Hlasujte pro písmeno roku - anketa

V záplavě anket, která se na nás jako každoročně valí před koncem roku, můžete hlasovat o všem možném, nikdy však o něčem opravdu podstatném. Na to nejdůležitější se většinou zapomíná.

Denně jsme zaplavováni blbými otázkami, snad jen s výjimkou dní, kdy přijdou otázky ještě blbější. Média nám tak dávají iluzi rozhodování - šidítko demokracie, zdání, že můžeme ovlivňovat běh věcí a zasahovat do chodu vesmíru... což je ovšem, nalejme si čistého vína, čirý nesmysl. Ani zdejší blog není výjimkou. I tady si koncem roku užíváme anketní spršku,  která nás má přesvědčit - jste to vy, kdo tady vládne, jste to vy, kdo rozhoduje.

Nabízím vám anketu, kde můžete hlasovat o něčem opravdu podstatném, o něčem, co je skutečným obsahem nejen tohoto, ale všech blogů v dosud zmapovaném vesmíru - o písmenech.

Když otevřete jakýkoli blog - s výjimkou blogů pro předškoláky - jsou to právě písmena, co vám první padne do očí... a přiznejme si upřímně - chodíme sem právě kvůli nim.
Právě ona tvoří podstatnou část obsahu, a jen díky nim je tady co číst. Blogeři je jen rovnají a houfují do skupin ve snaze vyjádřit tím, co je tlačí v hlavě. Jen díky písmenům tušíme, co chtěl autor říct, a jen díky nim poznáme, co nakonec řekl.
A admini jsou tu jen od toho, aby dohlédli na správné a politicky korektní shlukování písmen - písmena někdy mají tendenci shlukovat se v nedovolených... řeknu to naplno - v zakázaných houfech.

Písmena jsou opravdu nenahraditelná, a jejich role nosiče informace je na blogu nezastupitelná. Bez některých blogerů by se tento blog klidně obešel - zkuste však odstranit jediné písmeno, a intelektuální orgie, které si tu vnímavý čtenář běžně užívá tak jako nikde jinde, se rázem změní v upocený grupáč.

Písmena jsou jako my - najdete mezi nimi týmové hráče, sólisty i solitéry, umějí být tu něžná a mazlivá, jinde zase agresivní a brutální, většinou jsou ale laskavá a sdělná.
Zvláštní skupinu tvoří písmena velká. Jsou to přirození vůdci, a tak je můžeme často vidět v čele vět. Oblíbili jsme si je natolik pro jejich sílu, asertivitu a umění vést, že je s oblibou užíváme i ve jménech.

Asi každý máme své oblíbené písmeno, které vidíme radši než ostatní, a když ho zahlédneme v textu, svět je rázem krásnější a veselejší. Neváhejte, a dejte mu svůj hlas. Ale můžete ho dát i jiným písmenům, třeba i písmenu, které vás tady na blogu nejvíc zaujalo... nebo některému, které si to zaslouží z jiného důvodu.
Anketa je anonymní, a vylosovaný výherce obdrží stránku plnou svého oblíbeného písmene.

Hlasovat můžete zde...

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich HavlíčekBedřich | sobota 10.12.2011 7:45 | karma článku: 11,31 | přečteno: 803x