Co musí mít moderní školní taška?

Jak pro školáky vybrat batoh, který bude mezi školními lavicemi opravdu in? Pro někoho by slovo „moderní“ obsahovalo prostornost, velké množstvý kapes a pevných zipů. V dnešní době tomu už tak ale není.

Pro pár poctivců (včetně mě:-)) je vybírání tašky do školy vždy po konci sezóny úplnou samozřejmostí. Pokud tedy batoh nevydrží déle než rok, mně ovšem nikdy. Pak tedy zajdeme do jednoho z hypermarketů a hledáme nejprve podle barvy. Pak je důležitá kontrola kapes. A když je i tento požadavek splněn, začínáme si všímat maličkostí.

Letos to u mě vyhrála taška s roztomilou kovovou ještěrkou, která visela jako přívěsek na zipu. Byla mi sympatická nejen jako hračka, ale také proto, že se mi jezdec zipu bude lépe držet. A tak putovala ještěrka i s batohem do nákupního vozíku.

O prázdninách musela ještě několik týdnů v nejzašším koutu domu spolu s učebnicemi odpočívat. Ale hned na začátku zaří se se mnou vrhla do studených vod školní docházky. Hned za pár dnů jsem vlivem mého hračičkování z ještěrky úplně setřel firmu výrobce „školní potřeby.“

Až jednoho dne, před hodinou angličtiny, všiml si můj spolužák tohoto železného plaza také. Chvíli si ho prohlížel a pak mi se závistí v hlase povídá: „Máš pěknej votvírák.“ Když jsem s údivem zůstal stát a nedostalo se mi z úst jediné slovo odpovědi, spolužák svou větu zopakoval znovu. Po chvíli jsem se přece jenom vzpamatoval a nechal jsem si funkci své ještěrky vysvětlit. Zeptal jsem se potom ještě několika žáků, jestli jim tento tvor něco nepřipomíná. Po odpovědích typu: „Přece votvírák na pivo, ne?“, jsem se na ještěrku přece jen začal dívat jinak. Všiml jsem si dokonce, že levá zadní noha a ocas zvířete přece jen dávají dohromady tvar písmene G a tím pádem je tu oprávněná podobnost s otvírákem.

Nedalo mi to samozřejmě a musel jsem sto doma vyzkoušet. Samozřejmě za přítomnosti rodičů. Pivo bylo s přesným zasyčením hbitě otevřeno. Potom už tedy nebylo námitek. Je to nástroj k otevření piva! Možná mě na to měl přivést fakt, že v regále na mě čekala jen jedna jediná. K mému štěstí modrá.



Před tím s údivem, nyní s lehkým úsměvem na rtech sleduji tuhle vymoženost. Kdo ví, kterou chytrou hlavu napadlo zmodernit ŠKOLNÍ tašku tím, že na ní dal otvírák na pivo. Nedá se nic dělat, doba jde dopředu. Za pár let třeba bude moci školák nosit na zádech vlastní tabatěrku.:o)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Harnoch | středa 12.9.2007 16:01 | karma článku: 15,10 | přečteno: 1640x