Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Klikejte pro zdraví

Stres je zabiják naší civilizace. Stojí na počátku i na konci většiny civilizačních chorob a je stále častější příčinou nejen snížené kvality života,  ale i pracovní neschopnosti, předčasného úmrtí nebo dokonce impotence...

Stres je reakce organizmu na krizovou situaci. Zaplaví naše krevní řečiště adrenalinem, vyburcuje  organismus do stavu bojové pohotovosti, připraví ho na zvýšenou zátěž, ale tím současně utlumí jeho základní životní a regenerační funkce.
Tento stav je do určité míry pozitivní, protože stimuluje člověka k vyšším výkonům. Čerpáním rezerv nutí organismus vytvářet rezervy nové a větší, díky nimž posléze zvládáme stejnou zátěž s menším úsilím.
Pokud ale nemá organisms po jeho odeznění dostatek času na obnovení sil a regeneraci, na dobití energie a vytvoření nových rezerv, přejde stres ve stav patologický.

Žijeme ve stále složitějším světě, který na nás klade stále vyšší nároky. Abychom těmto nárokům vyhověli, abychom obstáli, nutí nás to vyvíjet úsilí na samé hranici našich možností, a často daleko za ní. Náš organismus pak většinu času funguje ve stresovém módu bojuj nebo uteč (podle V.K. bojuj nebo vyhraj), a naše základní fyziologické funkce přežívají v trvalém útlumu. Máme stále méně času na dobíjení energie, a tím vlastně neustále fungujeme na hranici vyčerpání.

Stresových faktorů - stressorů - je celá řada, a objevují se stále nové. S masivním rozšířením počítačů přibyl jeden ze zásadních stresorů dnešní doby - klikstres.

Klikstres

Klikstres je vyvolán obavou, že jediným neopatrným kliknutím můžeme způsobit katastrofu nedozírných rozměrů. A není to obava vůbec lichá, jak dokazují denodenní drobné i větší tragédie.
Snad každý z nás někdy bezmocně zíral na to, jak se jediným neopatrným kliknutím naplňují vize jeho nejčernějších nočních můr. Stačí přehlédnout hlášku "Opravdu chcete disk zformátovat?" a odpovědět poslušně "ANO", a výsledek vaší několikaleté práce zmizí v nenávratnu. Stačí se překliknout v seznamu kontaktů a mail určený úzce specializovanému okruhu adresátů rozeslat všem, a místo obdivných hlášek kolegů vám přijde strohá zpráva "Udělejte si na mě deset minut po obědě, ano?!!!"...
A tím výčet zdaleka nekončí.

 

Jak se bránit klikstresu?

Klikstresu se můžeme účinně bránit tak jako každému jinému stresu - relaxací. Stačí pár minut účinné a kontrolované relaxace, aby organizmus načerpal energii a obnovil vyčerpané rezervy, a dokážeme čelit následnému klikstresu daleko lépe a účinněji.

Odborníci doporučují desetiminutové relaxační cvičení po třech hodinách práce. Pokud ale pracujete s počítačem déle než pět hodin denně, pak je vhodné relaxovat každé dvě hodiny.
Samotná relaxace spočívá v rytmickém klikání v pomalém tempu (cca 20-30 kliků/min) na klikuvzdornou plochu - klikrezist. Tím se uvolní napětí a zvýší se odolnost vůči strachu z následků kliknutí. K tomu nejvyšší měrou přispívá právě fakt, že kliknutí nemají vůbec žádný účinek a nevyvolávají v počítači žádnou odezvu.

Cvičení je vhodné kombinovat s kontrolovaným dýcháním s frekvencí 6 vdechů-výdechů/min. Optimální je následující kombinace: frekvence 30 kliknutí za minutu, nádech na dvě kliknutí a výdech na tři. Každý dechový cyklus pak pro zvýšení účinnosti můžete zakončit dvojklikem. Organismus se tak lépe dostane do přirozené rezonance, která posílí činnost parasympatiku a zintenzivní regeneraci.

Tato technika je velmi účinná, ale zpočátku může vyvolávat úzkostné stavy až paniku. Tyto stavy zpravidla odezní během prvních pěti cvičení. Pokud by ve vašem případě trvaly déle, vyhledejte odborníka.

Co je to klikrezist?

Možná vás zarazil dnes ještě málo známý termin klikrezist. Co to je?
Klikrezist je speciální plocha pro výplň oken, která je zcela odolná vůči kliknutí. V ideálním případě je naprosto netečná vůči jakýmkoli operacím jak myši, tak i trackpadu, tabletu nebo dotykového displeje, a to i vůči operacím vedeným obzvláště brutální silou. Laicky řečeno je to plocha, na kterou můžete klikat jak chcete, a nic se nestane.

Je klikrezist opravdu bezpečný?

Tady platí tak jako ve všem - jak který. Existují klikrezisty, které svůj účel jakž takž plní, ale trh pomalu zaplavují klikrezisty vyloženě nevhodné. Jejich odolnost se pohybuje kolem 205 mN/Px (milinewton/pixel), což je sice jakžtakž dostačující pro běžné klikání, ale těžko se tu dá hovořit o nějaké bezpečnosti. A zejména od asijských výrobců k nám přicházejí laciné klikrezisty s ještě daleko horšími parametry - ty odolají ještě tak opatrnému kliknutí drobného asiata, ale razantní kliky robustních evropanů jimi procházejí jako nůž máslem.

