Páteční třináctka důvodem k jantaru

Třináctka je prý prokleté číslo.  Některé hotely kvůli té pověře nemají třinácté patro. Sportovci odmítají dres s jedničkou a trojkou vedle sebe

Horoskopy nepřiznávají, že vlivem odchylky zemské rotační osy existuje již třináct znamení zvěrokruhu. Třináctku nosí Hadonoš a devadesát procent pozemských lidí se vlastně narodilo pod jinými hvězdami, než si myslí.

Hrůzu na druhou představuje spojení nešťastného dvojciferného numera s pátkem.

Páteční třináctka symbolizuje smutné dopady velkopáteční Poslední večeři Páně. Byť jidášovská zrada způsobila katarzi, umožnila spasení lidstva a tudíž nás dovedla k radosti.

Osobně třináctku, ve spojení s posledním pracovním dnem v týdnu, vítám. Můj tatínek i synovec se narodili v pátek třináctého.

Mám ráda magii třináctých komnat. Jediný rok končící třináctku v mém dosavadním životě považuji za jeden z nejzajímavějších.

Jako třináctiletá jsem poprvé pocítila sílu stříbrného větru - při vyslovení cinkajícího jako ta třináctka -  a pučící ženskosti.

Líbí se mi třináctinásobní mistři světa. Třeba hvězda běžeckého lyžování Nor Petter Northung.

Dneška se nebojím. Naopak jej vnímám jako příležitost k průlomovým činům.

Ve vaření, sportu i milování vyzkouším disciplíny, na které jsem dosud neměla odvahu.

V práci  požádám o třináctý plat. Vsadím si na čísla, mezi nimiž třináctka nebude chybět.

Když se mi dnes cokoliv nezdaří, vymluvím se na nevlídné datum. Nemám co ztratit.  Cokoliv pozitivního bude vlastně nečekaným úspěchem.

Páteční třináctka údajně nosí smůlu. V tom případě ji předběhnu a pořídím si hezký jantarový šperk. Jantar je přeci zkamenělou pryskyřicí pravěkých borovic. A aby se mi ta smůla nemohla lepit na paty,  obalím si chodidla novými, protismolnými botičkami.

Autor: Hana Šťastná | pátek 13.1.2017 8:43 | karma článku: 15,51 | přečteno: 258x