Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nějak je jich v Evropě víc, než je zdrávo, co myslíte?

Po delší době jsem si virtuálně zalistoval zahraničním tiskem. Tady jsou částečně komentované a zkrácené články o muslimech, které mě zaujaly.

Islamista hrozí kancléřce Merkelové peklem

Zdroje http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,734587,00.html,http://www.tagesanzeiger.ch/panorama/vermischtes/Prediger-Pierre-Vogel-prophezeit-Kanzlerin-Merkel-Hoellenqualen/story/29895679

Spolkové ministerstvo vnitra nechalo udělat domovní prohlídky prostorů spolků islamistů i jejich bytů ve třech spolkových zemích Brémy, Dolní Sasko a Severní Porýní-Vestfálsko. Úřady pátraly po důkazech, aby mohly zakázat dvě islamistické skupiny. Radikální kazatel Pierre Vogel, známý jako Abú Hamza, označil domovní prohlídku v prostorech svého spolku „Pozvání do ráje“ (Einladung zum Paradies – EZP) a „Islámské kulturní centrum Brémy“ -  Islamisches Kulturzentrum Bremen" (IKZB) jako hanbu demokracie. Jeho sdružení chce přesvědčovat lidi, aby přestoupili na islám. „Tato činnost je v souladu s ústavou“, říká Vogel ve svém videu a posílá poselství kancléřce Merkelové: „Když umřete a nepřijmete islám, přijdete do pekla, kde budete na věčné časy trpět muka, která jsou mnohem horší než ta, která si vůbec umíte přestavit“.

Konvertita k islámu ze Severního Porýní a bývalý boxer ještě řekl: „Udělali u nás razii, protože mají strach, že získáme v Německu většinu a potom demokratickou cestou odstraníme ústavu a platit bude šaría.

S činností a názory Abú Hamzy se můžete blíže seznámit na http://www.diewahrereligion.de/html/pierre_vogel.html. Na mě obzvláště děsivě zapůsobila reportáž „ZDF“, která je umístěna pod „Konversion am Telefon“.

  Srážky Rusů s kavkazskými muslimy v Moskvě

 Zdroje http://www.politonline.ru/article/6705.html, http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/stovky-zatcenych-v-moskve-hrozba-srazek-kavkazanu-s-nacionalisty/570489

 Moskva zažila mohutné srážky poté, co přistěhovalec z Kavkazu zastřelil v hromadné rvačce moskevského fotbalového fanouška. Policie z obav před dalšími srážkami zatkla v Moskvě několik set lidí zejména z Kavkazu, kteří byli údajně ozbrojeni i střelnými zbraněmi. Na to reagoval velký muftí  Ravil Gajnutdin, který ve svém projevu v rádiu Svoboda obvinil ruské úřady, že chtějí v Rusku zahubit islám. Podle jeho slov „více než dva miliony muslimů žijících v hlavním městě trpí silným útiskem kvůli nedostatku mešit a jsou kráceni v lidských právech“. Podle ruských pramenů žijí v desetimilionové Moskvě dva miliony muslimů, kteří mají k dispozici pět mešit.

 Nejen na západě Evropy mají problémy s muslimy.

Jak se anglický Luton proslavený svými klobouky stal městem extremismu

Zdroj http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/3277417/How-Luton-a-town-famous-for-hatsn-became-a-breeding-ground-for-extremism.html

 Policejní páska napříč ulicí úhledných dvojdomků hovoří zřetelně o rozděleném městě. Je to Argyll Avenue, kde žil Taimour Abdulwahab al-Abdaly. Byl to člověk ze skromné rodiny, který se změnil ve fanatického sebevražedného atentátníka usilujícího o životy nevinných švédských občanů.

Jak se stalo, že se kdysi klidné venkovské město v hrabství Bedfordshire stalo semeništěm rasového napětí? První boom Lutonu nastal v 17. století, kdy se tam začaly vyrábět klobouky. V roce 1905 zde byla vybudována automobilka Vauxhall Motors. Po 2. světové válce byly zlikvidovány chudinské čtvrtě, aby byly uvolněny pozemky pro bydlení 30 000 dělníků. Množství černochů z Karibiku (Afro-Caribbean) přišlo v 50. letech, následováno asijskými přistěhovalci hlavně z Pákistánu. A naposledy přišli imigranti z východní Evropy, kteří ještě rozšířili městský etnický mix.

