Vláda by neměla pouštět muslimské mladíky do ČR

Petici Islám v ČR nechceme podepsalo již přes 140 000 lidí, tedy víc než bylo pro pád komunismu na Letenské pláni. Je to vážný důkaz toho, že se naši občané opravdu upřímně bojí milionů uprchlíků...

http://fragmenty.cz/media/k2/items/cache/2e83d7bc595a142d5b8cc7504455fc0e_L.jpg Lodě s uprchlíky jsou plné mladých zdravých mužů 

Petici   Islám v ČR nechceme podepsalo již přes 140 000 lidí, tedy víc než bylo pro pád komunismu na Letenské pláni. Je to vážný důkaz toho, že se naši občané opravdu upřímně bojí milionů uprchlíků, kteří se díky neprozřetelné asilové politice Evropské unie  ženou  do jejich zemí za vidinou lepšího života. Nejde o rasismus ani o nedostatek soucitu s nemocnými, jak se snaží namluvit občanům média. Stačí se podívat na obrázky lodí - samí zdraví mladíci, kteří mají zřejmě za úkol učinit předpolí a po získání občanství pozvou k sobě rozvětvené rodiny. To pomlčím o tom, že by teroristé museli být na hlavu padlí, aby nebyli mezi nimi a nedostali se legálně do zemí EU.  Vláda by měla proto vzít volání zděšených občanů vážně anevpouštět tyto mladé muže masově do země.

Že je situace nesmírně vážná svědčí i to, že s ekonečně probouzí k živoztu i představitelé EU a namísto nesmyslných otázek kolik stovek miliard bude ještě potřeba investovat do veleproblému, aby se za sto let ostudenila zeměkoule o setinu stupně či kolik větrníků postaví místo výkonných jaderných elektráren, bude zítra (25. června 2015) v Bruselu diskutovat Evropská rada o dalším postupu EU při řešení migračních otázek. 

Na štěstí pro nás jsou státy tzv. Vysegrádské  čtyřky (V4) při jednáních v příslušných orgánech Rady jednotně pro princip dobrovolnosti pokud se týká tlaku Bruselu na povinné kvóty pro přijímání těchto mladíků. Naši představitelé se zatím rozhodli k prosazování společného postoje V4. Nezbývá, než ocenit jejich odvahu, protože nátlak silových zemí (Německa, Francie, Anglie) je enormní.

ODS se obává, že nakonec naši zástupci podlehnou nátlaku (viz článek: SOBOTKŮV PLÁN – VLK SE NAŽERE, ALE KOZA CELÁ NEZŮSTANE )

Premiér sice odmítá povinné kvóty, ale navrhuje dobrovolné. Zdůrazňuje potřebu solidarity a odhodlání podniknout potřebné kroky k řešení kritické situace. Vyzývá také k systematickému rozlišování mezi těmi, kteří jsou ohroženi na životě ve svých domovských státech a potřebují ochranu, a těmi, kteří přicházejí jako ekonomičtí migranti.

V tom všem je skryto velké nebezpečí. Jak chce odlišit ty co potřebují pomoc od nepotřebných. Šikovný terorista vycvičený jak správně lhát to přece bude umět nahrát skvěle. I jen několik takových je obrovským nebezpečím pro republiku. Věřme, že si je tohoto nebezpečí pan premiér vědom a že jeho vláda naše občany ochrání před touto strašlivou hrozbou poislámštění křesťanské země s tisíciletou kuturní tradicí.  Nebude to mít rozhodně lehké a je proto štěstí, že i další země V4 spolily proti této hrozbě. Snad díky tomu ustojí nátlak kancléřky Merkelové a jejích podržtašek a nezlomí je to tak snadno jako jednotlivce.

Zatím se zdá, že odolnost Visegrádské skupiny proti tlaku Bruselu trvá. Dokládá to následující společné prohlášení předsedů vlád České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska.  I když i v něm jsou nebezpečné ústupky hovořící o relokačním přesídlování... 

Prohlášení předsedů vlád V4:

Stvrzujeme svůj závazek nalézt systematičtější a geograficky vyváženější řešení migrační krize založené na koordinované činnosti Evropské unie a členských států v souladu s Prohlášením hlav států a předsedů vlád přijatým v dubnu na mimořádném zasedání Evropské rady. Země V4 sdílí názor, že je zapotřebí okamžitá reakce a že by se všechny členské státy měly podílet na zmírňování kritické situace na vnějších hranicích EU.

Země V4 nicméně vyjadřují své znepokojení nad nešťastným způsobem, jakým se debata o migračních záležitostech vede. Jsme připraveni podniknout akce v duchu solidarity, země V4 ovšem trvají na tom, že relokační a přesídlovací opatření mají být činěna na dobrovolné bázi v souladu s Prohlášením hlav států a předsedů vlád přijatým dne 23. dubna 2015 tak, aby byla respektována specifika a přijímací kapacity jednotlivých členských států. Potvrzujeme, že jakýkoliv požadavek na povinné kvóty je pro nás nepřijatelný.

Vyjadřujeme solidaritu se členskými státy nejvíce vystavenými migračním tlakům, ale zároveň zdůrazňujeme odpovědnost členských států v první linii plně provádět úkony, vyžadované platnou legislativou.

Existuje jasná potřeba rozlišovat mezi osobami, jež potřebují mezinárodní ochranu, a ekonomickými migranty – a v této souvislosti by měly být řádně prováděny, přezkoumány a posíleny všechny procesy návratové politiky.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Haslingerová | středa 24.6.2015 18:57 | karma článku: 31,97 | přečteno: 999x