V oběhu je nová droga! Seriály!!!

Nepije se to, nekouří, nešňupe ani nepíchá a přesto je to aktuálně v mládeži nejrozšířenější droga. Jsou to sitcomy a seriály, které teď hýbou televizním světem.

Dříve výsada málo lidí shánět další řady oblíbených zahraničních seriálů všude možně na internetu. A k tomu ještě hledání titulků. Dnes už je všechno jinak, všechno, co sem přivane západní vítr, najde své místo na stránce, která v oblíbenosti může směle konkurovat Facebooku. Webovky Iserialy.sk jsou sice výrobkem našich slovenských sousedů, ale to Čechům vůbec nevadí, slovensky umět nemusí, aby si našli další díly.

Seriálový boom u nás naplno dokončil moderní televizní kanál Prima Cool, který je těmito západními pořady na pokračování úplně nabitý. Diváci, kterým se zalíbilo prvních pár dílů, si můžou bez rozpaků za den pustit třeba celou řadu.

A že jde opravdu o drogu, dokázal včerejší výpadek serveru Iserialy.sk, který trval téměř celou neděli. Uživatelé se nedostali nikam až téměř do půlnoci. Davy seriálových fanoušků, na kterých už se začínaly projevovat abstinenční příznaky, se překřikovaly na Facebooku, kde má stránka svou skupinu a kde se píše o případných novinkách a i potížích.

Dnes už narkomani svou dávku mají a mohou si dál pouštět jednotlivé díly, které sem přichází jako na běžícím páse rovnou s titulky či dabingem. Přiznám se, že jsem jedním z těch, kteří sem zavítají. Ale troufám si říct, že nejsem takový šílenec a závislák. Původně jsem sem zavítal kvůli seriálu „How I met your mother“, který s titulky sloužil jako skvělý výukový zdroj angličtiny. Po překoukání všech řad jsem se dal ještě na jeden seriál a to na Přátele, ze kterých jsem do tohoto léta neviděl ani díl a připadal bych si jako kulturní barbar, kdybych tak neučinil.

Jinak jsou mi ostatní seriály volné. Vím, že jich je tu spousta, ať už krimi, komedy, sci-fi nebo fantasy. Možná, že si po dokoukání Přátel ještě najdu jeden s titulky, abych se procvičil v angličtině. Ale znám pár cvoků, kteří koukají snad na všechny seriály a sitcomy, co na té stránce jsou. Jak admini přidají něco nového, už na to klikají a dívají se. To bych asi nezvládl a porci několika seriálů najednou neztrávil.

Celkem ale můžeme považovat tento druh závislosti ze méně škodlivý. Až na pár dioptrií a nespokojených tváří v rodině, je tato zábava bezpečná. Ti, kteří volí originál s titulky před dabovanými kousky se ještě něco přiučí a i tady platí, že kdo se dívá, nezlobí!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Harnoch | pondělí 10.8.2009 18:54 | karma článku: 13,56 | přečteno: 3213x