Podle posledních statistických údajů je 70% obyvatel Lutonu bílých, 20% je asiatů a 8% černochů. Dvě třetiny populace jsou křesťané a 15% muslimové.

Když se sebevražednému teroristovi al-Abdalymu nepodařil atentát ve Stockholmu, antimuslimská skupina Anglická obranná liga (English Defence League -EDL) oznámila, že do Lutonu přijede 5. února 2011 kontroverzní americký pastor Terry Jones, který hrozil veřejným pálením koránu.

Al-Abdaly, který zemřel ve 29 letech a byl absolventem University of Bedfordshire v Lutonu, není však prvním teroristou pocházejícím z Lutonu. Taxikář Salahuddin Amin (35 let), zatčený 2007 po nezdařeném bombovém atentátu, pochází z Lutonu. Se členy teroristické skupiny se scházel v místní mešitě. Jeden z hanebných extrémistů, který minulý měsíc zapálil květy vlčích máků (symbol vzpomínky na padlé vojáky) během dvouminutového ticha věnovanému obětem 1. světové války (Ramembrance Day), také pochází z Lutonu.

Místní muslimský radikál Sayful Islam obvinil Anglickou obrannou ligu a Britskou nenávist k islámu z inspirování Abdalyho atentátu. Podle něj je Luton bitevním polem.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Heincl | pondělí 20.12.2010 1:01 | karma článku: 15,72 | přečteno: 1027x
  • Další články autora

Jiří Heincl

COVID - trocha statistiky

Tak jako naprostá většina občanů pozorně sleduji vývoj nové nemoci covid 19. Denně jsme bombardováni čísly nových nakažených a zemřelých s covidem u nás i ve světě v řádu tisíců a milionů.

4.11.2020 v 14:45 | Karma: 20,49 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Heincl

Irkutsk, den druhý

V pondělí ráno jsme se vydali na průzkum centra města vzdáleného osm kilometrů od našeho přechodného bydliště v Primorském mikrorajonu.

8.10.2019 v 11:15 | Karma: 16,47 | Přečteno: 489x | Diskuse| Cestování

Jiří Heincl

Irkutsk, den první

Po roce jsem se s kamarádem Pavlem opět vydali na dalekou cestu po širé Rusi. Tentokrát je cílem Irkutsk (???????) a jezero Bajkal (??????).

7.10.2019 v 22:53 | Karma: 15,22 | Přečteno: 429x | Diskuse| Cestování

Jiří Heincl

Vánoční etnické nepokoje ve Španělsku

V jihošpanělském turistickém středisku došlo na Boží hod k vraždě imigranta z Afriky a k následným nepokojům.

26.12.2015 v 10:41 | Karma: 32,42 | Přečteno: 1395x | Diskuse| Ostatní

Jiří Heincl

Jak bych se integroval do muslimského světa

Nedávno mě při čtení a poslouchání "geniálních" názorů sociálních a integračních inženýrů o začleňování muslimů do naší společnosti napadlo, jak bych se já asi začlenil dejme tomu v Saúdské Arábii.

15.11.2015 v 22:36 | Karma: 37,03 | Přečteno: 1286x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Přes Česko přecházejí bouřky. Zaměstnaly hasiče, v Brně čerpají lagunu

24. května 2024  9:32,  aktualizováno  11:15

V pátek se na většině našeho území objevují přeháňky, místy i bouřky. Bouřky mohou celou ČR...

Pavla propustili z nemocnice do domácí péče. Spadl v malé rychlosti, řekl Hrad

24. května 2024  10:51,  aktualizováno  11:09

Prezident Petr Pavel byl po jednodenní hospitalizaci v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) propuštěn...

Náklaďák na D2 vrazil do vozu v konvoji německé armády, dva lidé se zranili

24. května 2024  11:06

Nákladní vůz na dálnici D2 narazil v noci na pátek do doprovodného vozu konvoje německé armády,...

Foto měsíce ukazuje Velikonoce na Slovensku, zachytil je Michal Sváček z MAFRY

24. května 2024

Porotu soutěže Foto měsíce Czech Press Photo v dubnu nejvíce zaujal snímek fotografa Michala Sváčka...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1323x
Zkušený člověk, který ví, že život je kompromis. Ale všechno má své hranice. I ten kompromis.

Seznam rubrik