Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A teď jsem si vzpomněl na historku se svoji 14 letou "kočičkou" (V8, 4.5 litru). Auto najednou občas ztrácelo výkon a to, že až úplně do scípnutí a pak zas jelo jako Bůh. Samozřejmě, když byl v servisu jezdilo jako blázen.

Problémy pokračovaly a jeden mladý kolega, který má stejnou značku mě navedl na váhu vzduchu. Myslel jsem, že ji mají pouze diesely, ale chyba lávky, já taky. A tak jsem musel přejímacího technika přímo "znásilnit", ať ten díl objedná, že si to beru na triko. Stál asi 7.000,- a jemu se do toho nechtělo.

A od té doby auto jezdí, až nedávno se zastavilo zcela a byl to vodou chlazený alternátor. Nikdy nikdo z mých kamarádů o ničem takovém neslyšel, až já, když jsem si přečetl účtenku. Za tu cenu by byla pojízdná ojetinka.

0 0
možnosti
Foto

To povídání mě pobavilo a představuji si, že ke mně (nejsem automechanik) přijde zákazník a řekne: "Vyměňte mi ty dva ohryzané kabely". No tak mu je vyměním, účtovat budu samozřejmě celou sadu, tak se prodávají a když budu slušný, tak mu ty dva zbylé vrátím a nebo taky ne.

0 0
možnosti
JO

Pane doktore, myslím si, že je lepší, když lékař názor pacienta uslyší. Popsání subjektivních potíží je samozřejmě důležité, stejně tak i objektivní nálezy, ale své tělo zná člověk nejlépe sám, i vlastní názor pacienta není na škodu a může pomoct.

Osobně lékaři, který si nechce vyslechnout pacientův názor, nevěřím.

Můj švagr svůj vlastní názor vyjádřil před třemi lety na pohotovosti - asi to neměl dělat, dr. se možná urazil, že pacient si dovolil mít svůj názor na svou nemoc a poslal ho domů.

Popíšu:

Švagr měl klíště, bohužel nebyl očkován proti klíšťové meningoencefalitidě. Asi tak po 14 dnech po klíštěti mu začalo být nevolno, motal se a hlavně ho strašně bolela hlava. V sobotu večer jsme ho vezli na pohotovost. Lékaři řekl, že měl klíště, že není očkovaný, že takovou bolest hlavy jako má teď nikdy v životě neměl. Lékař mu předepsal brufen, prý je to migréna, vyšetření žádné. Švagr namítl, že by to mohla být klíšť. encef., že takovýhle stav opravdu nikdy neměl a vzhledem k nedávnému klíštěti..... Byl přesto poslán domů.

V neděli švagr při cestě na WC zkolaboval, do nemocnice ho odvezla záchranka, strávil 3 týdny na infekčním odd. a následně skoro půl roku v prac. neschopnosti. Hlava ho pobolívá stále.  Můj dojem je, že lékař na pohotovosti byl buď naprosto neschopný vykonávat svou práci, byl opilý nebo neměl zájem léčit lidi. V každém případě tam neměl co dělat. Švagr se rozhodl nestěžovat si, bohužel. Nejdřív mu na to bylo moc zle a později byl rád, že vůbec přežívá, trpěl velkou únavou. Takže tento lékař asi nadále "odborně a s pochopením" léčí další nic netušící a často mu důvěřující lidi.

0 0
možnosti
MH

To se švagrem mě mrzí, ale s tím názorem pacienta je to ošemetné. On totiž může své potíže i bagatelizovat: To nic není doktore, z toho já se do rána vyspím...

Nebo agravovat (zveličovat potíže.)

Samozřejmě, vůbec nejlepší by bylo, kdyby se do své diagnózy trefil a i doktor s tím souhlasil.

0 0
možnosti
JF

J22a45n 22F38r82o90l53í37k

8. 11. 2013 14:17

1. Neznám doktora, který by jezdil v 10 let starém Fordu. Většinou mají v nového Golfa. 2. Když příjdu k doktorovi dost často slyším: Tak co Vám mám napsat? Co chcete? Připadám si jako v Jiříkově vidění. 3. Zkusil jsem několik servisů a až jsem našel jednoho slušného mechanika zůstávám mu věrný a zásadně mu neradím.

0 0
možnosti
MH

1. Těší mě. MUDr. Martin Hatala. Tak a už ho znáte. 2. Co vás k nám přivádí a jaké máte potíže? 3. Dobře děláte.

0 0
možnosti
Foto

Měl jsi mi napsat, já bych Ti řekl na dálku, že je to katalyzátor :)) Nicméně... někdy stačí vnitřek už stejně zničeného katalyzátoru vytlouct ven a jezdit dál...zlepší se jízdní vlastnosti a světe div se, občas i emise :))

1 0
možnosti
MH

To víš, já umím stěží otevřít kapotu. Ach jo, tebe tak mít u sebe! Začínám věřit tomu, že existují tři podobenství člověka. Uvádím stupňovitě od nejhoršího k nejlepšímu: ženy, chlapi, Karel Boháček! Bez smajlíku, neboť je to myšleno vážně.

0 0
možnosti
Foto

víte, co to je zkušební jízda???

0 0
možnosti
MH

Myslím, že vím, co je to zkušební jízda:-(.

0 0
možnosti
  • Počet článků 626
  • Celková karma 9,49
  • Průměrná čtenost 1552x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy