Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Richmonds

31. 10. 2011 11:11
...

a ještě je k tomu možná třeba dodat, že třeba i Řecko nějaký čas splácelo své závazky(i když s pomocí EU)a to za sakra vysoký úrok, který samozřejmě skončil v kapse banky, nebo snad myslíte, že se o něj dělilo s investory z řad občanů? :-)

0 0
možnosti
MM

Vosiczka

29. 10. 2011 15:39
No, nám to nechybělo - chybělo to těm bankám.

To je přece jeden z typických znaků současného kapitalismu - zisky se privatizují a prodělky znárodňují.

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

29. 10. 2011 0:19
??

Jak je možné, že státy nalévají do bank miliardy a přitom ty samé banky podle dostupných informací kontrolují a ovládají většinu celosvětové ekonomiky?

Možná že jen proto, že ty banky vlastní většinu státních bondů

0 0
možnosti
P

ptakPB

28. 10. 2011 11:18
samozřejmě, že existuje možnost

a( znehodnocení měny - pokud to není promítnuto v nějakých smlouvách

b( půjčit si, co to dá, pár let žít na výsluní a v přepychu a pak v pohodě zkrachovat jako Řecko.

Jiná cesta v tomto dluhově řešeném systému, jehož cílem je obvládnutí světa úzkou skupinou finančníků NENÍ.

0 0
možnosti
H

Hanyz01Reloaded

27. 10. 2011 14:09
technická poznámka

ke stavu v r.89 - sice papírově stát žádný dluh neměl, problém byl v tom, že v reálu bylo nutné se vyrovnat s obrovskými ekologickými zátěžemi, vrátit rozkradený majetek, masivně investovat do energetických rozvodů atd. Takže chcete-li dělat statistiku, vycházejte prosím z reálných dat. Navíc v té době byly jiné metody výpočtu makroekonomických ukazatelů.

V čem s Vámi autore souhlasím je tempo zadlužování od r. 89 a ještě problematičtější to je, když se podíváme na strukturu - namísto uvážených investic vidíme úlitby jednotlivým lobby (betonáři, vodaři, energetici) a schválnosti hodné malých kluků na písku - jedna vláda schváli třeba i rozumný počin a hned na to druhá garnitura to jen na truc zastaví.

0 0
možnosti
A

agent_A54

27. 10. 2011 13:59
Náš dluh stále ještě splatitelný je:

a to takto: a) Omezit ztráty z korucpce 100 - 200 miliard / rok = zredukovat to aspoň o 70% b) Omezit šedou ekonomiku 100-200 miliard / rok = zredukovat aspoň o 50% c) Stimulovat větší růst ekonomiky = většá daňové výnosy. Jen tyto 3 kroky by současné roční státní deficitní rozpočty přehouply do přebytkových... a přebytky by mohly být užity na moření státního dluhu![>-]

2 0
možnosti
G

Gašpo_2

27. 10. 2011 14:06
Re: Náš dluh stále ještě splatitelný je:

Hehe, Vy ste pohádkár.

Ako by ste si predstavoval napríklad stimuláciu rastu ekonomiky? Tak aby sa to vyplatilo a nebola táto umelá stimulácie stratová, ostatne ako vo všetkých prípadoch dosiaľ ?

Odstránenie korupcie = likvidácia politických partají.

Ale áno, súhlasím, český dlh je skutočne ešte splatiteľný. To by ste musel ale skonfiškovať všetkým občanom úspory. Ani táto možnosť nebude trvať dlho a dostaneme sa k podmienke konfiškácie veškerého majetku. Exponenciálny nárast zadlžovania je proste "sviňa". Bude to len horšie a horšie.

0 0
možnosti
A

agent_A54

27. 10. 2011 13:54
Náš dlu je splatitelný - ještě:

0 0
možnosti
A

agent_A54

27. 10. 2011 13:51
Náš dluh stále ještě splatiteln je:

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

27. 10. 2011 13:10
Riešenie neexistuje

v rámci tohoto systému. Bohužiaľ je to tak. Finančný systém neúprosne pracuje na skaze, pretože je tak nastavený. Voľby nevyriešia vobec nič. Každá strana bude musieť pracovať v rámci úzko nastavených mantinelov a žiadna "zázračná" partaj nie je schopná radikálne zmeniť štruktúru a systém štátnej správy, nie to ešte finančného systému.

Určite poznáte tú skazku o desiatich opiciach, banáne a studenej sprche...

Prečo sme sa dostali do tohoto marazmu?

Britský imperiálny monetárny systém bol nastavený pre učité podmienky v danom čase. Bola to samozrejme účelová zlodejina hneď v zárodku, ale nie tak devastujúca. Problém nastal s nástupom virtuálneho bankovníctva. Finančnej oligarchii sa otvorili netušené možnosti toxických operácií. Bohužiaľ už v tejto dobe bola politika tak ovládnutá finančníctvom, že každý pokus prenastaviť pravidlá pre nové podmienky bol tvrdo eliminovaný. Dostali sme sa už do štádia voľného pádu. Už možeme len mávať rukami a dúfať že pád prežijeme.

0 0
možnosti
MK

sisemen

27. 10. 2011 12:58
Zásadní otázkou je,

co je tou rakovinou, která současný stav způsobila ... pokud se nad tím zamyslíte, zjistíte, že je to NESPLATITELNÝ ÚROK, neboť na jeho zaplacení nebyly peníze emitovány.

A řešení v současném systému nehledejme, je potřeba na to jít naprosto jinak - odstranit úrok, zavést jedinou (státní) banku a penězům vrátit jejich základní funkci (nic víc) a tím je - prostředek směny.

Více na: http://ekonomickareforma.cz/pdf/reformaold.pdf

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

27. 10. 2011 14:20
Re: Zásadní otázkou je,

Ta by se penězům vrátila jen deregulací státních monopolů- když státy přestanou vymáhat "hodnotu měny" a nutnost přijímat ji jako oběživo a vést v ní účetnictví pak bude moc každý jeden obchodník rozhodnout o "hodnotě měny" jako o prostředku směny.

(Pokudn někdo vyrobí miliardu inflačních korun stanou se bezcenné a za koruny si nikdo rohlík nekoupí) Spíše by to chtělo deregulaci měnového systému- ať si každý můž svobodně emitovat vlastní měnu a ignorovat měny ostatních.

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života