Popelnicí proti třídění odpadu

Výběr popelného již jistě zahýbal děním v nejednom českém městě. Už se dotkl i toho našeho. Dovolte tedy krátký článek na ulevení si.

Dlouho jsem nic nepsal a přeci je tu další téma, na které se hodí zareagovat. S Novým rokem totiž přišel do našeho města i nový způsob řešení platby za vyvážení popelnice. Dosud vše fungovalo formou termínovaných vývozů. Tudíž každý si zaplatil tu časovou jednotku, za kterou byl schopen popelnici naplnit. U někoho 14 dní u jiného měsíc.

Proto se teď s rozhorčením mluví o novém plánu, který by se měl letos zavést. Každý občan v domě pěkně vyplázne 500 Kč a plechové tety se budou vyklápět každý týden, a to už ať ji naplníš nebo ne. Každý pátek pěkně dnem vzhůru. Naše tříčlenná rodina tak zaplatí 1500 oproti loňským sedmi stovkám.

A teď přichází má zákeřná otázka. Jak to asi udělá třeba 5 ti členná rodina, která bude platit o 2 tisíce víc? Mám svou vlastní teorii. Když už si takový občan popelnici musí zaplatit, tak jí zkrátka využije a narve do ní všechno, aby ji za ten týden řádně naplnil. Takže jaképak třídění odpadu, barevné kontejnery jsou daleko a já mám draze živenou plechovku hned u domu, takže co si přidělávat práci?

To už se mé glose blížíme ke konci. A tak Vás, čtenáři, vyzývám. Pojďme se o tom pobavit. Ať už jste ekologové, zarputilí třídiči, obyčejní občané nebo sami starostové a městští zatupitelé, podělte se o váše nazory, či zkušenosti. Docela mi to zajímá. Díky a šťastný nový rok 2009!

Autor: Miroslav Harnoch | sobota 3.1.2009 16:32 | karma článku: 18,15 | přečteno: 3087x