Tříkrálové hrozby.

Se divím, že nám ty Tři krále ještě nevymázli z kalendáře. Vždyť ohrožují dobré mravy a politickou stabilitu. Symbolizují porušování řady zákonů.

Výjevy jejich klanění Ježíškovi v prostředí stájovém. Evidentně jde o propagaci domácího, vlastně maštalového porodu. Chudáci oslík s volkem. Mimino se jim rozvalovalo v krmelci na seně. Týrání zvířat na biblických obrázcích způsobuje nejenom Svatá rodinka, ale celá procesí pastýřů přicházivších mu poklonkovat. Bůhví, jaké zvířecí nákazy s sebou nesou.

Podezřelou trojku tvoří mudrcové z východu. Ke stáji s novorozencem je měla přivést hvězda. Určitě byla pěticípá. To zavání špinavou kremelskou propagandou. Tři vládci si dovolili předávat neproclené a nezdaněné dary. Měla ta zlatá hrouda vůbec punc? Myrha a kadidlo jsou evidentním symbolem čudění ve veřejném prostoru. To je znevažování protikuřáckého zákona.

Navrhuji i v rámci genderové spravedlnosti nahradit oslavu cizáckých králů uctíváním srdci bližších královen.

Mám na mysli královny a spasitelky domácností, na jejichž dveřích by koledníci stále mohli křídou psát K+M+B. K = krásky, květinky, komety. M = matky, milenky, manželky. B = babičky, bohyně.

Autor: Hana Šťastná | pátek 6.1.2017 10:47 | karma článku: 21,54 | přečteno: 637x