Orální lék, anální trest a test charakteru v jedné maxipilulce

Farmaceutická medicína na „korunovanou“ morovou ránu zatím neexistuje. Milosrdná příroda a jaro nabízejí mírnou, ale víceúčelovou kompenzaci.

 Šťavnatou, křehkou a trochu štiplavou. Jako život v plné síle. Biologická náplast na bebínka, způsobená viry, plísněmi i bakteriemi, k nám kdysi připutovala z dálné Asie. Asi jako předběžná omluvenka za současný moribundus. Možná i proto má rudou barvu. Ale jen na povrchu.  Stejně, jako čínští komunisté. Na politikaření teď není čas. Zpátky k zázračným „maxipilulkám“ „bulvoidního“ tvaru. Jedná se o minerální a vitamínové bomby.

O ŘEDKVIČKY!

 Čistí konzumentům tělo, rozpouští žlučové kameny. Léčí kůži a pomáhají hubnout. Koronavirus asi nezabijí, každopádně mohou být řešením žaludečních problémů a průjmů ze strachu před neukočírovatelnou nákazou. Obsahují oleje účinně desinfikující ústní dutinu a nosohltan, kde navíc rozpouštějí hlen.

Historicky se jejich anální aplikací trestala nevěra. V budoucnu možná pomohou člověčímu osídlení Marsu nebo přežití na Zemi v extrémních klimatických podmínkách. Dokazuje to experimentální projekt realizovaný na České zemědělské univerzitě.  

Dříve by mne nenapadlo, že také pomáhají odhalovat charakter. Dokud jsem nebyla očitým svědkem případu, kdy si zákaznice v oddělení zeleniny nejmenovaného supermarketu „přikrádala“ do sáčku k  přiznanému svazečku ředkviček otrháváním sólo bulviček ze série dalších trsů.

 Kéž by kradené ředkvičky té zlodějce vypálily červa z těla. Přeji nám všem, kromě pevného zdraví, dostatek vzcházejících ředkvičkových a dobročinných semínek. Plus naději na nekonečnou řadu příštích sklizní.

 

Autor: Hana Šťastná | pátek 13.3.2020 10:40 | karma článku: 19,06 | přečteno: 829x