Jumper doskákal do kin

Na Hrdiny nemusíte koukat jen na Primě...

kam skoeí za chvíli?www.jumperthemovie.com

David (Hayden Christensen) je takový třídní outsider. Jednoho dne se ale ocitne, díky lásce k Millii (Rachel Bilion) pod ledem a šup, náhle v knihovně. Ano, teleportování se v poslední době doneslo i na filmová plátna. A to by nebyl správný teenager, aby nevyužil svých schopností k nějakým nekalým věcem. Vyloupí pár bank, žije si na vysoké noze a pořád se mu daří… Jenže po určitém čase (asi 8 let) mu je v zádech detektiv, šerif, agent, vlastně paladin Roland (Samuel L. Jackson), který po celém světě loví skákače. Protože jen Bůh přeci může být na více místech najednou. Nebo ne?

 

Mírně zajímavou roli sehraje jistě i matka Davida Mary (Diane Lane) a hlavně druhý jumper Griffin (Jamie Bell, ano ten baleťák Billy Elliot).

 

A jelikož teleport je teleport, ocitneme se díky Davidovi v Římě, v Egyptě, v Paříži, a na 5 vteřin se tu blýskne i Praha…

 

Když režisér Doug Liman (mj. Agent bez minulosti, Mr. And Mrs. Smithovi) začal pomýšlet nad tímto námětem, zajisté myslel i na možnost pokračování. Tomu odpovídá i děj filmu: pár náznaků, rychlý děj, skoro otevřený konec…

 

Herci jsou mladí, plný energie, až na mdlý románek mezi Davidem a Millii, která hezky vypadá, hezky vypadá, no a hezky vypadá. Samuel L. Jackson se poslední dobou zaškatulkoval do postav akčních hrdinů (viz. Hadi v letadle), takže nedokáže ničím novým překvapit. Jediný  Jamie Bell filmu dává záchranou ruku v podobě vyvaženého herectví, kromě dialogu: „skokany už chytali ve středověku… kacířství, kladivo na čarodějnice“… Ale to není výtka na jeho hlavu.

 

Pokud toužíte po rychlé, svižné podívané, nějakém to vtipném dialogu či gagu, akčním dobrodružství a chcete procestovat za hodinu a půl naši planetu, nemůžete vybrat jinak. Skočte do kina na Jumpera.

 Dávám 70 %, a to i díky hudbě. ;)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Hanuš | neděle 9.3.2008 20:08 | karma článku: 12,10 | přečteno: 1161x