Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Trump vrátil médiím jejich lživé chování a vsadil pouze na sociální sítě

Namísto očekávané první povolební tiskové konference si pozval Donald Trump zástupce zhruba 40 hlavních amerických zpravodajských stanic a deníků na schůzku za zavřenými dveřmi. A podle zpráv přítomných novinářů nikoho nešetřil...

 

Nejvíce se pustil podle listu New York Post do šéfa CNN Jeffa Zuckera, kterému řekl, že jeho stanici přímo nenávidí a každý, kdo pro ni pracuje, je podle něho lhář a měl by se stydět za to, co dělá. Podobně to těžce schytaly i neomarxistické deníky New York Times a Washington Post, které o Trumpovi psaly téměř bez výhrady negativně. Rovněž další televizní stanice jako NBC, ABC, CBS káral za jejich zkreslená zpravodajství a schůzku s novináři uzavřel s tím, že se mezi přítomnými cítí jako v místnosti plné lhářů, podvodníků a nečestných lidí. Na schůzce s Trumpem a jeho lidmi prý se cítil redaktor listu New York Post jako před popravčí četou. A to je zástupce pravicového média. Trumpova tisková mluvčí Kellanne Conwayová naopak schůzku označila za velmi užitečnou.

I přes velký výprask prý média napjatě čekají, kdy jim Trump něco řekne na oficiální tiskové konferenci, jako to činili jeho předchůdci. George Bush svolal v roce 1988 tiskovou konferenci hned druhý den po zvolení, Bill Clinton ji v roce 1996 uspořádal po třech dnech, George Bush mladší v roce 2000 rovněž  tak a v roce 2008 Barack Obama po čtyřech dnech. Na Donalda Trumpa ale média zatím čekají marně již téměř tři týdny po zvolení. A zřejmě si počkají i déle. 

Donald Trump si zatím spokojeně vystačí se sociálními sítěmi, které informace nezkreslují podle toho, jak si to ten který šéfredaktor přeje. Očekávané prohlášení, co hodlá dělat sto dnů po zvolení, uveřejnil formou videa na serveru pro sdílení videí YouTube a několik dalších svých kroků oznámil prostřednictvím Twitteru.

Někdejší tiskový Clintonův mluvčí Bílého domu Mike McCurry se k tomu vyjádřil, že "je to pro média jednoznačně nepříjemná záležitost". 

Má pravdu. Donald Trump tím jednoznačně, jako první politik na světě, jasně vzkázal všem zmanipulovaným neomarxistickým médiím, že je může ignorovat a dokonce porážet pomocí moderních zbraní, sociálních sítí. 

I když šéfka americké Společnosti profesionálních žurnalistů Lynn Walshová bouří, že takovém případě prochází informace jediným filtrem, kterým je názor Trumpa a jeho týmu, bez toho, aby bylo komukoli jinému, ať už novinářům, či veřejnosti, umožněno dostatečně nahlas položit otázky, nová komunikační strategie informovat o svých krocích a názorech přímo občany bez zkreslování médii se stala Trumpovou velmi silnou zbraní nejen ve volební kampani. Lidé si naleznou jeho nezkreslené názory na internetu a média ztratí svůj vliv jako sedmé velmoci. Tak proč by tuto strategii nepoužíval i nadále. 

Proč by měl jen jako poslušný vyděšený panák odpovídat na to, nač se ho kdejaký pisálek zeptá, jako při výslechu? Sdělí národu, co si myslí, i bez zaváděcích otázek a odpoví lidem přímo na sítích. A není pravda, jak straší CBS, že pokud Trump skutečně zruší v Bílém domě tiskové oddělení, existuje reálné riziko, že Amerika bude mít do půl roku státem hlídaná média, jako jsou například v Rusku Russia Today. Trump je nebude hlídat, pouze je bude ignorovat a lidé budou místo nich číst nezkreslené informace na sociálních sítích.

Jediná média měla dosud bezvýhradný monopol utvářet veřejné mínění podle svých představ a pokud Trump vytrvá, tento jejich diktát rozbije. Nezbývá než doufat, že i naši vrcholní politici budou tento jeho příklad následovat a přestanou se nechat zkoušet pány Moravci jako ustrašení žáci třetí B.

 

Autor: Ivana Haslingerová | sobota 26.11.2016 17:17 | karma článku: 38,23 | přečteno: 1234x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Konference PLK "CORONADUEL" proti covidové totalitě v medicíně

Ano čtete to dobře, vznikla již Paralelní lékařská komora (PLK) z řad lékařů, kteří již nemohli vydržet neodborné šikanování celé naší společnosti ale především ničení našeho zdravotnictví honbou za jakýmisi nic neléčícími testy.

19.3.2022 v 11:12 | Karma: 15,50 | Přečteno: 119x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Fragmenty vzpomínek Mariana Čalfy na jeho federálůní vládu v letech 1990 - 1992

Před třiceti dvěma lety nastal po celém světě a rovněž i u nás pád komunismu. Horší je to s objektivními informacemi o tom, jak obtížné bylo nastolit v komunismem nejen morálně poničené zemi, svobodnou kapitalistickou společnost.

7.3.2022 v 12:06 | Karma: 13,03 | Přečteno: 120x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Trestní oznámení na Petra Fialu za šíření poplašné zprávy, že jsme ve válce

Tento stav však v ČR nenastal. Nejsme ve válce. Což premiér Petr Fiala, měl a musel vědět, vzhledem k své funkci ústavního činitele a navíc vysokoškolského pedagoga v oboru politologie.

3.3.2022 v 17:42 | Karma: 11,41 | Přečteno: 134x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Milan Knížák proměnil Národní galerii v Praze ve světové centrum umění

V době Knížákova nástupu do funkce generálního ředitele NG v roce 1999 byla tato instituce v zoufalém stavu, po jeho odchodu v roce 2011 byla zařazena mezi největší světová centra umění.

1.3.2022 v 13:28 | Karma: 13,58 | Přečteno: 118x | Diskuse| Kultura

Ivana Haslingerová

Mše svatá za mír: Každá nenávist, každá zvednutá pěst proti bratru, je prohrou

"Bůh je vždy na straně obětí agrese," zdůraznil pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka ve svém působivém kázání na Mši svaté za mír. Církev vždy sloužila a stále slouží ke kultivaci morálky nejen našeho národa.

28.2.2022 v 9:10 | Karma: 15,56 | Přečteno: 112x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

D35 u Litovle zablokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  11:01

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici zkomplikovala dopoledne nehoda nákladního...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

SPOLU vsadilo na antikampaň. Paroduje heslo ANO a spojuje hnutí s Ruskem

2. května 2024  10:56

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik