Šťastná jsem jenom já!

Řekové si prý v Bruselu stěžují, že Češi neoprávněně užívají název "řecký jogurt" pro český mléčný výrobek.

Takže po rumu a pomazánkovém máslu u nás možná dostane červenou kartu, kvůli zavádějícímu pojmenování, další produkt.

Pokud eurokomisaři dají řeckým stěžovatelům za pravdu, to abychom se pomalu začali obávat, že nám unijní sebedestrukční ochranářství vbrzku vyřadí z jídelních lístků vídeňský řízek, španělské ptáčky, frankfurtskou polévku, francouzské brambory, kološvárské zelí, boloňské špagety, bruselský dort…..

Protekčního „eurobonzáctví“ by relativně mohlo být ušetřeno ruské vejce. Jenomže jeho prodej  zase ohrožuje lahůdkáře obviněním z „prokremelské“ agitace. Nedej bože, aby k tomu  ještě nabízeli v „suchém“ regálu čínské nudle. To už si vykoledují přinejmenším „hejting“ tibetských vlajkonošů.

Ale zpátky k Řekům. Když jim tolik leží na srdci ochrana spotřebitelů i výrobců potravin v EU, měli by si uvědomit, že právě oni jsou trychtýřem k průniku hořkého až jedovatého likéru do míchaného drinku s názvem Evropská Unie.

Navíc, dokud to je k pití, sají tlustým brčkem ze společného šejkru víceméně na cizí účet.

 Možná zbytečně plýtvám pohoršením. Ostatně řecké přísloví říká, že kraba nedonutíš chodit přímo. A i kdybys z moře nabíral, nenabereš do džbánu víc, než se do něho vejde. Taxe spíše zkusím jimi inspirovat:

Ode dneška si u Evropské komise budu stěžovat na každého, kdo o sobě řekne, nebo napíše, že je šťastný. Protože tím klame veřejnost. Autenticky Šťastná jsem jenom já. Mám na to glejt!

Autor: Hana Šťastná | sobota 30.7.2016 15:22 | karma článku: 25,97 | přečteno: 958x