Byl zdokumentován případ, kdy extrémě silné kliknutí prošlo jak klikrezistem, tak třemi otevřenými okny pod ním, a zarazilo se až na ploše. Tam pak jím vyvolaná rázová vlna a její odrazy vygenerovaly dvojklik pěti nejbližším ikonám a utrhly z postranního panelu jednu miniaplikaci.

Proto se vyplatí být při výběru klikrezistu opatrný, a hlavně nešetřit. Tady obzvlášť platí že kdo šetří, ten na to doplatí.
Pokud si ceníte svého zdraví a uvažujete o koupi klikrezistu, je zcela na místě konzultace s odborníkem.
A pokud se obrátíte na opravdového odborníka, doporučí vám bezpochyby SafeClick...

SafeClick - první mezi klikrezisty

SafeClick je výsledkem práce předních vědců všech myslitelných oborů. V jeho vývoji jsou zúročeny i výsledky kosmického výzkumu NASA, na jejíž popud vlastně celý projekt vznikl.
Dnes můžete i vy mít na svém počítači klikuvzdornou plochu, která dosud sloužila jen pro speciální výcvik kosmonautů v extrémních podmínkách.

V čem je SafeClick jedinečný?

  • spolehlivě a nekompromisně zastaví jakékoli kliknutí, a to i vícenásobné
  • je prakticky nezničitelný - jeho poločas prokliku je neuvěřitelných 3 150 786 889 248 112 nanosekund
  • chrání vaši plochu, která se klikáním nerovnoměrně opotřebovává
  • regeneruje vaši plochu - díky své váze a rovnoměrnému rozptýlení energie kliknutí do celé své plochy vyrovnává drobné prohlubně a nerovnosti způsobené klikáním, které po dlouhodobém užívání způsobují zadrhávání kurzoru
  • je multiplatformní - podporují ho všechny operační systémy pro PC, Mac i mobily (kromě Linuxu, kde je klikání zakázáno z náboženských důvodů)
  • jeho užívání je velmi jednoduché a zvládne je i průměrný uživatel bez ohledu na věk, pohlaví či barvu vlasů

Výčet všech "pro" by zabral ještě hodně prostoru, a asi by vás rychle omrzel.
Vy si ale můžete SafeClick vyzkoušet rovnou tady, a nejen to - můžete ho i porovnat s běžným klikrezistem. Připravili jsme pro vás malou ukázku - kruhová plocha vlevo je vyplněná obyčejným klikrezistem, jaký můžete koupit kdekoli, třeba i na tržšti. Žlutá plocha vpravo pak je vyplněna špičkovým klikrezistem SafeClick.
Pokud ještě váháte, tohle vás jistě přesvědčí.

 

 

Tato demoverze bude aktivní jen pro pět spuštění, a potom se samočinně odinstaluje.
Pokud se bude objevovat i nadále, informujte ve vlastním zájmu neprodleně výrobce - vyhnete se tak nebezpečí žaloby pro neoprávněné užívání cizí věci.

SafeClick si můžete objednat už dnes, a to přímo zde na přiloženém formuláři.
Jeho cena je 8 650Kč/sáh2 , nejmenší objednatelné množství je 2 sáhy2 (6 loktů2)

Formulář je samozřejmě taky SafeClick...

 

 

Autor: Bedřich HavlíčekBedřich | čtvrtek 29.9.2011 2:18 | karma článku: 8,52 | přečteno: 781x
  • Další články autora

Bedřich HavlíčekBedřich

Jsme civilizace na odstřel?

Při čtení rozhovoru s přímým svědkem pažížského masakru, zpěvákem kapely Eagles of Death Metal Jesse Hughesem, mi nebylo nejlépe. Ani ne tak z popisované chladnokrevné brutality vrahů, jako spíš z bezradnosti a odevzdanosti obětí.

26.5.2016 v 18:10 | Karma: 35,66 | Přečteno: 1007x | Diskuse| Ostatní

Bedřich HavlíčekBedřich

Turci konečně dobyli Vídeň

Ve Vídni je dobojováno. Tentokrát ale o výsledku nerozhodl Jan III. Sobieski se svými okřídlenými rytíři, ale korespondenční hlasy, které se slétly kdoví odkud...

23.5.2016 v 18:36 | Karma: 47,06 | Přečteno: 7427x | Diskuse| Politika

Bedřich HavlíčekBedřich

Hate Free realismus

Politika občas mívá tendenci zapřáhnout kulturu do svých služeb. Když se jí to podaří, vznikne parodie.

17.5.2016 v 17:58 | Karma: 40,14 | Přečteno: 2113x | Diskuse| Politika

Bedřich HavlíčekBedřich

Proč zrovna my jsme Rudí?!

Svět je stále barevnější - regály v hypermarketech hýří barvami jako jarní louka, po ulicích metropolí skotačí duhové průvody, politici maskují svoji ideovou šeď barevnými šálami.Barevné opojení se nevyhnulo ani revolucím.

30.11.2014 v 8:27 | Karma: 15,63 | Přečteno: 827x | Diskuse| Ostatní

Bedřich HavlíčekBedřich

Za světlými zítřky v politicky korektní košili

Když modul Philae dosedl na povrch komety 67P (jméno neuvedu, abych nebyl za rusofila), zažíval doktor Matt Taylor svoji hvězdnou hodinku. Bohužel si vzal špatnou košili, a tak se jeho vědecký a profesní triumf málem změnil v sešup a pád.

20.11.2014 v 19:21 | Karma: 25,78 | Přečteno: 661x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1780x
... sátiletý vývojář už víc než půlstoletí žasnoucí nad tajemstvími vesmíru, nestranný, nemastný, ale politikou zmítaný proti své vůli