Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Změna loga ODS nepomůže, ale omluva za špatné minulé vlády!

Občanští demokraté představili na pražském kongresu nové logo. Jejich symbol, letící bílý pták se proměnil v háček nad posledním písmenem loga. 

 

 I kdyby ho ptáka  úplně z loga vymazali, tak to nic neřeší. Pamatuji doby, kdy jsme je s nadšením volili a nikomu nevadilo, zda pták letí vlevo, vpravo či nahoru.  Volili jsme totiž jejich pravicové ideje, jejich skvělou friedmanovskou ekonomickou strategii hlásanou jejich vůdcem prof. Václavem Klausem.  Ekonomickou strategii, které se dodnes ve světě marně neříká Klaisismus a která naši zemi vyzvedla v době jejich vlády před rokem 1995 z komunistického ekonomického marasmu k 6,4 procentnímu růstu.

A vkládali jsme do ODS naděje i po podpásovém Sarajevském atentátu, který ji dostal do opozičních lavic a vydláždil cestu k moci socialistickým vládám, které každoročně vesele po keynesiánsku  zadlužovaly   naší zemi. Proto nakonec po 13 dlouhých letech zvítězila ODS ve volbách. Doufali jsme, že bude pokračovat v to m, co jí znemožnil Václav Havel Sarajevem, že opráší Modrou šanci, "zvedne hlavu vzhůru" a "pojede dál" ve své noblesní pravicové politice.

Bohužel vláda Mirka Topolánka voliče nesmírně zklamala. O vlajkové lodi ODS, rovné dani, díky níž měla tehdy ODS takový volební úspěch, Topolánek prohlásil, že jí nevěří, o Lisabonské smlouvě přestal říkat po návštěvě na zámečku u kancléřky Merklové, že je shet a naopak ji prosazoval jak mohl... O jeho bezprecedentním chování vůči profesoru Klausovi, které  dokončilo pád jeho vlády,  nemluvě.

Přesto voliči tuto ostudnou dobu ODS prominuli jako jeden nešťastný úlet jednoho namyšleného furianta, který se může vyskytnout v každé straně, a dali hlasy Petru Nečasovi v naději, že jako bývalý Klausův korunní princ bude pokračovat v půdodním ideovém směru ODS. Když ale premiér Nečas svěřil, stejně chybně jako Mirek Topolánek, ekonomiku země opětovně do rukou Národně frontního chemika Miroslava Kalouska a sám se začal věnovat nesmyslnému pronásledování svých koaličních partnerů z VV a u nás neexistujících fašistů, čehož výsledkem bylo vyhození 13 ministrů, které předtím sám nastolil, nastalo tím naprosté ochromení práce jeho vlády.  Nehledě k tomu, že žádný pravicový premiér by nedovolil svému ministrovi financí zvýšit daně, ale vyhodil by ho okamžitě z vlády.   Kromě toho jako od člověka věřícího občané očekávali vylepšení života chudých vrstev , ale on se neštítil dokonce neprovést ani valorizaci penzí, na níž měli důchodci nárok ze zákona, zatímco svým úřednicím dával statisícové odměny, nastalo nesmírné zklamání.  Zklamání bylo o to horší, že mu voliči tolik jako panu čistému věřili.   Bylo nakonec všem jasné, že ani tento člověk zemi nepomůže. Zklamaní skalní voliči ODS nešli pak již většinou k volbám a ODS tím nastolila novou epochu naší země, nástup socialistických vlád u nás. 

S tímto stavem se nechtěl smířit občanům takřka neznámý pan profesor Petr Fiala z Brna, který se upřímně snažil zachránit trosky, které zbyly z kdysi tak skvělé strany. Bohužel ani z jeho úst se nedočkali voliči explicitní omluvy za opravdu bezprecedentně neschopné vlády jeho dvou předchůdců. Projevy má sice krásné a věřím, že si přeje úspěch strany, v jejímž čele stojí. Bez opravdu jasného přihlášení se k odkazu profesora Klause již to ale nikdy nebude v očích voličů ta ODS, na níž vzpomínají. 

Na devatenáctém kongresu Mirek Topolánek nechal odvézt z předsálí všechny knihy prof. Klause s tím, že jeho myšlenky do ODS již nepatří. Jeho nástupce Petr Nečas dokonce nechodil ani na oficiální pozvání prezidentem Klausem na Hrad a nyní ho prof. Fiala nepozval dokonce jako zakladatele na kongres ODS. Jak to zapůsobí na bývalých 23 % skalních stálých voličů, o tom netřeba hovořit. Škoda.

Musíme se smířit s tím, že Klausova ODS zanikla a vzniká tu postupně pod vedením pana Fialy nová strana, dokonce od 26. kongresu s novým logem.  Podobně jako po ostudném 19. kongresu ODS vznikla pod vedením Petra Macha, který vystoupil po 12 letech z Topolánkovy ODS, strana Svobodných. Jistě obě nové strany získají postupem doby své příznivce, ale budou to již jiní lidé než skálopevně pravicoví konzervativní voliči ODS Václava Klause.

Zahraniční politika ODS je již jiná, ve vedení jsou dokonce zastánci státního homosexualismu a o celoplošně zavedené rovné dani nikde ani sluchu. Svobodní zase nabírají dech k novodobému libertarialismu, který svobodu, jinak tolik nezbytnou k šťastnému životu, zaměňuje pozvolna za anarchii. 

Budem se zájmem sledovat jak se oběma vůdcm podaří uspět a zda se jim jednou podaří zase vytvořit pravicovou vládu. Přejeme jim hodně štěstí. Jednoduché to mít rozhodně nebudou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Haslingerová | neděle 7.6.2015 0:00 | karma článku: 7,46 | přečteno: 151x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1583x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik