Oprava dálnice D1 o svátcích (další kocourkovské rozhodnutí)

Před pár dny (před prodlouženým víkendem) se v médiích objevila zpráva, že se opravuje dálnice D1 u Mirošovic a práce skončí v úterý. Opravy se kryly se státním svátkem a dušičkami; podle informace však nešlo o havárii, ale běžnou údržbu silničního povrchu.

http://aktualne.centrum.czŘeditelství silnic a dálnic

Zpráva přišla pozdě a odjezd z Prahy už nešlo odložit (květiny a věnce byly zakoupené a návštěva u příbuzných dohodnutá). Po uzavření jednoho a následně i druhého jízdního pruhu jsme se ocitli v nekonečné koloně aut, popojíždějících po centimetrech kupředu. Ujet pět kilometrů trvalo hodinu a znamenalo pro řidiče velkou ztrátu času a zvýšenou spotřebu nafty a benzinu…

V opravovaném úseku jsme očekávali alespoň čilý stavební ruch. Ale omyl!... Když jsme se dostali  k Mirošovicím, viděli jsme v zablokovaném pruhu pouze jediný (nehybný) buldozer a o pár metrů dál další zaparkovaný stroj a čtyři stojící a debatující dělníky!

Ty, co rozhodli o uzavírce, zřejmě čas řidičů, spotřeba paliva a šetření nezajímaly. Proto zvolili právě volné dny, kdy z Prahy vyjíždělo nejvíc lidí! A už vůbec jim nevadí, že i bez tohoto plýtvání vychází stavba kilometru české dálnice snad nejdráž v Evropě !

Je třeba ještě podotknout, že během uzavírky (i po jejím ukončení) informovalo rádio, noviny a televize pouze o dopravní kalamitě. Žádné z médií však neuvádělo, proč se odstávka uskutečnila v nejméně vhodném termínu a kdo je za vzniklé komplikace zodpovědný.

***

Uzavřít dálniční pruhy o svátcích bylo nekompetentní (a kocourkovské) rozhodnutí, které způsobilo masivní dopravní kolaps. Proto ti, kteří projížděli o svátcích D1 směrem na Brno, si kladli (a kladou) otázku, kdo za tak závažnou chybu nese konkrétní ZODPOVĚDNOST a zejména.... jaký bude jeho POSTIH, aby se něco podobného brzy neopakovalo!

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Kubíčková | středa 9.11.2011 10:05 | karma článku: 18,24 | přečteno: 1606x
  • Další články autora

Helena Kubíčková

Hřbitovní byznys

3.11.2015 v 13:46 | Karma: 24,87

Helena Kubíčková

Když psi mluví

22.8.2015 v 23:50 | Karma: 19,05

Helena Kubíčková

Slib

21.8.2015 v 10:16 | Karma: 20,77