Dřív tady uklízela stará Blažková...

Stará Blažková byla za mých mladých časů jakýmsi archetypem uklízečky. Robustní dáma v šátku a ušmudlané zástěře (měla samozřejmě i další oblečení), se smetákem a kýblem, a s pěkně prořízlou pusou.

Ale časy se mění. Dneska máme tu genderprávnost, Emanovu cipaci, Šimůnkové romofilii a další vynálezy, aby se nám líp žilo a byli jsme na sebe hodní a nikdo netrpěl víc než ostatní, a tak stará Blažková může do důchodu. Dneska máme uklízeče.

Mladý Blažek nastoupil do funkce  plný optimismu a dobrých předsevzetí. Kýbl a smeták zatím ještě nevyfasoval, ale je jiná doba, a na zametání máme daleko pokročilejší techniku. Na to smetí, co se na strakovce nadrobilo za poslední dny, by stejně byl každý kýbl malý.

Jedno je jisté - nový uklízeč na to jde s vyhrnutými rukávy a má správnou motivaci. Nechce skončit jako... sakra, jak to napsat... jako svůj předchůdce, a tak bude dělat všechno pro to, aby pemiéra nena...zklamal.
Není divu, že se chce zavděčit, protože ještě před nedávnem nebyli s premiérem moc velcí kamarádi. Nečas ho chtěl dokonce vyhnat z lesa (pardon, z Lesů ČR), kde dělal dozorčího, ale Blažek prý stihl včas odejít sám.
Ale asi má dobré doporučení z brněnského magistrátu, kde už působí nějaký ten pátek, a pro svoji dobrou a laskavou povahu si u novinářů získal přezdívku kmotříček. Prý mu tam občas s nějakým tím smetím pomohla i jeho paní (ne, nejde o výše zmíněnou Blažkovou).

Uvidíme, jak se nová Nečasova posila osvědčí. Už se nechala slyšet, že nebude opakovat staré chyby - asi má dost vlastních, nových - a dala jasně na srozuměnou, kdo bude v kumbále s košťaty pánem.
Myslím že se brzy dozvíme, kdo vydechne úlevou, a do bude skřípat zuby.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich HavlíčekBedřich | úterý 3.7.2012 21:27 | karma článku: 22,93 | přečteno: 1634x