Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

 

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité události, zatímco jiné nekriticky chválí a zdůrazňuje, že zamlčuje některá fakta a druhá naopak zveličuje, že její ředitel ignoruje Kodex novináře tím, že s tímto neprofesionálním chováním mlčky souhlasí a nevadí mu,  že nám jím řízená instituce nemorálně podsouvá, co si máme či vůbec můžeme myslet o dění kolem nás a ve světě  slýcháme dnes a denně. Píše se o tom v mnoha médiích a došlo to dokonce tak daleko, že oponentní politici a politologové dostávají prostor pro prezentaci svých necenzurovaných názorů pouze v soukromých televizích. Člověka to mrzí, kritizuje to, ale přece jen se ho to tak silně nedotkne, jako když tuto nehoráznou manipulaci a neurvalost redaktorů ČT zažije na vlastní kůži přítel a dlouholetý člen naší redakční rady doc. Mgr. Petr Žantovský, Ph.D.  Po pěti letech práce v Radě České tiskové kanceláře se po skončení mandátu do něj obul Newsroom ČT24 zkreslenými dehonestecemi a dokonce lžemi, zřejmě ve snaze vyvolat proti němu mediální štvanici.

Po skončení jeho mandátu o půlnoci 27.2.2023  se ze zdravotních důvodů nemohl účastnit 28.3.2023 schůze Rady ČTK a moderátorka Newsroomu ČT24 uvedla, že se omluvil ze schůze „na poslední chvíli“, přestože se z této poslední schůze (na níž ostatně již nemusel ani být, nehledě k tomu, že již 24.února byli do Rady zvoleni Daniel Korte a Jakub Končelík) omluvil den dopředu tajemnici Rady paní Kronesové s poukazem na to, že v ten den má předoperační vyšetření před docela náročným lékařským zákrokem, který ho čeká. 

Ale to nebyl zdaleka  největší podraz, který zazněl v ČT. Den po skončení mandátu pana docenta Žantovského 1. března 2023 mu ráno volala redaktorka Newsroomu s otázkou, jak hodnotí svých pět let ve funkci rady ČTK. Odpověděl jako každý slušně vychovaný člověk slovy: "Myslím, že mou práci by měli hodnotit jiní,"a pokračoval „Podařilo se mi, jistě ve spolupráci s dalšími radními, před pár lety rozpohybovat proces digitalizace fotoarchivu ČTK, který obsahuje přes 5 milionů snímků, často historicky velmi cenných, některé ještě na skleněných negativech. To byl také můj program, s nímž jsem do Rady nastoupil, toto úsilí jsem oznámil už předem, a faktem je, že digitalizace započala, a pokud vím, už byly digitalizovány snímky početně v řádech statisíců." K jeho překvapení uvedla redaktorka jen první zdvořilostní větu, to hlavní, že rozpohyboval digitalizaci našeho národního stříbra, archivu ČTK, samozřejmě zamlčela a dala slovo předsedovi Rady Davidu Soukupovi, který  na hlavu doc. Žantovského nakydal tolik hnoje, že kdyby ho člověk 30 let neznal jako čestného a seriózního člověka, ruku by mu nepodal.

I když se na to Petr Žantovský dívá s nadhledem a nějaký Soukup ho nikdy nezajímal, protože podle něho není vybaven ani profesionálně, natož pak eticky, k výkonu předsedy funkce tak důležité Rady a teď už ho nezajímá dvojnásobně, mrzí ho, že v čele Rady ČTK stojí roky a nadále bude zřejmě stát člověk, který se neorientuje v zákonech, nezná procedury platné v podobných orgánech, vymýšlí si nesmysly nad rámec zákona o ČTK a chybí mu kinderstube když zesměšňuje ty, kdo s ním nesouhlasí. Zkrátka nemá noblesu vystupování, jakou by měl takový člověk mít. Petru Žantovskému vadí mnohem víc nehorázná sprostota a manipulace, jíž se dopustila vůči němu Česká televize tím, že z celé relace Newsroom ČT24 jasně vyplynulo, že jí nejde o to informovat, ale pomlouvat, dehonestovat a vytvářet vůči němu štvanici.A co je podle nás horší, že se toto chování netýká jen jeho, ale všech lidí s nesouhlasnými postoji, což vede k tomu, že naši občané si dělají o lidech zkreslené úsudky a v důsledku toho pak již po léta volí, a to v mnohdy  dobrém úmyslu, naprosto chybně své představitele. Kam tato činnost ČT vede náš stát, to vidíme dnes a denně na vlastní oči, ale již je pozdě Bycha honit. A to si ještě musíme  všichni takový kanál ze zákona platit! © Kulturní komise ČR, z.s., 11.3.2023

Autor: Ivana Haslingerová | sobota 11.3.2023 14:13 | karma článku: 46,16 | přečteno: 1345x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1583x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura

Ivana Haslingerová

Vesele do zářných Fialových zítřků

Nepřetržitá masáž ČT a ČRo o kráse a nekonfliktnosti budoucího prezidenta uvedla 32 % obyvatel do euforie nad tím, že mohou zvolit prezidenta, na kterého se budou moci jejich dítka dívat při vyučování jako na vzor mužnosti...

5.2.2023 v 14:39 | Karma: 43,82 | Přečteno: 630x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Za Česko chtějí do Bruselu i Slováci a Němec, šanci má až osm stran

20. května 2024  8:48

Do eurovoleb voleb zbývají necelé tři týdny. V pátek a v sobotu 7. a 8. června se rozhodne, kdo...

Policisté obvinili muže, který v motorovém člunu najížděl na rybáře a zranil ho

20. května 2024  8:42

Policisté obvinili čtyřiatřicetiletého muže z Českých Budějovic z trestného činu výtržnictví a...

Českem se v noci prohnala supercela. Padaly i čtyřcentimetrové kroupy

20. května 2024  8:12

Českem se v neděli prohnala supercela, která přinesla krupobití a silné nárazy větru. Bouřky...

Policie zadržela muže s neonacistickými nášivkami. A eviduje další falešné lístky

20. května 2024  8:11

Pražská policie zadržela o víkendu u O2 areny, kde se koná hokejové mistrovství světa, dva muže s...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik