Odkazuje na pylony, stožáry elektrického vedení, které překračují hranice, spojují kontinenty a do všech koutů země rozvádějí energii.

U zrodu dynamické značky stála skupinka mladých výtvarníků, která začala v osmdesátých letech vyrábět pro známé a kamarády neobvyklé šperky. Originální artefakty měly okamžitě úspěch a autoři rozšířili kolekci o další předměty, které se velmi dobře prodávaly. 

Tak postupně vznikaly butiky nejen ve Francii, ale po celé Evropě (včetně Prahy) a barevné, nerozbitné, omyvatelné a cenově dostupné výrobky dobyly Turecko, Indii, Dubaj a Japonsko a vítězně pronikly i do zámoří (USA, Jižní Ameriky, Austrálie a na Nový Zéland)

Produkce se zaměřuje na běžné předměty denní potřeby a v souladu s firemním sloganem je mění na dárkyA skutečně. Překvapivé a barevné výrobky jsou nejen funkční, ale zároveň i dekorativní a nevšední dárky, které mají energii, humor a poezii.

Je pravda, že i přes celosvětový úspěch se rozmarný design PYLONES nemusí líbit (a hodit) všem. Nicméně jedno se výrobkům upřít nedá: nápaditost a hravost. Jsou to opravdové bonbónky pro ty, pro něž (vybírat) dárek je hračka.

***

Ale i my ostatní - méně rozverní - musíme přiznat, že si občas rádi pohrajeme a "zamlsáme". Ono totiž hraní a mlsání každého hezky naladí... Pamatujete třeba na dovádivé medvídky od Kolína?: PANE, HOĎTE DO MĚ BONBÓN A VYDÁM KRÁSNÝ ZVUČNÝ TÓN!"


 

 

foto: www.pylones.com

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Kubíčková | úterý 23.10.2012 9:23 | karma článku: 18,79 | přečteno: 1202x
  • Další články autora

Helena Kubíčková

Hřbitovní byznys

3.11.2015 v 13:46 | Karma: 24,87

Helena Kubíčková

Když psi mluví

22.8.2015 v 23:50 | Karma: 19,05

Helena Kubíčková

Slib

21.8.2015 v 10:16 | Karma: 20,77