Mají Češi houby raději než moře?

Po zkušenosti z dovolené se zdá, že jednoznačně ANO!........... Trávili jsme dovolenou u moře v jednom nejmenovaném jihoevropském kempu (houbaři jistě pochopí jeho utajení). Bylo nádherné počasí, opalovali jsme se, koupali a večer ochutnávali místní destiláty.

http://www.flickr.com/photos

Vypadalo to na ideální dovolenou, ale jednoho odpoledne se obloha zatáhla a v noci začala bouřka, kterou nikdo z místních nepamatoval. Vítr a déšť neustále sílily, stany se nadouvaly a ty, co nebyly dobře upevněné, začaly spolu s dalšími předměty poletovat. Do stanu nám vnikla voda a natekla i do zavazadel.

Avšak jak průtrž přišla, tak i odešla. Druhý den ráno bylo zase krásně a jediné, co nám kazilo náladu, bylo bahno v kempu a mokro ve stanech. Mokré věci jsme rozvěsili, usušili a odešli na pláž. A tam jsme se slunili další dva dny.

Když jsme se třetí den vraceli z pláže, naskytl se nám naprosto nečekaný pohled na skupinku lidí, přicházejících z blízkého lesíka a nesoucích neuvěřitelné množství hub, .... které se tam po vydatném dešti a horku vyrojily.

Zpráva o houbách všechny Čechy v kempu doslova zelektrizovala ….. Začali se šikovat a mizet v lese a když se zase objevili, jejich úlovky byly… no... prostě fenomenální!!!

Avšak houbařský ráj měl malou chybičku … spolu s houbami se vylíhli i krvelační komáři.

To však houbařské nadšence nemohlo zaskočit. Sbírali, sbírali a sbírali .... a když už nebylo do čeho, svlékli  si oblečení, udělali z něj vaky a vystavili komárům na pospas svá nahá těla.

Následující dny vyrážely české výpravy do lesa, vracely se s obřím nákladem houbových krasavců ..... a také s obrovskými rudými štípanci, poněvadž ani repelenty nedokázaly temperamentní jihoevropské komáry odradit.

Zbytek dovolené pak rodiny trávily krájením a sušením hub a když nemohly horkem vydržet, odskočily si na pláž, bleskově se osvěžily a pokračovaly dál v sušení (před odjezdem měly tolik zásob, že je nebylo kam dát).

A pak že Češi milují moře!

Autor: Helena Kubíčková | středa 13.7.2011 8:55 | karma článku: 0 | přečteno: 29x
  • Další články autora

Helena Kubíčková

Hřbitovní byznys

3.11.2015 v 13:46 | Karma: 24,87

Helena Kubíčková

Když psi mluví

22.8.2015 v 23:50 | Karma: 19,05

Helena Kubíčková

Slib

21.8.2015 v 10:16 | Karma: 20,77