Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nepodlehněme falešným vzpomínkám na komunistické "jistoty"

Po internetu koluje otevřený dopis využívající chytře kauzy Promopro alias Vondra k burcování nespokojenosti našich občanů (dopis uveden na konci článku). Kdyby dorazil pouze do naší redakce, budu ho ignorovat. Protože ale putuje do všech redakcí, nelze ho přejít mlčením. Je v něm totiž chytře mezi mnohými pravdami zabudováno i několik nepravd a ze zkušenosti vím, že právě toto je velmi nebezpečné. Přesně takto psali totiž velmi zkušení agenti StB. Stačí připomenout jejich film o majoru Zemanovi. A tito lidé využívají současné oprávněné nespokojenosti veřejnosti s vládou, aby mohli opět vládnout jejich přátelé. A právě v tom je nebezpečí. Ano, současná situace je velice nepříjemná, lidé cítí zákulisní jednání a neupřímnost při vyhazování oblíbených ministrů. Vláda místo toho, aby řešila životy všech, stále jen bojuje uvnitř sebe pod pláštíkem korupce. Už dva roky trvající žabomyší boje kromě zavření jednoho hejtmana a oslabení koalice ze 118 na 101 vedou vedly jen k poklesu životní úrovně občanů. To často přivádí občany až do bezvýchodných situací, takže je jasné, že jejich nespokojenost roste.

 

Nicméně musím protestovat s větou: "Myslím, že dnes by byla revoluce oprávněnější než v roce 1989. Vždyť většina lidí, kteří cinkali klíči, měla tehdy vyšší životní úroveň než dnes, o sociálních jistotách nemluvě!!!" a dále s tím, že: "V současné době je přeci úplně jasné, že tady nikdo minimálně 20 let pro nás nejen nic nedělá, ale vyloženě nám škodí!"

Lidé v roce 1989 necinkali klíči pouze kvůli špatné životní úrovni, ale především kvůli životě v nesvobodě, kvůli nespravedlnostem, které komunismus přinášel. Ani životní úroveň nebyla pro většinu obyvatel dobrá, s výjimkou komunistických prominentů a jejich přisluhovačů. Zajímalo by mne, jak by se současní občané divili, kdyby nesehnali nejen banány, zeleninu, množství různých jogurtů a masa, ale ani toaletní papír a základní hygienické potřeby. Kdyby se provalilo, že nemocnice tehdy zápasily s totálním nedostatkem zahraničních léků, takže úmrtnost lidí byla tehdy podstatně vyšší, i když "zadarmo". Co by tomu říkali, kdyby dostala nemocnice pouze 5 dávek chemoterapie na rok a že musí doktoři rozhodobvat, zda poskytnou lék raději 17leté dívce s rakovinou prsu nebo 4letému chlapci s nádorem mozku. Když na ostatní těžce nemocné rakovinou se již léky nedostanou a ti musejí uvnitř socialistického zdravotnictví pouze čekat na milosrdnou smrt. Kdyby museli děti lidí s infarktem pašovat v podrážce u bot marky vexlované na Václaváku, aby za ně koupily v Německu lék a pak ho skrytě a nezákonně pašovaly do republiky. Jak člověk po šedesátce s poruchou ledvin neměl možnost dialýzy a zbývala mu smrt. Jak by asi vyšli současní důchodci se 450 - 500 Kč? A to i kdybychom to znásobili deseti. To potkalo celou řadu lidí, kteří pracovali a šetřili si u pojišťoven na důchod před "Vítězným únorem" a kterým komunistický režim našetřené peníze prostě ukradl. To nebyly sociální jistoty, to byla hrůza hrůz. Ne, tuto dobu nechci nikdy prožít. Nemluvě o kriminalizaci jen za to, že např. někdo řekl, že prezident je vůl. To by se to pak psalo panu Vieweghovi na Borech! Ne, ne... Komunismus byl zrůdný systém. A nikdy by si ho nikdo neměl přát vrátit zpět.

Není rovněž pravda, že nikdo nic nedělá a každý politik jen škodí. To, co udělal pro náš národ například Václav Klaus nastartováním ekonomické reformy, je světový unikát. Jen si představte vy, nespokojení páni podnikatelé, že by byly státem předepisované ceny, že by export vyřizoval pouze státní úřad, že by banky pracovaly s nesměnitelnou korunou, že byste mohli obchodovat jen v rámci 4 zemí RVHP. Že by byly pořadníky na mizerné škodovky a záviděli byste sousedovi, který pracoval u StB jeho malý Golf. Uznáte jistě, že život v kapitalismu a tržním hospodářství je něco úplně jiného.

