Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

P83e39t93r 84A76g98u45l30á80r

18. 9. 2015 17:52

Žádné spalovny přeci už nejsou!!! Všechny byly přejmenovány na kompetenční centra nebo centra energetického využití odpadu. A tím byl problém jedno provždy vyřešen!

1 0
možnosti
MR

K mému komentáři si dovoluji doplnit link na článek ze stránek Vaší asociace - http://www.caoh.cz/odborne-clanky-a-aktuality/ceske-firmy-se-snazi-redukovat-odpady-ve-vyrobe.html . Celou problematiku současného stavu nejlépe ukazuje jeho první věta:

"Podle Věry Hudákové z Centra pro hospodaření s odpady mají firmy čím dál více možností, kde odevzdávat bezplatně výrobky v režimu zpětného odběru."

Přeloženo do jazyka ekonomického - dávejte nám vše zadarmo s názvem odpad, nejlépe vytříděné a zabalené a my to všechno mnohem snáze prodáme jako materiál a věškeré zisky si necháme bez toho, abychom Vás zatěžovali dělením se o zisk, který díky Vám máme.

Jsem zvědav jestli i tento komentář pod článkem pana ředitele zůstane nezodpovězen, či zmízí, jak se to stalo u všech článků minulých.

2 0
možnosti
PH

Zcela s Vámi souhlasím a připomínám, že citujete paní Hudákovou z CeHO, nikoli mne z ČAOH. Bohužel legislativa zpětných odběrů požitých výrobků je nyní skutečně, jak říkáte, nastavena tak, že občané mají tyto komodity předávat zdarma kolektivním systémům. Nemohou je předávat odpadovým firmám, neboť těm, bylo k této činnosti po novele od 2015 sebráno oprávnění. Odpadové firmy, které dlouhodobě tyto komodity vykupovaly, je již nesmí vykupovat. Pokud si přečtete připomínky ČAOH k novému zákonu o výrobcích s ukončenou životností (viz web ČAOH), uvidíte, že se jako asociace snažíme vrátit stav do nastavení, kdy odpadové firmy mohly tyto věci standardně od občanů vykupovat, tak jako v jiných zemích a následně komodity předávaly kolektivním systémům, či zpracovatelům.

Děkuji Vám za Váš rozumný názor.

Pěkný den.

0 0
možnosti
MR

Pane řediteli, proč ve svém článku nezmiňujete prevenci vzniku odpadu? Nepovažujete ji za důležitou, či reálnou? Vaši členové o této možnosti reálné změny ze zásady své zákazníky neinformují a proto se ptám, zda-li se jedná o systémové nařízení.

1 0
možnosti
PH

ČAOH informuje veřejnost o potřebě prevence vzniku odpadů. Jako příklad mohu uvést článek na webu ČAOH ze dne 27.8.2015 s názvem "České firmy se snaží redukovat odpad ve výrobě". Předcházení vzniku odpadů je zásadní prvek odpadové hierarchie. Je pozitivní, že ČR je v tomto parametru na samotné špici všech státu EU, kdy produkce odpadů v ČR patří k těm nejnižším v Evropě, a to jak dle dat MŽP, tak dle dat ČSÚ, respektive Eurostatu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 516x
Jako výkonný ředitel České asociace odpadového hospodářství, která sdružuje 85 firem v oboru, často komentuji odpadovou problematiku. Dění kolem odpadů se týká nás všech, protože všichni platíme za odpadové služby. Pokud máte stejný názor, je můj blog určen právě pro vás. Mnoho dalších informací naleznete také na www.caoh.cz. Mé koníčky? Čas je nedostatkové zboží, ale sem tam se mi poštěstí vyrazit na projížďku na motorce. Je to výborná věc na vyčištění hlavy, což je někdy opravdu potřeba. Den rád končím knížkou, u které zpravidla usnu. Moc rád bych se vrátil k běhání!

Seznam rubrik