Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Lidi, řeknete 100 gramů a ona dá 112 gramů a to je problém? To kolečko navíc? To je taková pálka? Nebo to doma nesníte?  Já když kupuji salám apod., tak jsme rád, když má o "deko" navíc než méně.

Ale jak to tu vidím, tak už chápu ty prodavačky co by mi daly raději 10,5 kolečka aby mi daly přesně 100g, než aby mi daly o krapet víc...když jsem se na to paní ptal, tak mi řekla, že se nemohu divit. Že si nedokážu představit jak lidi křičí kvůli pěti gramům salámu.

Kam tahle doba spěje....

2 3
možnosti
Foto

Po devíti letech v obchodě Vám s klidem můžu říct, že dnes toho leckde musej prodavačky zvládnout víc, než před pětadvaceti lety kdy stačilo vydržet stát na nohou osm hodin a umět počítat :) Tenkrát zase rozhodně nemusely prodavačky umět pracovat na PC, obsloužit zákazníka v cizím jazyce a nemusely se alespoň v základu zabývat skladovým hospodářstvím :)

6 1
možnosti
RC

ale pro zmenu si pamatovaly cenu vseho zbozi, co prodavaly. Zadne carove kody, nic. A na konci si samy dokazaly spocitat, kolik maji vratit.

1 0
možnosti
Foto

Když si objednáte 100gr a na váze je 98 gr, tak Vám tam vždycky přihodí. Když je tam 120gr, tak málokdy uberou. To je normální prodejní úkaz.

4 0
možnosti
MH

Ne! To je běžný úkaz, který však normální rozhodně není a nemá být. Jinak šetřete s písmenky - gr je po staru a tudíž chybně. A ve vašem případě vždy s mezerou od částky.

1 0
možnosti
JK

Poté, co pětadvacet let množství ministrů reformovalo školství tak, že odstraňovalo vše, co vyžaduje minimální množství námahy od žáků, není se čemu divit. Viz zde zmíněné kupecké počítání a o znalosti mateřského jazyka nemluvě. Příspěvky diskutujících na různých fórech jsou vypovídající.

2 0
možnosti
MS

Dneska v ceskych obchodech nema smysl hledat prodavace, diky mzdove politice firem tam najdete jenom podavace a doplnovace, pripadne "nenapadne" sledovace zlodeju. Kdyz jak clovek zavita napr. do Nemecka, pripadne mu tamni kultura prodeje jak v nebi.

A pokud jde o autora clanku, nejak mi hlava nebere proc do takoveho kramu opakovane chodi. Ja bych zacal chodit jinak.

5 0
možnosti
MH

Není to tak zlé pane, nejsem kvůli tomu zapšklý a hlavně to mám 200 m z domu.

1 0
možnosti
JM

Je to sice divné, ale musím se těch prodavaček trochu zastat. Jsou jen vzorkem populace. Osobně od prodavačky příliš přemýšlení neočekávám, spíše vstřícnost, ochotu a úsměv.  A upřímně, to co popisujete jsou drobné lapálie, které lze snadno přejít s humorem.

Problém je, že stejné (nebo i horší) je to i u jiných profesí u kterých člověk tak nějak počítá s určitou odborností. Proto jsem docela vysazený na větu: "Toto, či tamto musí udělat "odborná" firma.

2 0
možnosti
OS

Tak jednoduchý to není. Doporučuju zkusit brigádu v hypermarketu (na lahůdkách, tam je to nejlepší). Mě dvouměsíční brigáda v jednom takovým obchodu naučila shovívavosti k těm, co tam dělají a motivovala k lepším výsledkům, abych se tím nemusela živit. Nešlo o malou firmu, ale o jeden z největších řetězců u nás. Malý firmy, kde je na to prodavačka třeba i sama, musí být snad ještě horší.

Dneska se tím neživím, ale pořád si pamatuju na zkušenosti, který sem posbírala právě na takový brigádě. Můžu ti s klidem říct, že přemýšlet u práce prodavačky je nejrychlejší cesta do blázince. Prakticky jediná možnost, jak se při kontaktu s lidma v takovýhle práci nezbláznit, je nad tím nepřemýšlet a mechanicky dělat to, co se po tobě chce.

6 0
možnosti
MS

Já jsem klient, který prodavačky rozmazluje. Když mi naváží třeba čtvrt kila krájeného sýra místo dvaceti deka a chce těch pár deka odebrat, vždycky ji řeknu ať to nechá, že to doma v pohodě sníme. A je to pravda. Těch pár deka nehraje roli. O peníze mi  v dané chvíli nejde a když nejde o peníze, tak jde o h.... . :-)

6 0
možnosti
DM

...když už je na váze 195 gr. ( já jsem chtěla 200 gr.), tak to docela se zájmem pozoruju, co bude - a prodavačka se koukne, ukrojí další 4 kolečka, přihodí je (je to rázem 280) a zeptá se jestli to tak může nechat....no tak jí s milým úsměvem (nejmilejším, jaký umím vyrobit) sdělím, že ne, že jsem chtěla těch 200... Když prostě vidím, že to udělala schválně, tak proč ne? Samozřejmě se většinou načuří, začne je zdlouhavě po jednom sundávat... Vadí mi, když to na mně takhle stále zkoušejí. :) A potrénuji si asertivitu :)

6 3
možnosti
VV

Ja vlastne musim pochvalit prodavacky u pekare. Jsou tam dve a jedna ma igelitovou rukavici na leve, druha na prave ruce. Tou rukou v rukavici berou pecivo, tou obnazenou penize.

1 0
možnosti

no teď se rozmohl nešvar prodávat pečivo třeba v minikamrlíku na zastávce či v trafice, kde kromě prodavačky a stěn moc prostoru není, navíc výrobky propichují cenovkama který ani nemají kde umýt, a celou směnu na to prodavačka dýchá z půl metru, případně i kašle a kýchá,,,

2 0
možnosti
  • Počet článků 625
  • Celková karma 14,54
  • Průměrná čtenost 1553x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy