Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víte, je velice těžké psát knižní recenzi. Musíte mít autora "načteného", abyste poznal způsob, jakým píše a mohl hodnotit. Přečíst jednu knihu a říct: mně se to nelíbí, proto to není dobré, je dost neobjektivní.

1 0
možnosti
MH

Samozřejmě, hodnocení je vždy subjektivní, tedy i kdyby hodnotitel poznal hodnoceného z deseti knih, ani to by objektivitě neprospělo. Jedině více různých názorů. Proto hodnotím jen za sebe a jen jednu knížku, nekritizuju autora celkově. 

Vždyť za autora mluví každá jeho kniha, což jde ruku v ruce s čtenářem, který si koupí většinou jeden titul a pak buď přikupuje nebo ne.

0 0
možnosti
Foto

Rozhodně je to otázka osobního vkusu a vnímání humoru, navíc by možná bylo namístě začít prvním dílem, a ne posledním. Některé pasáže pochopí pouze ten, kdo četl i předchozí díly.

S dětmi jsme přečetli všechny díly a vždy jsme se na nový velmi těšili. Zatímco Vy nalézáte v knize pouze náznak vtipu, my jsme se svorně bavili od prvního seznámení se s Bulíkem a ratus norwegikus. Považuji se za relativně náročného čtenáře, který přečetl vše od Ovidia přes Komenského, Shakespeara, Goetha, Čapka či Zolu až po současné autory, a Jo Nesbo mne svým doktorem Proktorem doslova okouzlil. Mistrně si pohrává s dvojsmyslnými vyjádřeními, výrazně využívá ironie a skvěle dokáže přitáhnout pozornost dětí, pro které jsou knihy s doktorem Proktorem určeny primárně.

Za mne osobně je tedy hodnocení zcela odlišné od toho Vašeho.

2 0
možnosti
Foto

A ještě si neodpustím: předvídavý může být člověk, děj zásadně jedině předvídatelný!

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za varování a hezkej konec týdne! hah

0 0
možnosti

Hm, to jsem kdysi zahlídl jeho knížku o jakýmsi prdícím prášku, letmo prolistoval, a opravdu mě už tento pán nijak nezajímá

0 0
možnosti
MH

Ano, to je další z jeho fantasmagorických knížek. Další je třeba o Vaně času. Doporučuji: nebrat!

0 0
možnosti
  • Počet článků 626
  • Celková karma 9,49
  • Průměrná čtenost 1552x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy