Virový jo jo efekt a hrozby premiérské koupačky

Jídlo souvisí s permanentní biologickou a kybernetickou válkou, respektive s bojem proti virům, ve kterém nyní žijeme, víc, než si dokážeme připustit.

Africký mor prasat je vysoce nakažlivé virové onemocnění prasat domácích a prasat divokých. Pro člověka představuje druhotné nebezpečí. Prasečí chřipkou se sice nenakazí, ale zvířecí choroba může vést k lavinové likvidaci čuníků, a tudíž k absenci vepřového masa. Podobně drastické dopady, ovšem na produkci drůbežího masa, může mít opakovaně se vracející výskyt viru ptačí chřipky v chovech hospodářské drůbeže.

Zuby nehty se naši veterináři a chovatelé brání opětovnému zavlečení vysoce infekčního virového onemocnění IBR, způsobujícího pokles užitkovosti i masová úmrtí dobytka.

Ok. Vegetariáni si mnou ruce. Ale v naší zemi virózy mordují i včely, oslabené roztočem Varroa. Takže i hmyzí opylovači a zásoby medu jsou v ohrožení. Primitivní taktikou letadlového šíření nám viry také dokážou zničit úrodu okurek a paprik nebo vycucat plodnost z ovocných dřevin.

Virovým infekcím vyhovuje oslabenost hostitelských buněk. Základem silné lidské imunity  je dostatek spánku, fyzické odolnosti a pozitivní mysli. Bez kvalitního jídla a vědomí jeho dostupnosti se blbě, spí, cvičí i myslí. V kombinaci s přesyceností bubáckými informacemi ze všech mediálních stran si dobrovolně ordinujeme „odsvobodňovací“ dietu. Rouškujeme, nedružíme se, trasujeme se, necestujeme. Jako většina diet, i tento typ omezování vyvolává ve společnosti jo jo efekt.

Po uvolnění striktních opatření jsme jak urvaní ze řetězu. Musíme se doslova přežrat muchlování, pařeb, nakupování, výletů. A šup. Covid(a) máme zpět a s mnohem větší vahou. Abych se při obstarávání kořisti pro hladové krky mé rodiny vyhnula návštěvě rizikových obchodních center, vsadila jsem na e-shop. Neklaplo to. Elektronický nákup mi zmařil počítačový virus.  

Dočasná dieta opětovnou izolací nezabrání přílivům dalších světových pandemií. Naopak způsobí morovou ránu národnímu hospodářství.

Jediný lék, dokud nebudou na všechny ty "moribundusy" vakcíny, v sobě obsahuje střídmost (v cestování, sdružování, paření..), lokální soběstačnost a pospolitost, která je tou nejlepší vzpruhou pro imunitu zúčastněných. Pouze přesunem k větší energetické a potravinové nezávislosti a příklonem k bezpečnému podílu uzavřené ekonomiky, máme šanci udržet si zdravý domov.  Cestování je každopádně krásná věc. Ale jen pokud se vracíme do bezpečného hnízda. A prosím Vás vyřiďte všem vládním vyvolávačům chaosu a strachu, aby se nechodili s premiérem koupat do jezírka u Čapího hnízda. Vědci prokázali, že některé sladkovodní řasy přenášejí virus ATCV-1, způsobující člověčí hloupnutí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Šťastná | úterý 15.9.2020 13:03 | karma článku: 11,98 | přečteno: 342x