Ano, současná vláda dělá neskutečně mnoho chyb a nejhorší je to, že tvrdí, že je pravicová, čímž dělá ostudu všem pravicovým politikům, o ekonomech nemluvě. Není divu, že prezident republiky nazývá její chování sebevražedným a že protestují moderní ekonomové proti jejímu chování vůči podnikatelům a její neschopností rozpohybování průmyslu. To vše je pravda, ale máme možnost to za necelé dva roky změnit u voleb. Není nikde v naší ústavě zakotvena vedoucí role TOP 09 na věky věkův. Krystalizují nové pravicové strany, například strana Svobodných, v níž je zastoupena celá řada pravicových ekonomů s jejich lídrem Petrem Machem v čele, či Suverenita Jany Bobošíkové a dalších 103 stran všeho druhu. Jen je nutné nenechat se při jejich výběru ovlivnit pouze chvilkovou nespokojeností, ale opravdu jednat s rozmyslem a prostudovat si jejich programy. Vždy si musíme uvědomit, že když se dozvíme, že někdo zabil vlastní babičku, neznamená to nutně, že jsme všichni vrazi svých babiček. A stejně to platí i o politicích. Když nějaký politik je flákač a prospěchář, nejsou jimi všichni. Že i mezi nimi jsou skvělí lidé, kteří již mnoho pro stát vykonali a ještě mohou vykonat, pokud jim k tomu ovšem poskytnete hlasy ve volbách. Řiďte se rozumem a přípravě na volby věnujte opravdu hodně času. Jde o budoucnost Vás i Vašich dětí. Nenechte se zlákat ďáblovým jablkem, pardon červavými třešněmi, jako Adam v Ráji.

 

Otevřený výše citoavný dopis:

"Dobrý den, prosím odpovězte mi jednoduše, krátce, logicky, tak, abych to pochopil i já, obyčejný pracující „otrok“ této „svobodné“ země a rukojmí této vládnoucí, arogantní garnitury. Když já, jako občan, způsobím komukoli, ať státu, či soukromé osobě, škodu nad pět tisíc korun, jde o trestný čin a budu se zodpovídat před soudem. Pokud poslanec, politik, nebo i ministr způsobí státu škodu větší jak půl miliardy korun - stačí mu jen se omluvit a všechno je v pořádku? Mluvím o tom arogantním „nadčlověku“ Vondrovi a korupci spojené s firmou Promopro. Protože působím v oboru, poskytujícím stejné služby jako firma Promopro, mohu s klidným svědomím konstatovat, že zakázka byla minimálně 10x předražená. Mně, stejně jako většině prostých lidí, je na první pohled jasné, že stovky milionů utekly vládě v době, kdy jí údajně záleží na každé koruně a peníze dál jako loupeživí výběrčí daní z pohádek bezcitně ždímá i z těch nejchudších… 

Vysvětlete mi prosím, jak je možné, že člověk, který bere z našeho pohledu pohádkový plat za to, že zodpovídá za určitý resort, dovolí, aby došlo k takovému „průs..“ a že vůbec může setrvat ve své funkci! To nemyslím jen ze své vůle (i když každého slušného člověka by „hanba fackovala“), ale že nemá tzv. hodinovou výpověď, jakou by dostal v soukromé firmě každý, kdyby prošustroval ať už on, nebo jeho podřízení, jen zlomek z částky, o které je řeč.

Jak je vůbec možné a jaké to máme zákony, když takový člověk má ještě přístup do parlamentu, vlády, za co pobírá plat a využívá další ministerské výhody??? Odpovězte, ať to pochopím já a další miliony občanů, voličů, kteří si kladou stejnou otázku! Proč lidé ve vládě, poslanci a ti co mají moc, mohou beztrestně okrádat stát, tedy nás všechny, proč potom vůbec platíme daně, na co a komu??? Abyste měli na své zlodějny, tunely a podvody? 

Kolik z toho za posledních 10 let rozkradeného bilionu korun se vyšetřilo a kolik lidí za to bylo exemplárně potrestáno? Byl někomu zabaven nezákonně nabytý majetek či obstavena konta? Proč nehledáte peníze tam, kde jsou, odkloněny na tajných kontech zkorumpovaných politiků. Tam byste jistě jich jistě našli spoustu!!!

Proč je taháte z kapes lidí, kteří žijí od výplaty k výplatě, která by vám nestačila ani na týden, se strachem, jestli neonemocní a koncem měsíce budou mít na nájem? Pro ně je směšná vaše důchodová reforma a hledání 2 miliard na platy lékařů v době, kdy díky korupci mizí miliard stovky.

Jak bychom se měli dobře i bez reforem, kdybyste, pánové politici, stejně tak jako my vystačili se svými platy a pořádně dělali svou práci. Anebo se jen snažíte naštvat slušné lidi, kterých je naštěstí stále většina, do té míry, aby opět vyšli do ulic, protože je tam vyžene stejný pocit bezmoci, jako tomu bylo před 20 lety?

Myslím, že dnes by byla revoluce oprávněnější než v roce 1989. Vždyť většina lidí, kteří cinkali klíči, měla tehdy vyšší životní úroveň než dnes, o sociálních jistotách nemluvě!!! 

Proč se korupce ve vládě a státních orgánech neposuzuje a netrestá jako vlastizrada výjimečnými tresty? Vždyť jde o ten nejhorší zločin po vraždě – okrádáte a uvrhujete do bídy národ, který vám dal důvěru! Nebo se řídíte heslem Stalina, že když zemře jeden člověk, je to tragédie, ale když zemřou tisíce, je to statistika??? To, co se v této zemi děje, je tragédie, i když trpí miliony. Pro nás, obyčejné lidi, je to nepochopitelné, neomluvitelné a bohužel naprosto beznadějné. Jako občan už ničemu nevěřím, ani v lepší budoucnost, ani ve spravedlnost, v nic. Zůstává jen hořká příchuť beznaděje a bezmoci… 

A toho jste, pánové, dosáhli po 20 letech od revoluce. GRATULUJI. Musíte být na sebe, jako politici, opravdu pyšní. Uzavřu to moudrým a pravdivým konstatováním: KOMUNISTI NÁS 40 LET VEDLI DO PRDELE, ALE VY JSTE NAŠLI ZKRATKU!!!

Bezmocný rukojmí této nekompetentní, zkorumpované a bezpáteřní vlády – této, ale i těch předchozích. TŠ

Já bych k tomu dodal toto: nejsme bezmocní, my jsme jejich živitelé, ne oni naši! To oni jsou našimi zaměstnanci, ne my jejich. V současné době je přeci úplně jasné, že tady nikdo minimálně 20 let pro nás nejen nic nedělá, ale vyloženě nám škodí!

Kdo by trpěl takové zaměstnance? Legální postup je dát jim prostě výpověď (a to bez udání důvodu, přesně tak, jak je to v jejich v návrhu nového pracovního zákona). Pokud ji nepřijmou, přestat jim platit! Nebo si snad ještě dnes někdo myslí, že by nám bylo bez těchto parazitů hůř??? JK

Pokud souhlasíte, pošlete dál…

 

Říjen 7, 2012

Autor: Ivana Haslingerová | úterý 9.10.2012 8:32 | karma článku: 21,09 | přečteno: 1074x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1369x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1584x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Nový masívní útok na ukrajinské domy a elektrárny. Střely letěly až ke Slovensku

1. června 2024  9:31,  aktualizováno  10:28

Sledujeme online Rusko v noci provedlo rozsáhlý útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Škody hlásí v pěti...

„Ráno to bývá šílenství.“ VELKÝ PŘEHLED samosběrů jahod v Česku

1. června 2024

Jahody mražený zatím není třeba vytahovat. Pěstitelé jahod napříč Českem hlásí, že spustili...

Česko zasáhly silné deště. Voda zaplavovala ulice, ničila stromy

1. června 2024  9:03,  aktualizováno  9:23

Česko v noci z pátku na sobotu zasáhl silný déšť. Středočeští hasiči kvůli tomu zasahovali u třech...

Zemřel sériový vrah z prasečí farmy. Podlehl zranění násadou od koštěte

1. června 2024  8:59

Patrně nejhorší sériový vrah v dějinách Kanady Robert Pickton, který si odpykával doživotní trest...

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik