Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

P13e30t32r 80A72g98u69l63á15r

18. 9. 2015 17:52

Žádné spalovny přeci už nejsou!!! Všechny byly přejmenovány na kompetenční centra nebo centra energetického využití odpadu. A tím byl problém jedno provždy vyřešen!

1 0
možnosti
MR

K mému komentáři si dovoluji doplnit link na článek ze stránek Vaší asociace - http://www.caoh.cz/odborne-clanky-a-aktuality/ceske-firmy-se-snazi-redukovat-odpady-ve-vyrobe.html . Celou problematiku současného stavu nejlépe ukazuje jeho první věta:

"Podle Věry Hudákové z Centra pro hospodaření s odpady mají firmy čím dál více možností, kde odevzdávat bezplatně výrobky v režimu zpětného odběru."

Přeloženo do jazyka ekonomického - dávejte nám vše zadarmo s názvem odpad, nejlépe vytříděné a zabalené a my to všechno mnohem snáze prodáme jako materiál a věškeré zisky si necháme bez toho, abychom Vás zatěžovali dělením se o zisk, který díky Vám máme.

Jsem zvědav jestli i tento komentář pod článkem pana ředitele zůstane nezodpovězen, či zmízí, jak se to stalo u všech článků minulých.

2 0
možnosti
PH

Zcela s Vámi souhlasím a připomínám, že citujete paní Hudákovou z CeHO, nikoli mne z ČAOH. Bohužel legislativa zpětných odběrů požitých výrobků je nyní skutečně, jak říkáte, nastavena tak, že občané mají tyto komodity předávat zdarma kolektivním systémům. Nemohou je předávat odpadovým firmám, neboť těm, bylo k této činnosti po novele od 2015 sebráno oprávnění. Odpadové firmy, které dlouhodobě tyto komodity vykupovaly, je již nesmí vykupovat. Pokud si přečtete připomínky ČAOH k novému zákonu o výrobcích s ukončenou životností (viz web ČAOH), uvidíte, že se jako asociace snažíme vrátit stav do nastavení, kdy odpadové firmy mohly tyto věci standardně od občanů vykupovat, tak jako v jiných zemích a následně komodity předávaly kolektivním systémům, či zpracovatelům.

Děkuji Vám za Váš rozumný názor.

Pěkný den.

0 0
možnosti
MR

Pane řediteli, proč ve svém článku nezmiňujete prevenci vzniku odpadu? Nepovažujete ji za důležitou, či reálnou? Vaši členové o této možnosti reálné změny ze zásady své zákazníky neinformují a proto se ptám, zda-li se jedná o systémové nařízení.

1 0
možnosti
PH

ČAOH informuje veřejnost o potřebě prevence vzniku odpadů. Jako příklad mohu uvést článek na webu ČAOH ze dne 27.8.2015 s názvem "České firmy se snaží redukovat odpad ve výrobě". Předcházení vzniku odpadů je zásadní prvek odpadové hierarchie. Je pozitivní, že ČR je v tomto parametru na samotné špici všech státu EU, kdy produkce odpadů v ČR patří k těm nejnižším v Evropě, a to jak dle dat MŽP, tak dle dat ČSÚ, respektive Eurostatu.

0 0
možnosti