Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lanai

28. 7. 2012 23:14
Na Rakousko nedám dopustit

každý rok ho navštívíme,teď jsme se vrátili od Achensee s výletem na Maurach.Jasně že si vezeme na první den řízek z domu ale potom si rádi zajdeme na večeři . Ceny se nedají  přepočítavat  ,když tam  jedem tam tak s tím počítáme.. A ta nádhera  rakouských Alp vše vynahradí .A pocit když si dáte na závěr  na vrcholu  na chatě pivo ,  nebo i něco k jídlu a kocháte se okolím je super. R^

0 0
možnosti
VN

naroznej

25. 7. 2012 11:33
Dle mého názoru je Rakousko nejlepší dovolenkovou destinací

Nádherné hory , špičkoví lidé a turistický průmysl doveden k úplné dokonalosti.

Nejlepší se vydat do oblasti , kde jsou nabízeny turistické karty. To potom člověk lítá po celé oblasti , nestíhá a nikde nic neplatí. Viz naše loňská dovolená v Zell am See.

Ano..ceny v restauracích jsou dražší...no a co ? Do Rakouska nejedu proto , abych se tam levně najedl v hospodách. Apropo... mimo postkomunistické země je jídlo v hospodách všude dražší než v ČR.

Měl jste to vyřešit jinak. Buď se stravovat v podnikách typu McDonald , kde jsou ceny podobné těm českým anebo si zakoupit hotel all inclusive. Jinak krávy v kopcích jsou špičkové (lepší než dvounohé krávy v českých údolích). A strach z nich vůbec žádný nejde. Vzpomínám si , jak na jednom kopci za námi dokonce přišly a nechali se od nás hladit.

0 0
možnosti
ZB

cervenec

25. 7. 2012 9:44
Miluju rakousky Alpy

v zime i v lete (mimochodem, to byla vase prvni navsteva Alp - nelyzujete?), taky teda miluju svycarsky, ale ty jsou dal a podstatne drazsi, taky miluju francouzsky, ale ty jsou tak daleko, ze uz jsem lina tam autem dojizdet. S cenami v restauracich v AT mate +- pravdu (3x drazsi nebudou, ale drazsi jsou), ale v marketech je vetsina zbozi stejne draha a casto dokonce levnejsi nez u nas a o jejich kvalite v porovnani s CR se uz toho napsalo tolik, ze skoda mluvit ;-(. A nic se nevyrovna pohledu na panorama Alp z kopce, kam vyjdete/vyjedete/vynesou vas - kazdy rok si rikam: poradne se divej, treba uz je to naposled:-P...

2 1
možnosti
MH

milmarma

26. 7. 2012 11:38
Re: Miluju rakousky Alpy

Ne, nelyžuju, resp. nevozím se, běžkuju, běžkujeme:-) O cenách potravin už nebudeme polemizovat, já to stále vidím tak, jak jsem napsal. Mějte se!

0 0
možnosti
P

parybka

25. 7. 2012 8:19
Přesně tak jsem zírala před cca deseti lety...

0 0
možnosti
P

parybka

25. 7. 2012 8:27
Re: Přesně tak jsem zírala před cca deseti lety...

...a od té doby nedám na dovolenou v Rakousku dopustit. Protože celý trok v práci sedím, nedovedu představit, že bych si o dovolené měla lehnout :-).  A když už sebou plácnete, tak u korutanského, opřete si oko o nejbližší kopec a nic vám nechybí. A když se vyplazíte na nějaký ten kopec, najednou si uvědomíte, že slyšíte TICHO. Tak vysoko se už asi nechce ani ptákům, jenom ten vítr pofukuje kolem hlavy. A k té vůni - pokaždé mě v krámě rozesmějě prací prášek s vůní "Alpine Fresch". Však víte, po čem jsou ty Alpy nejvíce cítit ;-D

1 1
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v1b

24. 7. 2012 21:32
jak český Honza vyšel na Západ

;-D;-D

0 0
možnosti
MH

milmarma

25. 7. 2012 6:59
Re: jak český Honza vyšel na Západ

Tak na takový příspěvek jsem čekal. Uf! Ale že to trvalo, ale dočkal jsem se!

1 1
možnosti
JH

bednarik62

24. 7. 2012 21:22
Samozřejmě

je v Rakousku sympatické, že neznají pojem horská přirážka, např po vystoupení z lanovky na Krippenstein --2183 m-- . Je to na trase Sankt Gilgen ((sídlo Mozartovy rodiny))-- Bad Ischl, kam každoročně jezdil na dovolenou Franz Joseph der Erste --- ((dole známá ledová jeskyně)) -- je pěkná restaurace, velké fotky jídel s cenou, stačí ukázat a jste ihned obslouženi, a ceny nižší o polovinu jak ve Špindler Mlýně

V Mariazell v restauraci a perníkárně u Pirkera==-- Wiener- Schnitzel přes celý velký talíř 11 Euro

1 1
možnosti
VN

naroznej

25. 7. 2012 11:20
Re: Samozřejmě

Jak znám Rakousko , tak nevěřím tomu , že ceny jídla v nějaké restauraci stojí polovinu toho co ve Špindlu. Jídlo v restauracích tam je x násobně dražší než v Čechách. Za hlavní jídlo ve Špindlu zaplatíte tak 100-150 CZK , takže polivinu toho co v Rakousku.

0 0
možnosti
M

maamar

24. 7. 2012 20:04
Jiné Rakousko

Asi jste navštívil nějaké jiné Rakousko a jiný Rauris... V Raurisu jako všude jinde jsou lokály dobré i horší, ale těch lepších je tam nepoměrně víc než těch druhých, v poměru tak 99:1. Je tam samozřejmě dráž než v našich restauracích, ale porce jsou stejně velké jako u nás. Vy jste si dal nejspíš předkrm nebo "něco malého na zub". Naše zkušenost je: řízek (telecí) přes celý talíř, hovězí guláš stejný jako u nás - jen ten rohlík k němu mi moc neseděl, taštičky plněné uzeným masem se zelím - bylo jich tolik, že se to nedalo sníst. Přesnídávková čočková polévka v misce stejného objemu jako v ČR atd. Vše v rauriských Gasthofech v cenách od 4eur (polévka) po14 eur za řízek.

Do Rakouska jezdíme rok co rok od r.2001, vše bezva, lidé vstřícní a uctiví, čisto všude, zamykat se nemusí. Ovády jsme ve výškách kolem 2000 metrů nepotkali. Asi jste měli smůlu, že to málo špatného potkalo právě Vás.

1 1
možnosti
MH

milmarma

24. 7. 2012 21:22
Re: Jiné Rakousko

Proč jiný Rauris? V čem zásadním se rozcházíme? Přiznávám však, že celá obec je jen do mírného kopečka, téměř neznatelně, to jsem kapánek přiostřil, ale ty svahy kolem, to je fakt sešup!

0 0
možnosti

velina

24. 7. 2012 18:39
nikdy...

:-)R^R^R^

0 0
možnosti
HAH

haslbauer A.H. Ohřeplavec

24. 7. 2012 16:26
K tomu nejde

co dodat, proto jsem tady první co dodává: Martin si užil, pobavil sebe a teď dokonce mě! hah;-D

0 0
možnosti
MH

milmarma

24. 7. 2012 18:46
Re: K tomu nejde

Díky oběma, na dovolené jsme byli v Rakousku poprvé. Když nepočítám pobyt na Sněžce, tak ještě Polsko, vím, je to ostuda, a všechny sousední státy si můžu odškrtnout :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 626
  • Celková karma 9,50
  • Průměrná čtenost 1552x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy