S boží pomocí i s pomocí zboží ku zdraví

Dnešek patří Světovému dni zdraví. Nikdy jsem se ve svém okolí nesetkala s globálními zabijáky v podobě AIDS, tuberkulózy nebo malárie.

Umím se ničit i bez nich. Honbou za dosažením dokonalého stavu fyzické, psychické, sociální a estetické pohody.

Nestíhám přeskakovat z role  manželkovské přes maminkovskou do dceřinné. Odsud šup k profesní seberealizaci a pak na pozici hospodyňky. Do toho se snažím vměstnat si  čas pro přátele, psa, koně, psaní, malování, milování, cestování, čtení a snění. Mám ráda všechny disciplíny tohoto ženského víceboje. Jen jejich časové limity se mi nedaří plnit  bez pravidelného užívání nejrůznějších urychlovacích dopingů. Jakmile vysadím medicínu v podobě dodržování minutového denního rozvrhu, měním se z lokomotivy na poslední vagón rozjetého vlaku. 

Střídavě se potácím mezi fázemi snahy o zvolnění eliminací aktivismu a určením priorit, abych posléze opět zkusila zvládat všechny uvedené funkce zvýšenou rychlostí procesů.

Vysoké otáčky přehřívají vnitřního motor. Objevují se zdravotní problémy. Neva. Na webovém portálu všeho prodejného zboží nechybí sekce Zdraví. Mají v ní volně prodejné léky snad  na všechny bolístky lidského těla i ducha. Ještě, že dnes existuje tolik briskně vyhledatelných doporučení na rychlé uzdravení.

Dámské časopisy nabízejí návody na odbourání migrény, uvaření oběda i dosažení orgasmu do třiceti minut. Chytré hodinky mne co chvíli zvedají ze židle. Internetové obchody mi ve spojení s tryskovými zásilkovými službami přivezou hmotné statky dříve, než na ně stačím pomyslet a mnohdy i vydělat. Komunikaci zrychluji elektronickým psaním bez interpunkce a videokonferováním. Emoce zdrcávám do smajlíků.  Nemůžu přeci zpomalit, když teď má naše země ambici jet na šestku ve slibované vícerychlostní Evropě. Dobu věnovanou milovaným lidem i činnostem zkracuji a zrychluji instantní pozorností. Předvolební slogany slibují ještě rychlejší internet a vysokorychlostní trati. Mám tudíž naději na ještě rychlejší vyhledávání stručných receptů na zdravý života a na rychlejší přesuny.

V ušetřeném čase vyskočím z toho nekonečného vlaku. Snad konečně, po přistání na zemi,  potkám a pozdravím sama sebe. Každý srdečný pozdrav prý v sobě i z podstaty toho slova nese uzdravovací účinek s božím požehnáním. Marně však v tom naordinovaném klidu budu hledat své zdraví. Byl to ten rychlík, mizící v dáli….

Autor: Hana Šťastná | pátek 7.4.2017 7:53 | karma článku: 14,77 | přečteno: 205x