Jak jsme chytali myš

Musím se vám pochlubit s poměrně čerstvou příhodou. Přišla k nám totiž na návštěvu myš. A jelikož my tenhle druh havěti zrovna neradi, nenechali jsme ji ani přezout.

Jednoho krásného dne přiběhla za námi mamka, že právě uvnitř domu v chodbě viděla přeběhnout myš. Protože jsou v našem zvířecím harému i dvě kočky,napadlo nás hned, že je použijeme.

Když jsme však starší z čičin přinesli k botníku, kde měl „nepřítel“ úkryt, a začali chrastit botami, kočka na místě zahrabala zadníma a utekla ven. V tu ránu jsme věděli, že tenle lov bude na nás, protože druhá kočka ležela v posteli a spokojeně vrněla.


Začal tedy předběžný průzkum. Zavřeli jsme všechny otvory a dali jsme se do odsouvání botníku. Rachot to byl nezkutečný, ale myš jako by se propadla do země. Jediné co jsme na podlaze objevili, byl prach a bláto z bot. Ani po vyprázdnění celého botníku jsme žádného tvora (krom pavouků) neobjevili.

Pak už tedy zbývalo jenom jediné místo, kde by se mohla myš ukrývat. Malá skříňka v rohu místnosti. S tátou jsme se tedy po zuby ozbrojili, táta dlouhým klackem a já svou velkou teniskou, a vyrazili k „myššímu rohu.“

Hlodavec reagoval na první zarachtání. Drobné tělíčko vystřelilo ze svého úkrytu. Na chvíli to způsobilo mamce málem infarkt, když si to myš namířila přímo na ní. Ta se ale lekla jejího jekotu a zařadila zpátečku. Tam už byl ovšem taťka s klackem. Myš si své úmysly opět včas rozmyslela a vyrazila ke dveřím. Dostala se ovšem jen ke mně a mé botě v ruce. Já jsem ale trefil pouze ocas a tak myš dál alternovala roli zmatené krasobruslařky.

Nakonec ovšem malý tvor udělal životní chybu. Zastavila se totiž znovu u skříně, aby si odpočinula. V relaxu jí ale vyrušil taťkův klacek a myš vyrazila přímo pod mou botu. Podruhé už jsem se nemýlil. Poslal jsem vetřelce do věčných lovišť.



Na chvíli se mně potom ještě zmocnila lovecká lítost. Není to legrace čelit tváří v tvář smrti. Dobrá nálada ale zahnala chmury. Neměl jsem radost z mé první vlastnoručně zabité myši. Ale z toho, že rodiče konečně uznali, že mé velké číslo bot, může být výhodou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Harnoch | neděle 2.9.2007 15:27 | karma článku: 15,61 | přečteno: 1554x