Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

víc místa tam je proto, aby se dal vyložit vozíček.Hodně mi vadí, když hned vedle mne zaparkuje VIP a já nemohu otevřít dveře auta,abych mohla nastoupit, v tom případě je vhodné volat policii a odtahovku

0 0
možnosti
MH

Co k tomu dodat: Volejte, odtahujte, řešte!

0 0
možnosti
JR

J52a75n 91R86á73ž

3. 12. 2013 17:22

Když zaparkovalo SUV BMW se značkou 3333 na místě pro invalidy a z něj vyšli ,spise vyhopsali dva mládí lide, neudržel jsem se a zeptal, jestli jim to není blbé stát ne místě vyhrazeném pro ZTP. Dáma se usmála a slovy "Promiň kámo" vytáhla z kabelky značku kterou označují své auta nepohybliví invalidé, dala ji za okno a obrátila se na mne: "Už jseš spokojenej, blbečku?"

No,ze bych byl spokojenej,se říct nedalo... ale musel jsem zkousnout i to, že mi tykala a nazvala blbečkem, ačkoliv mezi námi bylo cca 40 let. Ženu přece ani květinou neuhodíš!

2 0
možnosti
Foto

Ano, takovou ženu ani květinou neuhodíš. Zvlášť, máš-li v ruce rozporku...

1 0
možnosti
Foto

Ve městské čtvrti, kterou dobře znám, je několik vyhrazených míst pro ztp na konkrétní spz :) Majitelé těchto míst se často baví tím, že auto postaví mimo své vyhrazené parkoviště a pak se pošklebují ostatním, co už večer místo k zaparkování nenašli ...njn...lidé jsou různé :))

1 1
možnosti
MH

Tak to už je, myslím, docela brutální, jestli nekecáš!:-)

0 0
možnosti
JK

J30i74r39i 11K80u37c53e32r92a

3. 12. 2013 14:32

nemyslím si, že je problém v poštu parkovacích míst pro invalidy, ale v množství falešných invalidů; taková 50 metrů dlouhá část Nerudovky v Hradci je celá blokována značkami s vyhrazením pro invalidy; nedávno jsem tak kecal s kamarádem, venku, koukám, přijela 4 auta se značkou invalida, osádka vždy kompletně vyskákala a všichni plní zdraví mazali domů; kamarád-domorodec mi potvrdil, že kromě jednoho případu jde o samé zdravé rybičky, kterým před x lety udělali např. endoprotézu a oni vždy jednou za rok dokulhají s bolestivou grimasou na magistrát a hodná paní/hodný pán těm nebohým "invalidům" prodlouží jejich parkovačenku; dělají tím medvědí službu těm chudákům, kteří jsou skutečně těžce postižení...

3 1
možnosti
Foto

Já bych klidně bral, kdyby na místech pro ZTP mohli parkovat i všichni ostatní řidiči. Ale pod podmínkou, že u auta bude někdo, kdo (v případě, že přijede někdo s parkovacím průkazem) s autem odjede pryč a místo uvolní.

Jinak přísnější kontroly a postihy neoprávněného užívání nebo dokonce kopírování těch karet, to každopádně ano.

3 0
možnosti
Foto

J21a26k91u40b 54R83o44t51h

3. 12. 2013 14:29

"Nechápu však, proč pokaždé, když před hypermarketem parkuju, musím spílat nad tím, jak je v každé řadě, samozřejmě že co nejblíž vchodu, celkem dvacet širokých míst s obrázkem kriplkáry neobsazených a jenom dvě využitá a to možná ještě neoprávněně."

Hmmmm, já tedy ZTP ceduli mám, páč blbě chodím a když přijedu na týdenní nákup, tak obvykle všechna invalidní místa obsazená jsou. Tak polovina jsou tam skutečně neoprávněně, tedy bez cedule a bez průkazu. Obvykle vozidla starší, levná a řidiči jsou svalnatí chlápci v montérkách, co si "jen jeli pros sváču". Tož tak.

5 0
možnosti
MH

Hezky jste to okopíroval:-). Asi tak to je, že s těmi přebývajícími místy to já u nás vidím jinak a cíleně nešmíruju, nekontroluju a neodhaduju, kdo si rezervované místo zaslouží nebo ne. 

Je ale fakt, že za neoprávněné užívání bych pokutoval až do roztrhání těla (svého).

2 0
možnosti
JM

Tak kriplkára jo?Ty máš taky dostRv

5 2
možnosti

prostě třeba jako hov*ocuc, no a co?

0 0
možnosti
Foto

A já si rejpnu, Martine! "Dvacet míst... a jenom dvě využité..."? Nemělo by být využitá? (Nehledě na to, že před "a to" se píše čárka) Zdraví Vás Rychlý holky ;-D;-D;-D

4 2
možnosti
MH

Vyhověno, opraveno, díky - nobody is perfect, že;-€. Ale všeobecně s čárkami je to ošemetné, a to tak, že šíleně. V tamtom konkrétním případě bych ji nedal a nedám ani náhodou, protože by neplnila svou hlavní funkci - poklesnutí hlasem, nejrychlejší holko! Ikdyž připouštím, že někdo by tam hlesnul, klesnul.

3 0
možnosti
Foto

Budte rád, že invalidi mají na parkování separé, jsou to většinou ne nejlepší řidiči, takže při couvání a podobných úkonech dělají často chyby.

Totéž platí o místech k sezení v autobusech atd. S invalidou to zacloumá, vrazí do Vás, sletíte oba dva pod autobus.

2 1
možnosti
MH

Potřebu i výsadu jim neupírám, jen mi připadá, že parkovacích míst pro ně je zbytečně moc. A to je vlastně v kostce vše, co jsem chtěl zbytečně dlouhým blogem říct.

2 1
možnosti
Foto

Když jsem se dostal ke "kriplkáře", úplně mi to stačilo.

BTW: Vy jste"Meresjev", že máte problém s několika kroky navíc?

5 1
možnosti
MH

Mám rád češtinu a kriplkára je zcela jedinečné a nadmíru výstižné slovo, kterému porozumí snad každý a proto snad ani nikoho urazit nemůže. Pravidelně se pohybuju na RHB - protetickém oddělení a koncentrovanější hustotu srandistů a srandistek jsem nikde jinde zatím nepotkal.

1 5
možnosti
  • Počet článků 626
  • Celková karma 9,49
  • Průměrná čtenost 1552x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy