Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Absolone, nevím jestli zde zajdete přečíst si komentáře. Protože nemáte dost odvahy otevřít diskusi pod svým nactiutrhačným výtvorem, nemám já zase chuť věnovat vám čas psaním emailu. Odpovídám tedy takto: Fotograf jste možná skvělý, neumím to posoudit. Ovšem právu nerozumíte ani za mák a nezmění to ani tisíce odkazů. Fotografie uveřejněná panem Hatalou nebyla ukradena. Ani nemohla být. Jedná se o ilustrační foto a jako takové by bylo při každém případném sporu posuzováno. Navíc, tato fotografie je na google image a na yahoo volně ke stažení, nemá vodoznak ani jiné ochranné prvky. Jiný případ by byl, kdyby pan Hatala tuto fotografii vložil přímo do svého článku v originálním rozlišení. Ovšem pokud jeho blog není výdělečný, nemůže být posuzováno jeho jednání jako krádež.

1 0
možnosti
AEA

Pane Braune,

muj blog o kradeni fotografii na iDnes je zalozen ciste na faktech a citacich zakonu, mezinarodnych umluv a dohod ktere podepsala take Ceska republika. Proctete si dukladne muj blog a pokud nebudete zamerne hrat slepeho tak uvidite ze fotografie je kradena. Ja jsem jenom ozrejmil jak zni psane zakony, jako to funguje v praxi  v demokratickych krajinach a hlavne kolik vedomosti, namahy a penez stoji udelat takovou vynikajici fotografii. Znalec okamzite pozna tudle fotografii, je to podobne jako by jste pod svym jmenem vystavoval Monu Lisu anebo sousosi Pieta... Zbytecne otacite fakta. Jestli nekdo neco protizakone kopiruje (krade) je to jeho zodpovednost. 

Podle vyjadreni vedouciho redaktora iDnes p.Dvoraka a podle stanov pro autory blogu, redakce je zasadne pro dodrzovani platnych zakonu a proti protizakonnemu kopirovani fotografii. 

Podle toho co pisete ukazujete ze nemate zakladne vedomosti z novinarstvi, fotografie a zejmena ne z autorskeho prava, copyright law a mezinarodnych dohod.  Muzete psat cokoliv, otacet jakkoliv, tym skutecne zakony, dohody anebo copyrigh law nezmenite. Tym ze jsem na tydle skutecnosti upozornil pro mne je cela zalezitost ukoncena.

0 0
možnosti
MP

Pokud chodím po Tatrách ukázněně po značkovaných stezkách, žádného medvěda jsem neviděl. Ale jednou nás vzali slovenští ochranáři mimo cesty do krasových oblastí. Bylo tam plno kostí medvědů, co tam přicházeli zemřít.

0 0
možnosti
LN

..nic ve zlém..pane Absolone..ale přiznávám...že úplně přesně nechápu o co vám jde....o tu jednu fotku skupiny méďů..vedle perexu...???

...pokud ano....pak vaše ...asi oprávněné... autorské rozhořčení sice chápu...ale připadá mi výrazně nadhodnocené....jedná se o jednu jedinou fotečku...pravděpodobně staženou někde z gúglu....kdyby to byl celý fotoblog...pak stojím plně na vaší straně...ale tady....???..nezlobte se...ale myslím .....že v tomto případě je vaše reakce možná poněkud nepřiměřená....

0 0
možnosti
AEA

Dobry den, 

na trhu jsou spreje proti medvedum, mozna ne v Cz, Sk ale daji se objednat pres Internet (staci hledat na Google)

Zde>> http://www.rei.com/product/722005/counter-assault-bear-deterrent-spray-102-oz

Vice o medvedech v Tatrach se muzete dovedet napriklad tady >> http://www.kukaj.sk/clanok/542-medvede-v-tatrach

Pisete o Nizkych Tatrach ale ve Vasem textu citujete lokalitu Liptovskeho Jana ktery lezi v oblasti Zapadnych Vysokych Tater.

Kdyz pouzivate cizi fotogfie (poutac) podle mezinarodnych zakonu musite mit svoleni autora a take uvadet jeho jmeno.

Podle vseho ty medvedy na foto v nejsou z Tater ale ze Sev Ameriky (pravdepodobne Grizzly Bear)

Medved Hnedy Wikipedia >> https://en.wikipedia.org/wiki/Brown_bear

Kdyz citujete ve slovenstine tak se nepise "medveďou"  ale "medveďov", staci si to prehnat pres Google prekladac anebo overit na Internetu.

Preji Vam hodne krasnych zazitku z prirody a dobre foto.  AA

0 0
možnosti
LN

..medvědí repelent...??..to jsou mi věci....;-)8-o

0 0
možnosti
LN

..minimálně jeden tam ale loni byl....na vlastní oči...a bohudík na dostatečnou vzdálenost...

0 0
možnosti
MH

No Vy ale máte štěstí... že žijete :-)

0 0
možnosti
Foto

Martine, díky, jsem teď informován - a také o NEPOSOUVACÍCH ponožkách. S těmi mám také problém. Hezkou neděli a pusť si muziku, aspoň NEDVĚDAR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 625
  • Celková karma 16,55
  • Průměrná čtenost 1553x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy