Novým českým prezidentem je Emanuel Barroso...

Vítězství J.M.Barrosa při české premiéře přímé volby prezidenta bylo pro většinu pozorovatelů naší politické scény velkým překvapením. Překvapením o to větším, že jeho jméno nefigurovalo na seznamu kandidátů.

Sám Barroso se nezdál zaskočený a přiletěl do Prahy hned jak se to dozvěděl. Tady pak se zájmem sledoval průběh voleb, a čas mezi uzavřením volebních místností a vyhlášením výsledků strávil zevrubnou prohlídkou Pražského Hradu. Po celou dobu ho doprovázel Vladimír Špidla, který byl vzápětí po zveřejnění výsledku voleb oficiálně jmenován prezidentovým rybím mluvčím.

Na tiskové konferenci, která následovala po vyhlášení výsledku voleb, nový prezident působil uvolněně a vyzařoval uspokojení.
" Nemusíte mě oslovovat božský imperátore... leda že byste na tom trvali. Stačí božský," uzavřel krátký úvodní projev, v němž vyzdvihl význam České Republiky v jednotící se evropě a pochválil úsudek a prozíravost českých voličů.

Následovaly dotazy novinářů, z nichž jsme vybrali ty nejzajímavější:

JMB-PČRJMB-PČRJMB-PČRJMB-PČRJaké?JMB-PČRJMB-PČRJMB-PČR

 

Následuje krátká fotoreportáž

.

 

 

Pokud se utěšujete, že je to jenom fikce, nepropadejte optimismu. Skutečnost bude, jako vždy, daleko zajímavější. Ale jména horkých prezdentských kandidátů mi dávají zcela jasně na srozuměnou, že od té fikce zase tak daleko nebude. Jen tam holt bude ten úplně zbytečný protředník.|..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich HavlíčekBedřich | pondělí 20.2.2012 8:10 | karma článku: 19,36 | přečteno: 1075x