Mlčte s rozvahou, nebo vás smažou...

Tak mi letos poprvé smazali příspěvek, a já to musím hned vykřičet na celý svět. No řekněte sami, neparoubkovatím náhodou trochu?

Přiznám se, že ani nevím, kde to bylo. Napíšu totiž denně příspěvků... hmm... no, i sedm. Ale protože jsem měl tušení, že v diskusi u Mistrova* článku něco chybí, chvíli jsem pátral, jak se dostanu do svého účtu, a po necelé půlhodince jsem to měl, opravdu, skóre se od poslední kontroly změnilo:

Byl jsem trochu zvědavý, co ošklivého a zavrženíhodného jsem zase kde sesmolil - občas mám nepěkný zvyk zahrnovat autory a ostatní diskutující protiargumenty - a tak jsem kliknul na ten link... ten podtržený text za jedničkou... červený... jak je tam napsáno (zobrazit smazané příspěvky) - a viděl jsem to černé na bílém:

Vlastně toho černého tam ani moc nebylo, zato moje svědomí se černalo jako... no, nemůžu si vzpomenout na nic politicky korektního... jo, už to mám: hryzlo.

Je to jasné, takhle přece reaguji na většinu článků.

Ano, je to tak. Většina mých reakcí vypadá, když je převedete do textové formy, přesně takhle. Většinou mlčím a myslím si svoje. Ale ať přemýšlím jak přemýšlím, nevzpomínám si, kde jsem mlčel mazatelně.
Od posledního ztraceného nicku Stupid_Johnson, který padl na barikádě paní... naší přední blogerky, spisovatelky a manželky ( kde jsem se chlubil skoro stejně chytrými sáňkami) si dávám zatraceně dobrý pozor. Jenže při mé frekvenci mlčení, kterou zahlcuji diskusní fóra, by nebylo divu, kdyby mi někde ujela huba a já to tam nenapsal jak mi zobák narost.
Mrknul jsem ještě do mailu - kdysi posílali při každém černém puntíku upozornění  - ale nic. Inu doba se změnila, staré mravy mizí a nové ještě nebyly vynalezeny...

Přiznám se, že mě jednu chvíli napadlo, že to tady začíná fungovat podle pravidla "pravidla platí pouze pro hosty, a co je slušnost určujeme MY", ale hned jsem tu myšlenku zavrhl.
Dnes, v době klesajících nákladů a boje o každý klik by se leda blázen uchýlil k takové aroganci vůči návštěvníkům. To je jako kdyby vás vyháněli z obchoďáku, ať se tam zbytečně nemotáte a nezacláníte personálu. I když třeba nedávná "rekonstrukce" místního webu vrátila počet kliknutí na předkrizovou hladinu... ale ne, to je nesmysl,

A tak budu ještě chvíli zpytovat svědomí, kdeže jsem to mlčel nevhodně. Vám znovu opakuji radu, která už je v titulku: mlčte s rozvahou. Jak se zdá, přituhuje...

 

* ... však víte...

 

Autor: Bedřich HavlíčekBedřich | čtvrtek 15.3.2012 17:47 | karma článku: 17,88 | přečteno: 1053x