Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

radarus

27. 12. 2011 17:17
opravdu není máslo jako "máslo"

Ke tragickému prozření jsem přišel poté, co jsem se snažil dětem udělat radost a usmahnul jsem palačinky. Chyba se stala poté co jsem v lednici nalezl žlutou hmotu RAMA. Jelikož je to věc za studena nepoživatelná, rozhodnutí použít ji alespoň na smažení mi v tu chvíli připadalo jako správné. Netuše, koliko obsahuje vody, jsem neprozřetelně hmotu nakydal na pánev a jal se smažit. Asi po deseti kusech palačinek jsem vzhlédl a z hrůzou zjistil, že na své dcery již nedohlédnu zkrz kouřový oblak. Ani spuštěný odsavač nedokázal kuchyni pomoci. Párový oblak však byla maličkost. Problém nastal v prosté fyzice, kdy spolu s částečkami vody stoupal vzhůru i lehčí tuk, jež vodu obaloval. (Kuchaři, kteří se ve své nevědomosti snažili uhasit hořící tuk vodou tento problém určitě znají, i když v té horší variantě i s osmahlým obočím a čupřinou). Rozptýlený tuk po vychladnutí stačil sednout na linku, odsavač, sporák, ale především na podlahu, kde jsem k velkému pobavení dcer hodil ukázková "záda".

0 0
možnosti
JV

Myš Lenka

4. 12. 2011 17:17
Ano,

chuť pravého másla je nenahraditelná. Ať už ve studené či teplé kuchyni.

0 0
možnosti
MH

milmarma

4. 12. 2011 17:23
Re: Ano,

A v trávicím ústrojí hlavně:-)

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

4. 12. 2011 16:58
máslíčko

máme to tak napůl. Děti mají radši Perlu a já jak kdy.... Na chlebu a rohlíkách snesu margarín, ovšem raději si to mažu gervais sýrem nebo Lučinou....Ale do bramborové kaše, na krupicovou kaši, na nudle s mákem anebo lívance vždy patří živočišné máslo:-)

  A čerstvý, ještě teplý, chleba s máslem je nad všechny lahůdkyR^

0 0
možnosti
MH

milmarma

4. 12. 2011 17:06
Re: máslíčko

No právě. Když jsem dostal na teplé brambory to jakože máslo a ono ne a ne roztát, jal jsem se věci přijít na kloub. Margarínem snesu jenom neviditelnou vrstvičku:-)

0 0
možnosti
MK

Mama Kami

4. 12. 2011 14:10
Nedávno jsem to tu vzpomínala

Je to o metodě přímých rozkazů a neposkytnutí prostoru pro improvizaci nakupujícímu muži. Že když mu povím "kup máslo," tak myslím máslo a doplňuji přednáškou ne nepodobnou vašemu článku. Že když řeknu "kup Heru", tak myslím Heru a nic jiného a opět ještě pro jistotu připojuji přednášku o pokrmových tucích, které slouží k mazání, které souží k pečení (vaření), a které z nich jsou tzv. stoprocenťáky.

Ještě existuje sortiment tuků ke smažení, kdy já, mohu-li si vybrat, upřednostňuji z rostlinných ceres soft, jinak ale považuji za nejlepší klasické sádlo.

Oleje jsou také kapitolou samou o sobě, jak vidím blbečky v TV smažit na olivovém oleji, jdou na mě "mory", ovšem v kuchyni mají oleje své nezbytné místo už proto, že ze stoprocenťáku neudělá člověk majonézu, že. Natož salátovou zálivku.

Drahý o mně roztrušuje, že jsem prý kudhařský fundamentalista. Tak ať. To jsou léta praxe.

Těší mne, že vy, jakožto muž, jste se dopracoval k některým základním poznáním na poli tuků, já zatím bojuju :-)

0 0
možnosti
MH

milmarma

4. 12. 2011 15:08
Re: Nedávno jsem to tu vzpomínala

Já tu zas dávno vzpomínal, jak jsem měl koupit Jar na nádobí, ale protože přece používáme Pur balsam aloe vera, měl jsem koupit právě to. Jaký prostředek se po pěti letech trůnil na kuchyňské lince, snad ani nemusím dodávat :-)

Ohledně tohoto článku jsem nasbíral docela dost informací, takže i na ztužené pokrmové tuky došlo, ale prodat všechno, by dalo na jeho pětinásobek. To by už by tabulka byla přehlednější. Taky: přece jsme tu všichni spisovatelé, no ne? :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 626
  • Celková karma 9,49
  • Průměrná čtenost 1552x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy