Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Zrovna tu knihu čtu. Jsem asi v polovině a trochu mi to připadá jako časosběrné dokumenty Heleny Třeštíkové.:-) Zatímco filmu tento formát sluší, knižní forma v podání Soukupové působí dost povrchně.

0 0
možnosti
MH

Aspoň nějaký, byť možná jen poloviční zastánce. Že by to bylo tím, že je to chlap? Dík.

0 1
možnosti
Foto

Díky za tip, Martine! 

Od Petry Soukupové jsem četla pouze knihu Zmizet a autorčin styl mne naprosto strhl.

Vzhledem k Vaší kritice předpokládám, že ani tentokrát nebudu zklamaná!

3 0
možnosti
MH

Přesně tak! Do "Zmizet" jsem jenom nakoukl a - dýchl na mě pach pražštiny (ne v přímé řeči,) až jsem se z toho musel dvě hodiny větrat.

0 0
možnosti
Foto

Od Soukupové než "K moři", spíše "Zmizení". Výborná věc. Co moře se týče, spíše asi Mádlův film "Pojedeme k moři". Výborná věc.

2 0
možnosti
Foto

Knihu jsem četla už před lety, když vyšla, takže detaily už si moc nepamatuju. Co si ale pamatuju, je pocit z ní: Dobře se mi četla, měla osobitý styl a měla spád. Petra Soukupová podle mne skvěle ovládá umění zkratky, v jednoduché větě řekne mnohé, v banální situaci umí popsat vztahy a povahy postav. Připadá mi, že jste k té knize přistoupil jako učitel, když opravuje diktát. Tohle ale není diktát, to je literatura. Podtrženo, sečteno, od knihy jsem se nemohla odtrhnout, zatímco Vaší recenzi jsem měla problém dočíst. Chyběl jí styl a spád (právě to, co oceňuji u Soukupové).

3 0
možnosti
MH

Na ženu píše překvapivě věcně a výstižně, ale vztahy opravdu popisuje často. Jenomže stylem asi takovým: "Jojo by to neměla říkat, to by se Ríšovi nelíbilo, on už je takový. Mohl by si myslet, že ho nemá ráda a to by byl nerad," což mi připadá dosti povrchní. Víc než polovinu recenze tvoří knižní citace a ty připadají daleko krkolomnější zase mě, než můj doplňující a vysvětlující zbytek.  

Věděl jsem, že se čtenářům "K moři" spíše líbí než nelíbí, vím, že někomu bude mé hodnocení připadat jako projev zamindrákovanosti, přesto jsem názor napsal. Když už nic, aspoň jsem odvážný :-) Díky za názor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 625
  • Celková karma 16,55
  • Průměrná čtenost 1553x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy