Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

10. 10. 2012 2:25
Kdyby si Husák každý rok půjčoval sto miliard

jako to nezodpovědně dělá současná pravicová vláda, taky by mohl zaplavit zemi dovezeným spotřebním zbožím. Ale naštěstí měl rozum, takže máte už 23 let co projídat.

1 0
možnosti
IT

Mahon Point

9. 10. 2012 11:56
Komunismus byl tak zrudny

ze jsem dostal od obce stavebni pozemek zadarmo a k tomu  300 000  nenevratne pujcky od statu. Nikdy jsem nebyl clen ani kandidat KSC.

5 0
možnosti
P9

pavel 99

9. 10. 2012 12:07
Re: Komunismus byl tak zrudny

a tím jste chtěl sdělit co? Že to dostal každý? Nebo že byl socialismus skvělý?8-o

0 0
možnosti
HH

ciric

9. 10. 2012 10:39
Doby

Doporučuji autorce aby se podívala na kalendář a dějepisu. Studé válka ji nic neříká, různá enbarga, zákazy prodeje vyspělejších technologií, nemožnost konvertibility měny atd. To zřejmě nebyly žádné problémy.

Svoboda, opět argument, který je nesmyslný.  Nikdo s těch, kdo jej používá, tak není schopen říct, včem se tak liší v komunismu a kapitalismu. Jest-li v tom, že si mohu svobodně vybrat, že budu učitel a pak poslouchat od "lepších" spoluobčanů, že jsem socka,nebo žepracuji jako uklizečka. To už jsme zapoměli, že ty práce jsou také potřeba? To opravdu budeme lidi měřit né dobře odvedenou prací ale pouze a jen prestiží povolání a výší konta. Fuj. Pak je opravdu lepší ten komunismus.Až autorka přijde o práci, půjde na pracák pak na sociálku, teprve uvidí tu pravou svobodu, svobodu zdechnout bez mrknutí oka!

5 0
možnosti
K

KJV

9. 10. 2012 11:16
Re: Doby

Myslím, že jste narazil na jádro věci. Hlavním motivem většiny těch, kteří se ohánějí svobodou je bezuzdná snaha po svobodě zbohatnout a to bez ohledu na právo, morálku či ohled k druhým. Dnes sklízíme výsledky této "svobody".

2 0
možnosti
KC

vialli

9. 10. 2012 9:34
Paní Haslingerová

zčásti máte pravdu. Komunizmus byl opravdu z podstaty ďábelský systém a nechápu, když si pomyslím, že jsou u nás lidé, kteří by si přáli jeho návrat, když sám prokázal, že není životaschopný. Dobrá pravice je skutečně pro chod společnosti přínosnější než marnivá levice. Ale nechápu, že zrovna vyzvedáte zásluhy pana Klause, který sice nastartoval  ekonomický pohyb, ale téměř všechno následující, co vykonal nebo jak se choval (nadutost, všeználkovství, intrikánství...) byla karikatura pravicové politiky stejně jako potměšilost paní Bobošíkové, která bude kandidovat za kohokoliv, třebas i za sdružení ponocných, jen aby vstoupila do výtahu, který ji vynese nahoru. Podle mne potřebujeme pravicovou politiku, ale obohacenou o etiku, tedy politiku, která buduje, investuje, zajišťuje péči o zdraví, rozvoj vzdělanosti, bezpečí pro lidi, práci, ale zároveň napomáhá ozdravět vztahy. Z dnešní pravicové politiky se tyto hodnoty zcela vytratily. To, co vidíme dnes, má s pravicí pramálo společného.

0 0
možnosti
JZ

hlubič

9. 10. 2012 9:23
modré bláboly

Soouhlasím s názorem,že blog vážené paní  jsou jen bláboly.Pokud byla odejita jako výzkumná pracovnice,není jistě daleko doba ,kdy skončí i jako šéfredaktorkaNe bývalý režim,ale teprve tem dnešní je zcela zrůdný.Pokud národ nepochopí,že 500 tisíc nezaměstnaných.je hrozné, tak se nic nestane a pomalu ale jistě půjdeme do kytek.s celou naší ekonomikou.Je podivné,že práce není tam,kde vždy existovaly výrobní podniky,ale nejmenší nezaměstnanost je v Praze.To už něco naznačuje.Největší mzdy mají lidé,kteří žádné hodnoty nevytváří.S Vašimi názory jděte do háje.

4 0
možnosti
JR

avatar30

9. 10. 2012 9:30
Re: modré bláboly

Co naznacuje, ze nejmensi nezamestnanost (jedna z nejnizsich v EU) je v Praze? A ma mit vyssi mzdu hornik nebo ten, kdo ho ridi (tedy nic nevytvari)?

1 0
možnosti
M

MJFA

9. 10. 2012 9:22
Za socialismu to bylo opravdu hrozné.

A je smutné, že pro spoustu lidí je to dnes objektivně ještě horší. A bohužel jich vůbec není málo.  Mezi ně tedy nepočítám sebe ani spoustu dalších chytrolínů.

0 0
možnosti
LH

nespavec

9. 10. 2012 12:09
Re: Za socialismu to bylo opravdu hrozné.

My jsme byli mladí a krásní, schody byly tenkrát nižší, tkaničky u bot byly delší no prostě paráda. Teď se všude šetří i na těch schodech a tkaničkách, prostě teď to stojí za ... pendrek;-D;-D;-D

2 0
možnosti
FK

ataknevim

9. 10. 2012 9:01
"vyšší životní úroveň než dnes"

To je demagogická bolševická lež!! Celý život jsem pracoval jako průměrný státní zaměstnanec a právě před krátkým časem jsem si uvědomil, jak se má životní úroveň právě v posledních letech mnohonásobně !!! zvýšila vůči  mémnu životu za bolševického totáče. A to žiju jenom a jenom z platu a nyní z důchodů. O existenční a duchovní svobodě nemluvě.

2 0
možnosti
JM

jamijam

9. 10. 2012 8:54
Zapomněla jste napsat,

že za komunistů nebyly k dostání ani ipady. Hrozné.! ;-)

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

9. 10. 2012 8:57
Re: Zapomněla jste napsat,

R^ komunismus byl hroznej

0 0
možnosti
FK

ataknevim

9. 10. 2012 8:54
Nepodlehněme falešným vzpomínkám

Přesně tak!! Všichni si myslí, že máme od komunistů pokoj, ale je to zásadní omyl. Ty tykadla, ten pistolníček, tunely a všecka ta sprosťárna vůči Václavu Klausovi je řízeno zastánci komnunistické totality,a hlupáci a nenávistníci se toho chytají, umocňují svou nenávistí jejich zlobu a pak to tu vypadá, jak to vypadá. Hanba všem těm hlupcům, kteří si to nedokáží uvědomit, odkud fouká vítr. Škoda, že jako první této zlobě podlehl Václav Havel. Do dějin se tak zapíše jen jako slabý populistický politik, který vlastně nebyl ani u počátků 17. listopadu 1989. Pak se už jenom vez a spolu s ostatními na sebe svrhl moc.

0 0
možnosti
VV

vaclav

9. 10. 2012 8:51
Modré bláboly.....

Takových blábolů jsme už četli přehršle. Letošní volby ukážou, jak úspěšně majitelé medií, prostřednictvím takovýchto dámiček vymývali lidem mozky.

 Myslím, že ta úspěšnost nebude až tak veliká.

Ikona zřízení, plná šrajtofle, co propaguje autorka, každého nezlomí.V

8 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik