Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vláda by neměla pouštět muslimské mladíky do ČR

Petici Islám v ČR nechceme podepsalo již přes 140 000 lidí, tedy víc než bylo pro pád komunismu na Letenské pláni. Je to vážný důkaz toho, že se naši občané opravdu upřímně bojí milionů uprchlíků...

http://fragmenty.cz/media/k2/items/cache/2e83d7bc595a142d5b8cc7504455fc0e_L.jpg Lodě s uprchlíky jsou plné mladých zdravých mužů 

Petici   Islám v ČR nechceme podepsalo již přes 140 000 lidí, tedy víc než bylo pro pád komunismu na Letenské pláni. Je to vážný důkaz toho, že se naši občané opravdu upřímně bojí milionů uprchlíků, kteří se díky neprozřetelné asilové politice Evropské unie  ženou  do jejich zemí za vidinou lepšího života. Nejde o rasismus ani o nedostatek soucitu s nemocnými, jak se snaží namluvit občanům média. Stačí se podívat na obrázky lodí - samí zdraví mladíci, kteří mají zřejmě za úkol učinit předpolí a po získání občanství pozvou k sobě rozvětvené rodiny. To pomlčím o tom, že by teroristé museli být na hlavu padlí, aby nebyli mezi nimi a nedostali se legálně do zemí EU.  Vláda by měla proto vzít volání zděšených občanů vážně anevpouštět tyto mladé muže masově do země.

Že je situace nesmírně vážná svědčí i to, že s ekonečně probouzí k živoztu i představitelé EU a namísto nesmyslných otázek kolik stovek miliard bude ještě potřeba investovat do veleproblému, aby se za sto let ostudenila zeměkoule o setinu stupně či kolik větrníků postaví místo výkonných jaderných elektráren, bude zítra (25. června 2015) v Bruselu diskutovat Evropská rada o dalším postupu EU při řešení migračních otázek. 

Na štěstí pro nás jsou státy tzv. Vysegrádské  čtyřky (V4) při jednáních v příslušných orgánech Rady jednotně pro princip dobrovolnosti pokud se týká tlaku Bruselu na povinné kvóty pro přijímání těchto mladíků. Naši představitelé se zatím rozhodli k prosazování společného postoje V4. Nezbývá, než ocenit jejich odvahu, protože nátlak silových zemí (Německa, Francie, Anglie) je enormní.

ODS se obává, že nakonec naši zástupci podlehnou nátlaku (viz článek: SOBOTKŮV PLÁN – VLK SE NAŽERE, ALE KOZA CELÁ NEZŮSTANE )

Premiér sice odmítá povinné kvóty, ale navrhuje dobrovolné. Zdůrazňuje potřebu solidarity a odhodlání podniknout potřebné kroky k řešení kritické situace. Vyzývá také k systematickému rozlišování mezi těmi, kteří jsou ohroženi na životě ve svých domovských státech a potřebují ochranu, a těmi, kteří přicházejí jako ekonomičtí migranti.

V tom všem je skryto velké nebezpečí. Jak chce odlišit ty co potřebují pomoc od nepotřebných. Šikovný terorista vycvičený jak správně lhát to přece bude umět nahrát skvěle. I jen několik takových je obrovským nebezpečím pro republiku. Věřme, že si je tohoto nebezpečí pan premiér vědom a že jeho vláda naše občany ochrání před touto strašlivou hrozbou poislámštění křesťanské země s tisíciletou kuturní tradicí.  Nebude to mít rozhodně lehké a je proto štěstí, že i další země V4 spolily proti této hrozbě. Snad díky tomu ustojí nátlak kancléřky Merkelové a jejích podržtašek a nezlomí je to tak snadno jako jednotlivce.

Zatím se zdá, že odolnost Visegrádské skupiny proti tlaku Bruselu trvá. Dokládá to následující společné prohlášení předsedů vlád České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska.  I když i v něm jsou nebezpečné ústupky hovořící o relokačním přesídlování... 

Prohlášení předsedů vlád V4:

Stvrzujeme svůj závazek nalézt systematičtější a geograficky vyváženější řešení migrační krize založené na koordinované činnosti Evropské unie a členských států v souladu s Prohlášením hlav států a předsedů vlád přijatým v dubnu na mimořádném zasedání Evropské rady. Země V4 sdílí názor, že je zapotřebí okamžitá reakce a že by se všechny členské státy měly podílet na zmírňování kritické situace na vnějších hranicích EU.

Země V4 nicméně vyjadřují své znepokojení nad nešťastným způsobem, jakým se debata o migračních záležitostech vede. Jsme připraveni podniknout akce v duchu solidarity, země V4 ovšem trvají na tom, že relokační a přesídlovací opatření mají být činěna na dobrovolné bázi v souladu s Prohlášením hlav států a předsedů vlád přijatým dne 23. dubna 2015 tak, aby byla respektována specifika a přijímací kapacity jednotlivých členských států. Potvrzujeme, že jakýkoliv požadavek na povinné kvóty je pro nás nepřijatelný.

Vyjadřujeme solidaritu se členskými státy nejvíce vystavenými migračním tlakům, ale zároveň zdůrazňujeme odpovědnost členských států v první linii plně provádět úkony, vyžadované platnou legislativou.

Existuje jasná potřeba rozlišovat mezi osobami, jež potřebují mezinárodní ochranu, a ekonomickými migranty – a v této souvislosti by měly být řádně prováděny, přezkoumány a posíleny všechny procesy návratové politiky.

 

Autor: Ivana Haslingerová | středa 24.6.2015 18:57 | karma článku: 31,97 | přečteno: 999x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1369x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1584x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Část Bavorska se potýká s následky lijáků, v Augsburgu zachraňoval lidi vrtulník

1. června 2024  11:27,  aktualizováno  14:21

Region Švábsko na jihozápadě Bavorska se potýká s následky lijáků. Kvůli mimořádné vydatným dešťům...

Slovenský ministr vnitra Šutaj Eštok je po Pellegrinim novým předsedou Hlasu

1. června 2024

Vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) na Slovensku nově povede Matúš Šutaj Eštok. Funkci...

Hasičská cisterna dostala smyk a havarovala, dva lidé se zranili

1. června 2024  12:13,  aktualizováno  13:55

V sobotu krátce po půl desáté dopoledne havarovala hasičská cisterna mezi obcemi Žulová a Vápenná...

Babiš se bavil na skákacím hradě. Rodiče trnuli, co na to jejich děti

1. června 2024  13:29

„Trnul jsem, že se syn pana Babiše zeptá: Co tu děláte?“ oddechl si pětatřicetiletý muž před...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik